Ev Yapımı Ekler Tarifi

Ev Yapımı Ekler Tarifi "Şef Mehmet Kudat"

Ev Usulü Ekler Ekleri sevmeyen yoktur sanırım ama genelde çok yumurtalı olduğu için bana ağır geliyordu. Ben de 3 yumurtalı olarak denedim ve kabarıp puf olmasında hiç bir sorun..

Ev Yapımı Ekler Tarifi "Şef Mehmet Kudat"Ev Usulü Ekler Ekleri sevmeyen yoktur sanırım ama genelde çok yumurtalı olduğu için bana ağır geliyordu. Ben de 3 yumurtalı olarak denedim ve kabarıp puf olmasında hiç bir sorun olmadı kesinlikle tavsiye ederim…
 
Ev Yapımı Ekler Tarifi "Şef Mehmet Kudat"
Ev Yapımı Ekler Tarifi'nin Malzemeleri
 
*    1 Su Bardağı Su
*    1, 5 Su Bardağı Un
*    2 Çorba Kaşığı Dolusu Tereyağ
*    3 Adet Yumurta
*    3 Adet Küp Şeker
*    1 Paket Vanilya
*    1 Çimdik Tuz
 
Ev Yapımı Ekler Krema İçin
 
*    1, 5 Su Bardağı Süt
*    1 Adet Yumurta Sarısı
*    1, 5 Çorba Kaşığı Un
*    1, 5 Çorba Kaşığı Nişasta
*    4 Yemek Kaşığı Şeker
*    1 Paket Vanilya
 
Ev Yapımı Ekler Üzeri İçin
 
*    80 Gr Çikolata (Büyük Tablet-Ben Bitter Kullandım)
*    2 Çorba Kaşığı Süt
*    1 Çorba Kaşığı Tereyağı
 
Ev Yapımı Ekler Tarifi'nin Yapılışı
 
Hamuru için su ve yağı tencereye alalım, sürekli karıştırarak yağı iyice eritelim. Eriyen yağa şekeri de ekleyip eritelim. Kaynama noktasına gelmeye başladığında un ve tuzu da ekleyerek sürekli karıştıralım. Toparlanmaya başladığında karıştırıp pürüzsüz bir hamur elde edelim.
 
Ocaktan alarak soğuttuğumuz hamura önce 1 adet yumurtayı kırarak iyice yedirin ve 2. Yumurtayı da ilave edin. 2 yumurta da iyice eriyip hamurla özdeşleştiğinde 3. Yumurtayı kırın ve yine karıştırarak hamura yedirin.
 
Son olarak vanilya da ilave olan hamuru tekrar karıştırıp 15 dk kadar dinlendirin. Hamuru krema torbasına (yoksa poşet kullanılabilir ama biraz zorlanırsınız) koyarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye şerit halinde sıkarak ısıtılmış 180-200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
 
Üzeri kızaran hamurları fırında hemen çıkartmayın ki soğuk-sıcak sönmesin. Bu arada uygun bir tencerede kremayı sürekli karıştırarak göbek atmaya başlayana kadar pişirin ve arada kabuk tutmaması için karıştırarak soğutun. Bu arada çikolatayı küçük parçalara bölerek yağ ve süt ile birlikte benmari usulü eritin.
Hamurları yandan ikiye keserek içine krema doldurarak kapatın.
 
Uygun bir tabağa aldığınız eklerin üzerini erimiş olan çikolata sosu dökerek buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz…Afiyet olsun
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler