2022 Girişimcilik Ödülü

2022 Girişimcilik Ödülü

İşleri hızla büyüyen Korkut, geçen yıl da topraktan tabağa Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) 400 bin liralık destek alarak üretim kapasitesini günlük 1,5 tondan 5 tona çıkarttı..

Kuyucak’ın Kurtuluş Mahallesi'nde yaşayan Korkut, 11 yıl önce kuru incirleri bahçesinde kurutup sosyal medya üzerinden satmaya başladı. 
 
Talebin artması üzerine portakal, muz, mandalina, ananas, elma, kivi, turp, patlıcan ve biber gibi ürünleri de kurutan Korkut, pazardaki boşluğu görerek Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) hibe desteğiyle 200 metrekarelik bir tesis kurdu. 
 
İşleri hızla büyüyen Korkut, geçen yıl da topraktan tabağa Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) 400 bin liralık destek alarak üretim kapasitesini günlük 1,5 tondan 5 tona çıkarttı. Mahallenin eski ismi olan "Bilara" markasıyla ürettiği 140 farklı ürünle 40 kadına istihdam sağlayan Korkut, bu yıl ihracata da başladı. 
 
Yasemin Korkut'un başarı hikayesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 25 Mart'ta düzenlenen Türkiye'ye Enerji Veren Kadınları Ödül Töreni'nde alınan "2022 Girişimcilik Ödülü" ile taçlandı.
 
Kadınlar Cesaretli Olsun
 
Girişimciliğiyle kadınlara örnek olan Yasemin Bozkurt, kadınlardan oluşan ekibiyle Vali Aksoy’u makamında ziyaret etti. Korkut’a ziyarette KOSGEB İl Müdürü Sadullah Dülger de eşlik etti. 
 
Ödülünü bu kez de Vali Aksoy’un elinden alan Korkut, ödül süreciyle ilgili Vali Aksoy’a bilgi verdi. Korkut, hedefinin ihracatı ve istihdamı arttırmak olduğunu belirterek kadınlara girişimcilikle ilgili cesaretli olmaları tavsiyesinde bulundu. Vali Aksoy ise girişimci kadınlarımızı tebrik ederek başarılarının devamı diledi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler