Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali programı...

Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali programı...

Ülkemizdeki en önemli kaynaklardan birisi olan ve en yoğun kullanmamız gereken Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler fonlarını; ülkemizde misafir ettiğimiz mültecilerin enteg..

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ’ın da katıldığı toplantıda, İlçe Kadın Kolları Başkanları ve yönetimleri yer aldı.
 
Türkiye’nin en büyük atık projesine sahip olan ve Kooperatifçilik Alanında Ulusal ve Uluslararası arenada pek çok projesiyle rol model olan Şef Ebru Baybara Demir, katılımcı kadınlara ‘Kooperatifçilik’, ‘Tarım’, ‘Girişimcilik’ konuları başta olmak üzere kadınlar ile yaptıkları projeler ile ilgili bilgilendirme yaptı. Girişimci Demir, Mardin’de kadınlar ile başlattıkları tarım alanındaki projelerini Türkiye’ye yaymak için çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.
 
İzmir’de de bu projeleri hayata geçirmek istedik
 
Sunum sonrası konuşan AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı, ‘‘Her birinizin gözlerinden anlıyorum ki bu tecrübe paylaşımını oldukça beğenmişe benziyorsunuz. Mardin Milletvekili olduğum dönemde siyaset dünyasında yeniydim. Bu dönemde Ebru Hanım’ın dostluğu ve yol arkadaşlığı oldukça kıymetliydi. Kendisinin sizlere aktardığı projemizi, 2016 yılında İzmir Milletvekilliği adaylığım dönemimde hayata geçirdik. Tabi o zamanlar herkesin sosyal medyada ya da yazılı ve görsel basında yansıyan kareler oldukça azdı. 
 
Fakat bizim projeye olan inancımızla dalga dalga yayılacağına inanıyorduk. Bulunduğu her platformda, desteklerini üzerimizden eksik etmeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’ye, Bakanlıklarımıza ve Kurumlara teşekkürlerini ifade eder. Biz kendisine inandık, yanında ve aracı olduk. Ebru’da inandığı her şeyin arkasından gitti. Birçok projeyi hayata geçirerek önemli noktalarda ülkemize, şehirlerimize ve insanlarımıza katkılarda bulunduk. Fakat benim nezdimde yaptığımız en önemli iş, kadın istihdamı oluşturmuş olmamızdı. 
 
Ülkemizdeki en önemli kaynaklardan birisi olan ve en yoğun kullanmamız gereken Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler fonlarını; ülkemizde misafir ettiğimiz mültecilerin entegrasyonu ve akabinde istihdamına katkı sağlayacak biçimde verimli bir kullanım rotası çizdik. Bu önemli başarı, bu konu üzerinde çalışan tüm arkadaşlarımıza bilinç kazandırdı. Beraberinde istihdam oluştu hem de kooperatiflerdeki kadınlarımıza yol gösterici niteliğinde oldu. Tek bir yere bağlı kalmak istemeyerek seçim bölgem İzmir’de de bu projeleri hayata geçirmek istedik.’’ dedi.
 
Herkesin bir hikâyesi var, sizlerde bu hikâyelerin kahramanlarısınız
 
Yerelde sizleri destekleyen bir ekip var ise eğer bunun çok büyük faydasını görüyorsunuz.’’ diye sözlerine devam eden Bölünmez Çankırı, ‘’Biz de elimizden gelen tüm imkânlarla yerelde kadın kooperatiflerinin kurulması adına yardımcı olduk. Çalışkan kadınlarımızın emeklerinin daha geniş perspektifte değerlendirebilmek adına hedeflerimizi hep yüksek tutarak, ihracat pazarına girecek nihai tüketiciye ulaşmamız gereken nitelikli ürünler ürettik. 
 
Biz görüyoruz, biz de bu konuda çalışıyoruz diyen kadınlarımız var. Tam da bu noktada Ebru Hanım devreye girerek o arkadaşlarımıza yol göstericilik yapacak inşallah. Buradan siz değerli ilçe kadın kolları başkanlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. İlçelerinizdeki özel ürünleri keşfedin ve coğrafi işaret tescil belgelerini almak için çaba gösterin. O ürünler ilçelerimizin, şehirlerimizin markası olsun. O İlçeyi öne çıkarsın, özdeşleşsin. Herkesin bir hikâyesi var, sizlerde bu hikâyelerin kahramanlarısınız. Biz sizlere çok güveniyoruz. Sizinle birlikte aynı yolda yürümekten çok mutluyum.’’ dedi.
 
AK Parti Kadın Kolları olarak eğitim, istihdam, girişimcilik gibi birçok alanda Kadınlara öncülük etmeye devam edeceğiz.
 
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ ise, ‘’Bugün Milletvekilimiz Sayın Ceyda Bölünmez Çankırı ile birlikte çok önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapıyoruz. Türk kadınının geçmişten bugüne çok önemli kahramanlık ve başarı hikayelerine şahitlik ettik. Bunun en iyi örneklerinden birisi de Sayın Ebru Baybara Demir. Deneyimlerini, kadınlarla birlikte neler başardıklarını bire bir kendisinden dinledik. İlham verici projeleri, başarı hikayesi İzmir’deki kadınlarımız için de bir yol gösterici olacaktır. 
 
AK Parti Hükümetimiz 2002’den bu yana kadınların önünü açacak, kadın istihdamını artıracak çok sayıda projeye imza atmıştır. Her alanda olduğu gibi tarım alanında da projelerde, kooperatifler aracılığıyla desteklemelerini sürdürmüştür. 
 
AK Parti Kadın Kolları olarak Genel Merkezimizin öncülüğünde bu dönem Kadınların İstihdamı ve Girişimciliği alanında çok önemli projeleri hayata geçirdik. Ocak ayında gerçekleştirdiğimiz ‘Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali’ programımızla İzmir’imizde hayalleri olan, girişimci olmak isteyen ve başarı hikayesi yazmak isteyen yaklaşık 1000 kadınımızı Devletimizin ve kurumlarımızın destekleriyle buluşturduk. Bu alanda başarılı olmuş rol model Kadınların hikayelerini kadınlarla buluşturduk. Kadınların eğitiminden girişimciliğine her alanda onlara öncülük etmeye, yol gösterici olmaya ve bu anlamda Kadın Politikalarına katkı sağlamaya devam edeceğiz.” dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler