Mayasız Peynir Nasıl Yapılır?

Mayasız Peynir Nasıl Yapılır?

Pıhtılaşma süresi mayaya göre 90 ila 120 dakika arasındadır. Pıhtılar süt salmaz, kabına yapışmaz ve bıçakla kesildiğinde sarı su akar hale geldiğinde kıvamını bulmuştur. Salamura ve tuzlama peynir altı suyu..

Mayasız Peynir Nasıl Yapılır?
 
Mayasız peynir yapımında sütü kestirmek için peynir altı suyu, yoğurt, limon veya sirke kullanmanız gerekiyor. Kaynayan sütü ocaktan alın ve içine peynir altı suyu, yoğurt, limon veya sirkeden birini katın. 
 
15 dakikada kesilecek sütü tülbent yardımıyla süzün, yine tülbendin içinde şekillendirip sıkıca sarın. Üzerine düz bir ağırlık koyup en az 8 saat bekletin. Suyunu iyice salan peyniri kapalı bir kaba alın ve buzdolabında muhafaza edin.
 
Evde Peynir Yapımının Püf Noktası Nelerdir?
 
Mayalı peynir yaparken sütü ısıtın, asla kaynatmayın. Kaliteli peyniri peynir yapımı sırasında fazla maya kullanarak elde edemezsiniz. Fazla maya kesilen sütün pıhtılarını yumuşatır.
 
Pıhtılaşma süresi mayaya göre 90 ila 120 dakika arasındadır. Pıhtılar süt salmaz, kabına yapışmaz ve bıçakla kesildiğinde sarı su akar hale geldiğinde kıvamını bulmuştur.
 
Salamura ve tuzlama peynir altı suyunun ayrılmasını, peynirin sertleşmesini, olgunlaşmanın düzenli olmasını ve dayanıklılığın artmasını sağlar.
 
En İyi Peynir Çeşitlerinden Evde Mayasız Beyaz Peynir Tarifi İçin Malzemeler
 
*   3 litre süt
*   2 su bardağı yoğurt (250 ml bardak ölçüsü)
*   1,5 yemek kaşığı tuz
 
Evde Mayasız Beyaz Peynir Tarifi, Özellikleri Nelerdir, Nasıl Yapılır?
 
Sütünüzü tencereye alıp, kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra içine yoğurt ve tuzu atıp, 5 dakikada öyle kaynatıp, bir bezin içinde süzüyoruz.
Bezin ağzını kapatıp, üstüne ağır bir şey koyup, 1 saat bekletin. Daha sonra peyniri bezden çıkartıp, dilimleyerek veya bütün bir şekilde peynir suyu ile beraber bir kapalı kutuya koyup, dolapta muhafaza edebilirsiniz. Bir hafta içinde tüketebilirsiniz deneyecekler kolay gelsin afiyet olsun
 
Sirke ile peynir nasıl mayalanır?
 
Yaklaşık 4 litre için 1/2 çay bardağı sirke yeterli olacaktır. Sirkeyi ilave edin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıkça süt kesilecek ve içerisinde tortular oluşmaya başlayacaktır. Tortular yüzeyde tam anlamıyla toplanana kadar, yani sütünüz iyice kesilene kadar kaynatma işlemine devam edin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler