Yeşil Kabak Çorbası Tarifi

Yeşil Kabak Çorbası Tarifi

Türk mutfağında kabağın neyi yapılmaz ki? Sofralarımızı süsleyen çeşit çeşit nefis kabak yemekleri olur da çorbası olmazmı? İşte sizlere en iyi yöresel mutfaklarımızda nefis çorba çeşitlerinden..

Türk mutfağında kabağın neyi yapılmaz ki? Sofralarımızı süsleyen çeşit çeşit nefis kabak yemekleri olur da çorbası olmazmı? İşte sizlere en iyi yöresel mutfaklarımızda muhteşem çorba çeşitlerinden Kabak Çorbası tarifi...
 
En sevilen çorba tarifleri arasında en sağlıklı çorbalardan kabak çorbası yapmanın püf noktalarınımı merak ediyorsunuz?
 
İşte sizlere Türk mutfağı şeflerinin özel tarifleri arasında bulunan en iyi çorbalardan Kabak Çorbası tarifi...
 
Yeşil Kabak Çorbası Tarifi 
Kabak çorbası malzemeler Nelerdir?
 
*    2 adet yeşil kabak
*    2 yemek kaşığı un (Tepeleme)
*    1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
*    1 yemek kaşığı sıvı yağ
*    3 su bardağı süt
*    4 su bardağı su
*    Bir tutam dereotu
*    Tuz, pul biber, karabiber, nane
 
Kabak Çorbası Yapılış Tarifi...
 
Tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyup eritin. Unu ilave edip kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurun. Bir taraftan çırpma teliyle hızlıca çırpıp diğer taraftan sütü ilave edin.
 
Suyu da ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra, kaynamasını sağlayın. Kaynamaya başlayınca, kabuklarını soyup doğradığınız kabakları ilave edip kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Blendırdan geçirip, tuzunu, dereotunu ve baharatları ilave edin.
 
Çorbanın kıvamı kullanılan kabakların büyüklüğüne göre değişebilir. Kıvamı koyu olursa, suyla ayarlayıp pişirin. Çorbayı pişirirken, dibinin tutmaması için ara ara karıştırmayı unutmayın.
 
Arzuya göre üzerine tereyağı kızdırıp servis edin.
 
Türk mutfağında kabağın neyi yapılmaz ki? Sofralarımızı süsleyen çeşit çeşit nefis kabak yemekleri olur da çorbası olmazmı? İşte sizlere en iyi yöresel mutfaklarımızda muhteşem çorba çeşitlerinden Kabak Çorbası tarifi...
Kabak vitamin ve mineral deposudur...
 
Kabak, vitamin ve mineraller açısından son derece zengindir. 225 gram kabakta 17 gram kalori, 1 gram protein, 3 gram karbonhidrat bulunur. Yağ oranı ise 1 gramdan daha azdır. 1 gram şeker ve 1 gram lif içerir.
 
Aynı miktardaki kabak, günlük vitamin ihtiyacımızın da önemli bölümünü karşılar:
 
*    A vitamini günlük ihtiyacının %40’ını
*    Manganez günlük ihtiyacının %16’sını
*    C vitamini günlük ihtiyacının %14’ünü
*    Potasyum günlük ihtiyacının %10’unu
*    K vitamini günlük ihtiyacının %9’unu,
*    Folat günlük ihtiyacının %%8’ini
*    Bakır günlük ihtiyacının %8’ini
*    Fosfor günlük ihtiyacının %7’sini
*    B6 vitamini günlük ihtiyacının %7’sini
*    Tiamin günlük ihtiyacının %5’ini
 
Kabak, demir, kalsiyum çinko ihtiva eder ve hem göz sağlığı hem de bağışıklık sistemini kuvvetlendiren A vitamini açısından son derece zengindir. Ve pişirildiğinde daha fazla A vitamini içerir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler