• Kahve Çeşitleri Nelerdir?

    Kahve Çeşitleri Nelerdir?

  • Kahve Çeşitleri Nelerdir?

    Kahve Çeşitleri Nelerdir?

  • Kahve Çeşitleri Nelerdir?

    Kahve Çeşitleri Nelerdir?

  • Kahve Çeşitleri Nelerdir?

    Kahve Çeşitleri Nelerdir?

  • Kahve Çeşitleri Nelerdir?

    Kahve Çeşitleri Nelerdir?


Kahve Çeşitleri Nelerdir?

En iyi kahve nasıl anlaşılır? En kaliteli kahve hangi ülke? En meşhur kahve nerenin? En ağır kahve nedir? En pahalı kahve nedir? En yumuşak kahve hangisi? Hayvan dışkısından yapılan kahve hangisi?

 
Kahve seçimi nasıl yapılır? En iyi kahve nasıl anlaşılır? En kaliteli kahve hangi ülke? En meşhur kahve nerenin? En ağır kahve nedir? En pahalı kahve nedir? En yumuşak kahve hangisi? Hayvan dışkısından yapılan kahve hangisi? En iyi kahve türü hangisi? En ünlü kahve hangisi?
 
Türk aşçı haberleri ve en çok takip edilen mutfak haberleri olarak gastronomi haberlerinde en meşhur kahve çeşitlerini araştırdık...
 
Farklı Bölgelerde Yetişen Kahveler Nelerdir?
 
Brezilya / ARABICA
 
Kahvenin dünyada en çok üretildiği ülkelerden biri olan Brezilya, 2,5 milyar tondan fazla kahve üretimi kapasitesine sahiptir. Brezilya kahve çekirdeklerinin ün salmasındaki en büyük etkenlerden biri, birinci kalite kahve kalitesine sahip olmasıdır. Lezzetli oluşu ve geniş alanlarda kahve üretimi yapılması ile Brezilya, dünyada kahve çekirdeği denince akla gelen ilk ülkedir.
 
Vietnam / "ROBUSTA" Kahvesi Nedir? Özellikleri Nelerdir?
 
Vietnam’da savaş yıllarının belki de etkilemediği tek şey olan Robusta kahve çekirdeği, sert içimli bir kahve türüdür. Robutsa’nın anavatanı sayılabilen Vietnam, Robusta kahve türünü en çok ihraç eden ülkelerdendir.
 
Hindistan / "ROBUSTA-ARABİCA" Kahvesi Nedir? Özellikleri Nelerdir?
 
Arabica ve Robusta kahve çekirdekleri bakımından oldukça zengin bir ülke olan Hindistan’ın güney bölgelerinde yetiştirilen kahve, yumuşak ve asidi yüksek özelliktedir.
 
Kolombiya / "ARABICA" Kahvesi Nedir? Özellikleri Nelerdir?
 
1 milyar tona yakın kahve üretimi ile bu alanda hatırı sayılır bir konuma sahip olan Kolombiya, lezzet olarak Brezilya kahvesine en yakın kahve çekirdeklerini üretmektedir.
 
Endonezya / "ROBUSTA-ARABICA" Kahvesi Nedir? Özellikleri Nelerdir?
 
Büyük bir kahve üretim kapasitesine sahip olan Endonezya, ilginç kahve türleriyle adını sıkça duyurmaktadır. Kolombiya ve Brezilya kahveleri kadar kaliteli olmasa da Endonezya kahve üretimi ile dünyada önemli bir konuma sahiptir.
 
Uganda / "ARABICA-ROBUSTA" Kahvesi Nedir? Özellikleri Nelerdir?
 
Kahvesinin aroması ile tanınan Uganda, şarapsı asitliğe ve özel aromaya sahip kahvesi ile üne sahiptir. Etiyopya ve Kenya kahveleri kadar tercih edilmeyen Uganda kahvesi, ülke ekonomisi için büyük öneme sahiptir. Uganda’nın önemli kahve türleri arasında Bugishu gösterilebilir.
 
Kahve Çeşitleri Ve Kahve Türleri Nelerdir?
 
En Beğenilen Kahve Çeşitlerinden "Robusta" Kahvesi Nedir? Özellikleri Nelerdir?
 
Arabica ile karşılaştırıldığında, Robusta’nın tadı genellikle kauçuk veya ahşap olarak tanımlanır. Asitlik seviyeleri daha düşük ve daha basit aroma bileşikleridir, yani tadı daha az tatlıdır. Robusta kahve ağaçlarının büyümesi daha kolaydır ve hava koşullarına ve hastalıklara karşı daha dayanıklıdır. 
 
Robusta yeşil tohumlarının Arabica’dan yarı fiyatına ucuz olmasının ana nedeni budur. Kuvvetli ve acı tadı, Arabica tohumlarının neredeyse iki katı olan %2.7’ye ulaşan tohumlardaki kafein içeriğinin bir sonucu olarak da mevcuttur. Tohumlar dairesel şekildedir. Yalnızca Doğu Yarımküre’de, Afrika ve Endonezya’da yetiştirilmektedir.
 
Kahve Çeşitlerinden "Liberica" Kahvesi Nedir? Özellikleri Nelerdir?
 
Diğer kahve çekirdeklerine göre üretim oranı düşük olan kahve çekirdeği türüdür.
 
Kahve Çeşitlerinden "Arabica" Kahvesi Nedir? Özellikleri Nelerdir?
 
Arabica çekirdekleri, tonlarca şeker, meyve ve çilek ile daha tatlı, daha yumuşak bir tada sahip olma eğilimindedir. Kahveyi mükemmel asitlikle karakterize eden şarabımsı tadı ile asiditesi daha yüksektir. 
 
Sağlam tohumlara göre daha az kafein içerir, ortalama %1.5 kafein içerirler. Tohumlar, Robusta’dan neredeyse %60 daha fazla lipit* ve neredeyse iki katı şeker konsantrasyonu içerir. Arabica yeşil çekirdeklerinin fiyatı Robusta’dan iki kat daha pahalıdır, çünkü büyümek için hava durumu ve rakım gibi çok daha spesifik yetiştirme gereksinimleri vardır.
 
Arabika, bugün dünya kahve üretiminin% 75’ini büyük bir paya sahiptir. Çekirdekler oval şekillidir. Çekirdekler Afrika, Papua Yeni Gine ve ağırlıklı olarak Latin Amerika’da yetiştirilmektedir. Kolombiya sadece Arabica fasulyesi üretiyor.
 
Lipit, tüm canlıların yapısında bulunan temel organik bileşiklerden biridir. Lipitler, doymuş ve doymamış yağlar olarak ayrılır. Doymamış yağlar, oda sıcaklığında sıvı hâlde bulunan lipitler; doymuş yağlar ise yine oda sıcaklığında katı hâlde bulunan lipitlerdir.
 
En ünlü kahve hangisi?
 
Espresso. Dünya üzerinde kahve denince akla ilk gelen isimlerin başında yer alan Espresso, İtalya'da doğmuş ve hızla tüm dünyaya yayılmış olan bir çeşit. Latte ve Cappucino gibi pek çok sütlü kahvenin bazını da oluşturan Espresso, oldukça sert ve yoğun kıvamlı bir çeşit.
 
En iyi kahve türü hangisi?
 
En iyi çekirdek kahve olarak bilinen arabica, %1-2 oranında kafein içerir. Arabica, kahve içmeyi seven ama vücuduna fazla kafein yüklemek istemeyenlerin tercihidir. Farklı tatlardan hoşlananlar ise aromalandırılmış veya kavrulmuş filtre çekirdek kahveleri deneyebilirler.
 
En yumuşak kahve hangisi? Hayvan dışkısından yapılan kahve hangisi?
 
Yumuşak içim kahve tercih etmek isteyenlerin Peru kahvesini denemesi önerilir. Karamel ve tarçın notalarına sahip olan Peru kahvesi özellikle lezzeti ve aroması ile beğenilmektedir. Kolombiya kahveleri ise tatlı ve dengeli asideye sahip kahve tatları ile ön plana çıkmaktadır.
 
En pahalı kahve nedir?
 
Endonezya'da kahve meyvesini yiyen misk kedisinin dışkı yoluyla çıkardığı kahve çekirdeklerinden elde edilen Kopi Luwak (Luwak kahvesi) dünyanın en pahalı kahvesi olarak satılıyor.
 
Türkiyede Kaç Çeşit Kahve Var? Türkiye'de En Çok İçilen Kahve Çeşitleri Nelerdir? Geleneksel Kahve Çeşitleri Neddir? 
 
* Sütlü Türk Kahvesi. 
* Menengiç Kahvesi. 
* Dibek Kahvesi. 
* Mırra Kahvesi. 
* Gar Kahvesi. 
* Kervansaray Kahve. 
* Tatar Kahvesi. 
* Cilveli Kahve. 
* Süvari Kahvesi (Tarsusi) 
* Kumda Kahve. 
* Kül Kahvesi. 
* Devebatmaz Kahvesi.
 
En ağır kahve nedir?
 
"Viscous Cafe nere?", "Ass Kicker da ne ola ki?" diye kafasında deli sorular olanlar için açıklayalım: Viscous Cafe, Avustralya'nın Adelaide kentinde bulunan bir kafe ve bir bardağı 80 bardak kahveye eşit değerde kafein içeren dünyanın en sert kahvesini satan yer.
 
En meşhur kahve nerenin?
 
Brezilya kahve üretiminde dünya birincisidir. Onu Vietnam ve Kolombiya ülkeleri takip eder.
 
En kaliteli kahve hangi ülke?
 
Kolombiya, kahve üretim hacmi bakımından rakip ülkelerin gerisinde kalmış olsa da, dünyanın en iyi kahvesinin üretildiği yer olarak ün yapmış bir ülke.
 
En iyi kahve nasıl anlaşılır?
 
Kahveyi satın aldıktan sonra iyi olup olmadığını anlamak istiyorsanız küçük bir deney yapabilirsiniz. Bunun için soğuk suyla dolu bir bardağa 1 tatlı kaşığı kahve ekleyin. Eğer kahvenin tozu suyun yüzeyinde kalıyorsa ve çok az renk veriyorsa gönül rahatlığıyla o kahveyi içebilirsiniz.
 
Kahve seçimi nasıl yapılır?
 
Eğer asiditesi yüksek, diğer bir tabirle ekşimsi kahveleri seviyorsanız genel olarak az kavrulmuş kahveleri tercih etmeniz gerekir. Kahve kavruldukça rengi koyulaşır, dolayısıyla çekirdekler ne kadar açık kahverengi ise o kadar az kavrulmuş diyebiliriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler