Kabak Dolması Tarifi

Kabak Dolması Tarifi

Türk mutfağı yemek arşivinde en meşhur yemeklerden olan Kabak Dolması yapmak içim Türk mutfağı şeflerinin dolma tariflerinden faydalanmak istermisiniz? Peki evde Kabak Dolması yapmanın püf nokta

 
En sevilen sebzelerden kabak geleneksel Türk mutfağınının olmazsa olmazı sebzelerinden biridir. En meşhur yöresel mutfaklarımızda tatlısından çorbasına kadar bir çok nefis ve lezzetli kabak yemekleri yapılır. Peki bu güne kadar dolma ve sarma tariflerinden Kabak Dolması yaptınız mı?
 
Türk mutfağı yemek arşivinde en meşhur yemeklerden olan Kabak Dolması yapmak içim Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden ve dolma tariflerinden faydalanmak istermisiniz? Peki evde Kabak Dolması yapmanın püf noktalarını biliyormusunuz? İşte sizler için Türk aşçı haberleri olarak Kabak Dolması yapmanın özellikleri....
 
 
En Sevilen Yemeklerden Kabak Dolması Tarifi 
En Meşhur Dolma Ve Sarma Tariflerinden Kabak Dolması İçin Kullanılan  Malzemeler
 
*   5 Adet Kabak
*   1 Adet Domates
 
Kabak Dolması İçine;
 
*   1 Çay Bardağı Pirinç
*   Bir Tutam Maydanoz
*   2 Adet Soğan
*   1 Adet Yeşil Biber
*   150 Gr Kıyma
*   1,5 Yemek Kaşığı Domates Salçası,
*   Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
*   1 Tatlı Kaşığı Tuz
*   1 Çay Kaşığı Karabiber
*   1 Çay Kaşığı Pul Biber
 
Kabak Dolması Suyu İçin;
 
*   Yarım Yemek Kaşığı Domates Salçası
*   1,5 Su Bardağı Sıcak Su
 
Kabak Dolması Üzerine;
 
*   Sarımsaklı Yoğurt
 
Kabak Dolması Tarifi
Kabak Dolması Yapılış Tarifi
 
İlk olarak kabakları yıkayın ve çizgili bir biçimde soyun. Daha sonra ortadan ikiye keserek iç kısmını oyma aparatı ile oyun.
İç harcı için soğan ve biberi ince ince doğrayın, maydanozu da kıyın. Yıkanan pirinçleri, kıyılmış maydanozu, soğan ve biberleri, kıymayı, baharatları ve tuzu derin bir kabın içinde karıştırıp el ile harmanlayın.
 
Hazırlanan harcı oyulmuş kabakların içine tatlı kaşığı ile doldurarak kabakları tencereye sıralayın. Domatesi küçük küçük keserek kabakların üstlerine kapak yapın. Salçalı sos için 1,5 su bardağı sıcak suda yarım yemek kaşığı salçayı ezin ve tencereye ekleyin.
 
Tencerenin kapağını kapatın ve dolmaları kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinçler pişip kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Pişen kabak dolmalarını ılık veya sıcakken servis edin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler