Artık Umutsuz Değilim...

Ebru Baybara DEMİR
Yazar:Ebru Baybara DEMİR
Bu yazı

Artık Umutsuz Değilim...
2012 yılında kızımın rahatsızlığı dolayısıyla yüzleşmiştim gıda olan ilişkimiz ile... Yaşadıklarımı anlayabilmek için okuduğum her makale ve kitap ile dehşete kapılmaya başlamıştım. Ben üç çocuğu olan bir anne ve her gün yüzlerce insanın karnını doyuran bir şef olarak sorumluluk hissediyordum. 
 
Bir şeyler yapmam gerekiyordu.
Önümüzdeki on yılın en büyük sorunu gıda ve su kaynaklarının tükenmesi olacak... Milyarlarca canlının sonu demek bu!
 
Ben artık umutsuz değilim.
İki yıl önce gıdanın sürdürülebilirliği için başlattığımız tohum projemiz inanılmaz yol aldı. 2 ton buğday ile 2 çiftçimizin arazisinde başladığımız Sorgül Buğdayı üretimi 20 ton hasat ile sonuçlanmıştı.
 
Sonraki yıl 20 ton buğdayımızı bu kez altı çiftçimizim arazisinde ektik. 440 ton ürün aldık!
Bu yıl 440 tonu 17 çiftçimizin arazisinde ekerek çoğaltmaya devam edeceğiz.
 
Amacımız tohumlarımızı çoğaltırken çiftçimizim üretimde kazanmasına destek vermek, yerel tohum çeşitlerimiz ile susuz tarımı yaygın hale getirerek sağlıklı gıdaya ulaşmak!
 
Projemizde çalışan çiftçi sayısı 340 oldu.
Hayatımın belki de en anlamlı ve en özel isini yaptığıma inanıyorum. Tohumla, toprakla kadınlarla öğreniyorum, zenginleşiyorum.
 
Bu harika mirası geleceğe bırakabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.
Geleceğe bırakacağımız su ve gıda kaynaklarımız ile olan ilişkimizi gözden geçirmeye ve yapabileceklerimiz için düşünmeye ve harekete geçmeye ihtiyacımız var.
 
Bugünün ve sonraki her günün farkındalığımızın artacağı günler olması dileği ile...
 
 
Aşçılık Camiasısının Haber Merkezi Olan Türk Aşçı Haberleri Web Sitemizde Osmanlı Saray Mutfağı Ve Anadolu Mutfağı Ve Şeflerin Özel Yemek Tariflerine'de Linklerimizi Tıklayarak İnceleyebilirsiniz. Tüm Meslektaşlarımıza Ve Aşçılık Camiasına Destekleri İçin Teşekkür Ederiz… 






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.