Vartabit Paçası Nasıl Yapılır?

Vartabit Paçası Nasıl Yapılır?

Vardabit Pacasi ne demek? Vartabit nedir? Vartabit hangi ilimize aittir? En Meşhur Yöresel Lezzetlerden Vardabit Paçası İçin Gerekli Malzemeler Neler 'dir? En Sevilen Lezzetlerden Vardabit Sunumu İçin...

 
Vartabit nedir, nasıl yapılır? İşte yöresel lezzet vartabitin tarifi....
 
Farklı yöresel mutfaklarımıza özgü bir lezzet olan vartabit, bayat ekmek ve haşlanmış fasulye ile yapılan hem oldukça lezzetli hem de doyurucu bir iştah açıcı ve meze çeşidi. Peki, vartabit nasıl yapılır, yapımında hangi malzemeler kullanılır? 
 
Vardabit Pacasi ne demek?
 
Vardabit paçası Adana ve Mersin yöresel mutfaklarında önemli bir yere sahip. Türkiye'nin Akdeniz kuşağı boyunca tahin kullanımı oldukça yaygın. Vardabit paçası da bol tahin kullanılarak yapılan bir yemek.
 
Vartabit nedir? Vartabit hangi ilimize aittir?
 
Haşlanmış kuru fasulye, sarımsak ve tahin ile yapılan karışımın doğranmış kuru ekmek üzerine dökülmesi sonucu elde edilen, güney yöresine özgü bir yemek.
 
Türk aşçı haberleri olarak geleneksel Türk mutfağı yemek arşivimizde araştırdık... İşte yöresel lezzet Vardabit paçası Adana ve Mersin mutfaklarınden vartabitin tarifi;
 
Evinizde bayat ekmekler birikiyorsa onları atmak yerine çeşitli şekillerde değerlendirebilirsiniz. 
 
Yöresel lezzet Vartabit Paçası, bayat ekmekleri değerlendirmenin en güzel yollarından biri. Kuru fasulye, yoğurt ve bayat ekmek ile hazırlanan bu besin, Adana mutfağı, Hatay mutfağı ve Mersin mutfağında sık sık yer alır.
 
En Meşhur Yöresel Lezzetlerden Vardabit Paçası İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
 
*   2 Su Bardağı Kuru Fasulye
*   1 Su Bardağı Tahin
*   1 Adet Bayat Ekmek
*   2- 3 Diş Sarımsak
*   1 Adet Limon Suyu
*   1 Tatlı Kaşığı Kimyon
*   1 Çay Kaşığı Tuz
 
En Sevilen Lezzetlerden Vardabit Paçası Sunumu İçin Neler Gereklidir?
 
*   125 Gram Tereyağ
*   2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
*   Kırmızı Toz Veya Pul Biber
 
En Eski Lezzetlerden Vardabit Yapılış Tarifi;
 
2 su bardağı kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Vartabiti hazırlayacağınız gün fasulyeler yumuşayıncaya kadar tencerede pişirin.
 
Tahin, limon suyu, ezilmiş sarımsak ve tuzu bir kaba alıp çırpın. Haşlanan fasulyelerin suyunu süzdükten sonra karışıma ekleyin.
 
Ekmeği küçük küçük doğrayın, yağsız tavada kızartın. Servis tabağına küçük kızarttığımız ekmekleri yayın. Üzerine tahinli fasulyeleri ekleyin. 
 
Sos için tereyağ ve sıvıyağı ısıtın, pul biberi ekleyin ve fasulyelerin üzerine gezdirin.
 
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler