Türk Mutfağı Şeflerinden Büyük Gastronomi Başarısı

Türk Mutfağı Şeflerinden Büyük Gastronomi Başarısı

Dünya'nın en prestijli 2 global yemek yarışmalarından birisi olan, Luxemburg'da gerçek 'leştirilen ve Türk mutfağının dünyaya tanıtımı için oldukça önemli olan Lüksem..

 
Türk Mutfağı Şeflerinden Uluslararası Gastronomi Başarısı....
 
Dünya'nın en prestijli 2 global yarışmasından birisi olan, Luxemburg'da gerçekleştirilen ve Türk mutfağının dünyaya tanıtımı için oldukça önemli...
 
Dünya'nın en prestijli 2 global yemek yarışmalarından birisi olan, Luxemburg'da gerçekleştirilen ve Türk mutfağının dünyaya tanıtımı için oldukça önemli olan Lüksemburg Dünya Aşçılık Kupası yarışmalarına Türk aşçılar damga vurdu. 
 
Türk Mutfağı Şeflerinden Uluslararası Gastronomi Başarısı....
Türkiye'yi temsilen katılım sağlayan Gastronomi Derneği, ülkemizi Türk Mutfağı Şeflerinden Dr. Öğr. Üyesi Emrah Köksal Sezgin öncülüğünde 31 kategoride temsil etti. Dünya Gastronomi Enstitüsü Türkiye Delegesi ve Gastronomi Derneği Başkanı Emrah Köksal Sezgin ve ekibi, yarışmada 26 madalya ve 5 diploma kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
 
Türk Mutfağı Şeflerinden Uluslararası Gastronomi Başarısı....
Yarışmaya 125'ten fazla ülke ve 3 binin üzerinde başarılı şef katılım sağladı. Yarışma tarihinde ilk kez bir Türk şef 100 tam puanla Dünya Şampiyonluğu unvanını hak etti. Gastronomi Derneği şeflerinden Necla Dural yapmış olduğu mutfakta güzel sanatlar heykeli ile tam puan alarak "kusursuz" addedilerek şampiyonluğa ulaştı. 
 
Türk Mutfağı Şeflerinden Uluslararası Gastronomi Başarısı....
Dernek Başkanı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Şef Emrah Köksal Sezgin "Çok çalıştık, çok emek sarf ettik ve bayrağımızı en yüksekten dalgalandırdık. Bu inanılmaz bir onur ve gurur. Bizleri destekleyen herkese teşekkürü borç biliyoruz. 
 
Dr. Öğr. Üyesi Şef Emrah Köksal Sezgin, Bu başarı ülkemize ve camiamıza armağanımız olsun" dedi.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler