Emrah Köksal Sezgin Kimdir?

Emrah Köksal Sezgin Kimdir?

Şef Emrah Köksal Sezgin, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Bölüm Başkanı, Gastronomi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Dünya Gastronomi Enstitüsü Türkiye Delegesi Dünya Şefle..

Emrah Köksal Sezgin Kimdir?
 
Mutfağa olan sevgisinin yanı sıra, bu sektörde büyük bir hevesle akademik kariyer yapmaktadır. 
 
Başarılı şef Sezgin, Türkiye'ye 112 yıl sonra tarihindeki ilk Aşçılık Olimpiyatları Altın Madalyasını kazandırdı.
 
Şef Emrah Köksal Sezgin, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Bölüm Başkanı, Gastronomi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Dünya Gastronomi Enstitüsü Türkiye Delegesi ve Dünya Şefler Birliği B Kategori Kıtalararası Jüri Üyesi görevleri yerine getiren Türkiye’nin sayılı şeflerindendir. 
 
Emrah Köksal Sezgin Kimdir?Mutfağa olan sevgisinin yanı sıra, bu sektörde büyük bir hevesle akademik kariyer yapmaktadır. 
 
Sezgin, Türkiye'ye 112 yıl sonra tarihindeki ilk Aşçılık Olimpiyatları Altın Madalyasını kazandırdı. Bir sonraki olimpiyatlarda bu başarısını yenileyip yanı sıra Dünya Aşçılık Kupası'nda da altın madalyayı kazanarak ülkemize gurur yaşattı.
 
Beş yıl Türkiye Aşçılar Milli Takımı'na direktörlük yapan Türk mutfağı şeflerinden Emrah şef, çeşitli uluslararası yarışmalarda jüri olarak görev yapmış ve çok sayıda sertifika aldı. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda sayısız madalya kazanmıştır. 
 
Yıllardır çeşitli eğitim kurumlarında ve ticari şirketlerde uzman danışman ve eğitmen olarak görev almaktadır. Çeşitli TV programlarında, sempozyum ve konferanslarda yer almıştır.
 
Şef Emrah Köksal Sezgin, Bir çok yemek kitabı yazmış ve bir çoğuna da katkı sağlamıştır. Halen Aydın Adnan Menderes Üniversitesinde Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmakta olan şef evli ve bir çocuk babasıdır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler