Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?

Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?

Geleneksel Türk mutfağında en sevilen yemeklerden Sultan Kebabı nasıl yapılır? Evde Sultan Kebabı yapmak için hangi malzemeler gereklidir? En sevilen kebab tariflerinden Sultan Kebabı yapmanı

 
Geleneksel Türk mutfağında en sevilen yemeklerden Sultan Kebabı nasıl yapılır? Evde Sultan Kebabı yapmak için hangi malzemeler gereklidir? En sevilen kebab tariflerinden Sultan Kebabı yapmanın püf noktaları nelerdir?
 
Geleneksel Türk mutfağı yemek arşivinde muhteşem fırın yemeklerinden Sultan Kebabı'nı türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak araştırdık...
 
En Sevilen Fırın Yemeklerinden Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?
 
Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?
Muhteşem Kebap Tariflerinden Etli Sultan Kebabı Tarifi İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*  2 Adet Yufka
*  500 Gram Kuşbaşı Et
*  Yarım Çay Bardağı Zeytinyağ
*  3 Adet Havuç
*  3 Adet Patates
*  2 Adet Soğan
*  5 Diş Sarımsak
*  3 Adet Domates
*  2 Yemek Kaşığı Salça
*  2 Çay Bardağı Bezelye
*  2 Çay Bardağı Su
*  Tuz
*  2 Çay Kaşığı Kara Biber
*  2 Çay Kaşığı Kırmızı Toz Biber
 
En Meşhur Kebaplardan Sultan Kebabı Beşamel Sosu İçin;
 
*  3 Yemek Kaşığı Tereyağ
*  3 Yemek Kaşığı Un
*  3 Su Bardağı Süt
*  2 Çay Kaşığı Kara Biber
*  Tuz
 
Sultan Kebabı Üzeri İçin;
 
*  Rendelenmiş Kaşar Peyniri
 
Muhteşem Kebap Çeşitlerinden Etli Sultan Kebabı Yapılış Tarifi;
 
Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?
Öncelikle eti uygun bir tencere içerisine alarak zeytinyağı ile ocakta rengi dönene kadar kavurunuz. Daha sonra tencerenin kapağı kapalı bir şekilde orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriniz.
 
İçerisine salça ve baharatları ekleyerek karıştırınız. Küçük küçük doğradığınız sebzeleri ekledikten sonra bir çay bardağı su ilave ederek karıştırınız.
 
Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriniz. İçerisinde bezelye ve tuz ekledikten sonra karıştırarak 2-3 dakika daha pişirme işlemine devam ediniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler