Değerli Federasyon Başkanlarım ve Aşçıbaşı Arkadaşlarım!

Mevlüt BEŞALTI
Yazar:Mevlüt BEŞALTI
Bu yazı

Değerli Federasyon Başkanlarım ve Aşçıbaşı Arkadaşlarım!
Affınıza sığınarak söylüyorum. Bu kısacık yazımda kimseyi haksız yere eleştirmek değil, sadece Türk aşçılık camiasındaki şef meslektaşlarım için bir şeyler yazma gereğini duydum.Yavaş yavaş kış sezonuna doğru yaklaşıyoruz. Evine ekmek götürmek isteyen meslektaşlarımız mağdur durumda, çaresini yurtdışında arıyorlar.
 
Biz şefler bu konuya sessiz kalmamalıyız...
Sözüm gereğini yapmayanlar içindir, onurlu ve karekterli duruşuyla personelini düşünenlere ise başımızın üstünde yeri vardır, gurur, nefis, ego yapıp alınmak isteyenler zaten alınır. Sezon boyunca bir Aşçıbaşı olarak hamal pozisyonunda çalıştırdığınız elemanlarınızın hakkını savunabilecekmisiniz? Masaya yumruğunuzu vurabilecekmisiniz? 
 
Mesainin karşılığını almadan gönül ve huzur ile işi sevdirterek çalıştırdığınız elemanlarınız sizce kış sezonunda çalışmayı hakketmiyorlar mı? Yarı maaş olayı sizce ne kadar doğru? Azıcık vicdanlı ve irfanlı düşünebiliyorsak kendimizi personel yerine koymalıyız.
 
Federasyon başkanlarım! Büyük Aşçı camiasının kışın çalışabilmeleri için nasıl bir planlama düzenliyorsunuz?
Bu konu ile ilgili düşünceleriniz nelerdir? Sosyal medya üzerinde bütün federasyon başkanlarımızı Turizm bakanı ile birlikte ahamlı, şahamlı fotoğraflar çekerken görüyoruz. Merak ediyorum... Yarışma, festival, devlet desteği gibi konuların dışında yan ayna geldiğinizde bu konulardan bahsetmiyormusunuz? 
 
Mağdur olan durumlara neden sessiz kalıyoruz... Avrupa ülkelerinde, Turizm bakanları işçi haklarına özverili bir şeklide saygı duyarken aşçılık federasyonların çok büyük katkıları ve emekleri oluyor. Bizim ülkemizde aynı şartların oluşması için neden susuyoruz...
 
1 yerine 13 federasyon başkanımız vardır umuyorum ki bu kışın aşçılık camiası ile ilgili bir şeyler yapılabilmesi için bir babayiğit meydana çıkar. Ve bizlerde bir olup sonuna kadar destek veririz. Bu konu ile ilgili lütfen düşüncelerinizi dile getirirken sevgi ve saygı çerçevesinde kimseyi kırmayalım, hep birlikte nice güzel günler umudu ve çoşkusuyla ses olalım.
 
Sevgi, Saygı Ve Hürmetlerimle
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak Siz Takipçilerimize Sunuyoruz;
Bu Linkleri Tıklayarak Osmanlı Saray MutfağıTürk Mutfağı ve Yöresel Mutfaklar 'dan Nefis Yemek Tariflerimize ve Haberlerimize'de  İnceleyebilirsiniz
 






Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.