Şehzade Kebabı Tarifi?

Şehzade Kebabı Tarifi?

En sevilen klasik yemeklerden Şehzade Kebabı yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz? İşte sizlere yöresel mutfaklarımızdan ve yöresel emeklerimizden en meşhur..

 
Şehzade Kebabı nedir? Geleneksel Türk mutfağında en sevilen yemek tariflerinden Şehzade Kebabı nasıl yapılır? Amasyanın en sevilen etli yemeklerinden Şehzade Kebabı yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir?
 
Peki evinizde bu güne kadar Şehzade Kebabı yaptınız mı?
 
En sevilen klasik yemeklerden Şehzade Kebabı yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
İşte sizlere yöresel mutfaklarımızdan ve yöresel yemeklerimizden en meşhur osmanlı yemeklerinden Şehzade Kebabı tarifi...
 
En Eski Kebablardan Şehzade Kebabı
En Sevilen Kebap Tariflerinden Şehzade Kebabı İçin Kullanılan Malzemeler
 
*    1 Kilo Kuşbaşı Dana Eti
*    3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ 
*    5 Adet Patlıcan
*    2 Adet Soğan
*    3-4 Diş Sarımsak
*    1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*    4 Adet Yeşilbiber
*    2 Su Bardağı Et Suyu
*    1 Çay Kaşığı Karabiber
*    1 Çay Kaşığı Pul Biber
*    Tuz
 
En Meşhur Fırın Yemeklerinden Şehzade Kebabının Üzerine;
 
*    Dilimlenen Soğan Ve Biberler
*    2 Adet Domates
 
En İyi Kebap Tariflerinden Şehzade Kebabı Yapılış Tarifi
 
İlk olarak etler üzerine su ilavesi yapılarak düdüklü tencereye alınır. Kaynayan su üzerindeki köpükler alındıktan sonra düdüklünün ağzı kapanır ve etler hafif yumuşayana kadar pişirilir. Patlıcanların kabukları çizgili doğrandıktan sonra küp şekli verilerek tuzlu suda bekletilir. Patlıcanların suyu iyice süzüldükten sonra yağda kızartılır. 
 
Bir tencereye sıvı yağ alınır. Soğan ve biberler sırasıyla kavrulur. Sarımsak ve baharat ilavesinin ardından da haşlanan etler eklenir ve hafifçe sotelenerek ocağın altı kapatılır. Toprak bir kaba patlıcanlar dizilir, etli karışımda üzerine ilave edildikten sonra karıştırılır. Üzerleri domates, biber ve soğan dilimleri ile süslenir. Sosu için salça 2 su bardağı et suyunda çırpılarak kaba eklenir. 180 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler