TUZFEST 'Yöresel Yemek Yarışması' Başvuruları Başladı

TUZFEST 'Yöresel Yemek Yarışması' Başvuruları Başladı

Çankırı’nın tescilli ürünlerinden "Çankırı Tutmaç Çorbası", tatlı kategorisinde "Çankırı Höşmerim" ve hamur işi kategorisinde "İri Hamur" ile gerçekleştirilecek. Katılım..

 
TUZFEST 'Yöresel Yemek Yarışması' Başvuruları Başladı
Çankırı Belediyesi'nin 16-18 Ağustos tarihleri arasında düzenleyeceği 3. Uluslararası Çankırı Tuz Festivali kapsamında gerçekleştirilecek olan "Yöresel Yemek Yarışması" için başvurular başladı. Türk Aşçı Haberleri olarak, bu önemli etkinliği sizlerle paylaşıyoruz.
 
Yöresel Lezzetler Yarışıyor
Yarışma, Çankırı’nın tescilli ürünlerinden "Çankırı Tutmaç Çorbası", tatlı kategorisinde "Çankırı Höşmerim" ve hamur işi kategorisinde "İri Hamur" ile gerçekleştirilecek. Katılımcılar, üç ayrı kategoride hünerlerini sergileyerek en iyi lezzeti ortaya koymaya çalışacak.
 
Başvuru Detayları
Başvuruların yoğun olması durumunda, Yöresel mutfaklarımızdan Çankırı Belediyesi ve Çankırı Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından oluşturulan komisyon tarafından kura çekimi yapılacak. Her kategori için 7 asil ve 2 yedek yarışmacı belirlenecek. Yarışma şartnamesi ve başvuru formu, Çankırı Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yayınlanmış durumda. Başvurular, en geç 14 Ağustos 2024 Çarşamba günü mesai bitimine kadar TUZFEST irtibat bürosuna teslim edilmelidir. Eksik doldurulan başvuru formları kabul edilmeyecektir.
 
Belediye Başkanı'ndan Davet
Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, hazırlıkları yerinde inceleyerek Yöresel Yemek Yarışması’nda son iki yıldır büyük bir rekabet yaşandığını belirtti. Esen, "Bu sene de her şeyin yolunda gitmesi için hazırlıklarımızı titizlikle yürütüyoruz. Yöresel yemek alanında çok önemli adımlar attık ve bunun nimetlerini topluyoruz. Yerli ve yabancı ziyaretçilerimize şehrimizin her bir değerini göstermeye çalışıyoruz. Halkımızın da bu yarışmamıza ilgisi büyük. 'Bu yemeği en iyi ben yaparım' diyen herkesi yerin 150 metre altındaki Yer Altı Tuz Şehrimizde yarışmaya davet ediyorum," dedi.
 
TUZFEST'24'te Neler Var?
TUZFEST'24 kapsamında, 17-18 Ağustos tarihlerinde Çankırı Yer Altı Tuz Şehri’nde düzenlenecek olan Yöresel Yemek Yarışmaları büyük ilgi görecek. Türk Aşçı Haberleri olarak, gastronomi alanında önemli bir yere sahip bu etkinliğin detaylarını yakından takip ediyoruz.
 
Yöresel Yemek Yarışması Şartnamesi
Yarışmanın şartnamesi ve başvuru formuna Çankırı Belediyesi resmi internet sitesinden ulaşılabilir. Başvurular, belirtilen tarihe kadar TUZFEST irtibat bürosuna teslim edilmelidir. Eksik doldurulan formlar kabul edilmeyecektir.
 
Yarışmanın Önemi
Bu yarışma, Çankırı’nın yöresel lezzetlerinin tanıtılması ve gastronomi kültürünün yaygınlaştırılması açısından büyük önem taşıyor. Türk Aşçı Haberleri olarak, bu tür etkinliklerin Türk mutfağının zenginliğini ortaya koymada önemli bir rol oynadığını düşünüyoruz.
 
Sonuç
Çankırı Belediyesi'nin düzenlediği 3. Uluslararası Çankırı mutfağında  Tuz Festivali kapsamında gerçekleşecek Yöresel Yemek Yarışması için başvurular başladı. Türk Aşçı Haberleri olarak, bu önemli etkinliği takip ediyor ve siz değerli okuyucularımıza duyuruyoruz. Yarışmaya katılacak tüm yarışmacılara başarılar diliyoruz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler