En Sevilen Peynirlerden

En Sevilen Peynirlerden "Beyaz Peynir "Tarifi

Hangi beyaz peynir sağlıklı? Beyaz peynir sağlıklı mı? Beyaz peynir çeşitleri nelerdir? En iyi beyaz peynir nasıl anlaşılır? Evde beyaz peynir nasıl yapılır? Türk Aşçı Haberleri...

 
Hangi beyaz peynir sağlıklı? Beyaz peynir sağlıklı mı? Beyaz peynir çeşitleri nelerdir? En iyi beyaz peynir nasıl anlaşılır? Evde beyaz peynir nasıl yapılır? Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Olarak Beyaz Peynir Çeşitlerinden Beyaz Peynir Tarifini Araştırdık...
 
Hangi beyaz peynir sağlıklı?
Süzme Peynir
 
İnek sütünden elde edilen ve birçok farklı versiyonu bulunan süzme peyniri besin değeri en yüksek peynirlerden biri. Yapılan araştırmalar 200 kalori değerindeki bir kase süzme peynirde ortalama 26-28 gram protein bulunduğunu gösterirken bu peynir türü güçlü bir kalsiyum, selenyum ve fosfor kaynağı.
 
Beyaz peynir sağlıklı mı?
 
Süt ürünleri içinde sıkça tüketilen beyaz peynir, çocuk gelişimine destek olan bir yiyecek türüdür. Kalsiyum ihtiyacını karşılar ve daha güçlü kemik yapısının oluşmasını sağlar. Beyaz peynir tüketen kişilerin kemik erimesi riskini ortadan kaldırdığı; ayrıca daha sağlıklı diş yapısına da sahip olduğu bilinir.
 
Beyaz peynir çeşitleri nelerdir?
 
Beyaz peyniri her yörede kolayca bulabilirsiniz. Lor ve çökelek peyniri, mihaliç peyniri, küp peyniri, civil peyniri, sıkma peynir, örgü peynir, çeçil peynir, köy peyniri, otlu beyaz peynir ve benzeri gibi ürünler beyaz peynir çeşitleri arasındadır.
 
En iyi beyaz peynir nasıl anlaşılır?
 
İyi bir beyaz peynirin kalıbı düzgün ve her kenarı birbirine eşit olmalıdır. Üzerinde pas, küf ve salamura kirlilikleri taşımamalıdır. İyi bir beyaz peynirin rengi, parlak ve canlı bir beyazdır. Donuk, kirli beyaz, sarımsı, siyahımsı ve mavi-yeşil gibi renk değişimleri olmamalıdır.
 
Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Olarak Beyaz Peynir Çeşitlerinden Beyaz Peynir Tarifini Araştırdık...
 
En sağlıklı peynir çeşitlerinden Beyaz Peynir Tarifi;
En çok tüketilen peynirlerden Beyaz Peynir yapımı için gereken malzemeler
 
*   6 Kg Çiğ Süt
*   2 Yemek Kaşığı Kaya Tuzu
*   1.5 Çay Kaşığı Peynir Mayası
 
En sevilen peynirlerden Beyaz Peynir Yapılış Tarifi;
 
İlk olarak sütü derin bir tencereye alın ve kısık ateşte kaynatın. Süt kaynamaya başladıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve varsa termometre ile derecesini ölçün. Sütün sıcaklığı 36-37 dereceye gelinceye kadar bekleyin.
 
Sütün içerisine peynir mayasını ekleyin ve tahta kaşık ile karıştırın. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın ve temiz bir bez ile etrafını sarın. Sütün mayalanması için yaklaşık 1 buçuk saat oda sıcaklığında bekletin.
 
Ardından mayasını kontrol etmek için serçe parmağınızı süte batırın. Yoğurttan daha yoğun bir kıvamı varsa, mayalama işlemi olmuş demektir.
 
Bıçağın ucu ile hafifçe kare şeklinde çizikler atın ve 1 saat bekletin. Daha sonra temiz bir tülbent alın ve bir yere asın. Tülbentin altına kap koyduktan sonra, içine peynirleri ekleyin ve fazla suyun süzülmesi için 3-4 saat daha bekletin.
 
Dinlenmiş peynirleri tezgahın üzerine alın ve hafifçe yoğurun. Peynirleri iki adet ağır kapların arasına alın ve tekrar 3-4 saat bekletin. Başka bir kabın içerisine tuz ve suyu salamura edin. Hazırladığınız peynirleri iri parçalara böldükten sonra sulu karışımın içerisine ilave edin.
 
Kabın kapağını kapattıktan sonra buzdolabına alın ve 2-3 bekletin. Bekleme işleminin ardından peynirleri salamura suyundan çıkartarak servis edebilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler