Sağlık Turizminin Nabzını Alanya Tutacak

Sağlık Turizminin Nabzını Alanya Tutacak

Tüm illeri kapsayan ve 14 derneğin bir araya gelerek tek çatı altında toplandığı TURSAF’ın yönetimi Alanya’dan...

Sağlık Turizminin Nabzını Alanya Tutacak 
Tüm illeri kapsayan ve  14 derneğin  bir araya gelerek tek çatı altında toplandığı TURSAF’ın  yönetimi  Alanya’dan yürütülecek. TURSAF Başkanı Dr. Tevfik Yazan Adana’da gerçekleştirilen İslam  Ülkeleri Sağlık Turizmi ve 4. Olağan Çalıştay’ında  gerçekleştirilen  toplantı sonrasında  bir kez daha  başkan seçilerek güven tazeledi
 
YENİ yönetim kadrosuyla yeni işlere imza atmaya hazırlanan Dr. Tevfik Yazan, sağlık turizminde emin adımlarla  ilerlemeye devam ediyor. Tüm Türkiye'yi temsil eden bu oluşumda yönetim kurulunda  Alanya'dan 2 kişi yer aldı. Yönetim kurulu Başkanı olarak Dr. Tevfik Yazan ve Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Ahmet Girgin 3 yıl  boyunca  yönetim kurulunun ortak kararıyla yeniden seçildi. 
 
Sağlık turizminde Türkiye’nin hak ettiği payı alması  için çalışmalarına aralıksız devam eden  TURSAF, Adana’nın ev  sahipliğinde büyük bir katılımla İslam  Ülkeleri Sağlık Turizmi ve 4. Olağan Çalıştayı’nı gerçekleştirdi. Toplantıya  Cumhurbaşkanı  Strateji  Daire Başkanlığı Sarper Taşdemir, Ak Parti  Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Adana Valisi  Mahmut Demirtaş-
 
-Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan , Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe, Adana Büyükşehir Belediyesi  Ak Parti Grup Başkanı  Ozan Gülçatı, akademisyenler, dernek üyeleri, sağlık turizmi ve turistin sağlığıyla ilgilenen seyahat acentaları ve asistan firma temsilcileri katıldı.  
 
Sağlık Turizminde  Hedef 2023  
TURSAF Başkanı Dr. Tevfik Yazan sağlık turizminin katma değeri en yüksek olan sektör olduğunu söyledi. Yazan, “Sağlık  turizmi katma değeri en yüksek ve masrafı az olan bir sektördür. Ülkemizi    tedavi amacıyla ziyaret edenlerin sayısı her geçen gün artmaktadır.
 
Dünya’da Sadece medikal turizm nedeniyle 10 milyondan fazla insan seyahat etti. Geçen yıl sadece Medikal Turizmden ise 100 milyar doları aşan bir bütçe oluştu. Sağlık turizmi stratejik bir sektördür. 
 
Bu stratejik sektörden aldığımız paya  gelirsek sayı  olarak dünyada  5 ülke içerisindeyiz.  Almanya, Amerika, Tayland, Hindistan ile birlikte Türkiye’de ilk  5’in içerisinde yer almaktadır. Ancak bu sektörden aldığımız paya baktığımızda ise  oranlar malesef bu şekilde   değildir.  
 
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın koyduğu hedefler doğrultusunda 2023 yılında sağlık turizminde  2  milyon kişi ve  20 milyar dolar bütçe  elde edilmesi hedeflenmektedir. 
 
Bizlerde bu hedef doğrultusunda  TURSAF olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Hiç birimiz  hepimiz kadar  iyi olamayız düşüncesiyle  federesyon çalışmalarımıza  başladık. Tüzel kişiliğimizi kazandık. Hepimiz ülke menfaatlari için elimizi taşın altına koymaya hazırız“ dedi.   
 
Tek Düşünce Tek Hedef  
Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkan Dr.ı Halis Bayrak ise  toplantıda yaptığı konuşmasında, “Dünya’da ve Türkiye’de Sağlık Turizmini TURSAF ile birlikte daha ileriye nasıl götürebiliriz ve taşıyabiliriz düşüncesiyle yola  çıktık. Hepimizin tek düşüncesi tek hedefi Ülkemizin Sağlık Turizminden hakettiği payı almasını sağlayabilmektir. “dedi.  Dr. Halis Bayrak  TURSAF olarak ülke menfaatleri için bizde varız dedi.  
 
Adana Valisi Mahmut Demirtaş ise konuşmasında asırlardır çok şeyin değiştiğini ancak sağlık arayışının değişmediğini, bunun da sağlık turizmini geliştirdiğini söyledi. Demirtaş;"Türkiye'de son yıllarda sağlık alanında güzel gelişmeler olmaktadır.
 
Buda  Türkiye'nin,  Avrupa ve Ortadoğu'da bir çekim merkezi haline dönüştüşmesine neden olmaktadır” diye konuştu. Daha sonra Dernek üyeleri Dünya İslam Ülkeleri Sağlık Turizmi Çalıştayına hazırlık aşamalarını anlatan bir sunum gerçekleştirdi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler