Şeyh Mualla & Şıh mulla

Şeyh Mualla & Şıh mulla

Şeyh Mualla nedir? Şıh mulla nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde en iyi Hatay lezzetlerinden Şıh mulla yaptınız mı? Şeyh Mualla yapabilmek için Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden fayda..

Şeyh Mualla nedir? Şıh mulla nasıl yapılır? Bu güne kadar evinizde en iyi Hatay lezzetlerinden Şıh mulla yaptınız mı? Şeyh Mualla yapabilmek için Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Geleneksel Türk Mutfağında İlginç Yemek İsimlerinden Şeyh Mualla Tarifi
En Eski Yemek Tariflerinden Şeyh Mualla İçin Kullanılan Malzemeler;
 
*     300 Gr Yeşil Mercimek
*     4 Adet Patlıcan
*     3 Adet Büyük Domates
*     8 Diş Sarımsak
*     2 Adet Büyük Kuru Soğan
*     300 Gr Haşlanmış Nohut
*     1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
*     1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*     1 Çay Bardağı Zeytinyağı
*     2 Adet Kesme Şeker
*     Kaya Tuzu
*     Karabiber
 
En İyi Yöresel Lezzetlerimizden Şeyh Mualla Yapılış Tarifi;
 
Yeşil mercimeği bir kaba alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. Bu şekilde 20 dakika bekletin. Patlıcanları güzelce yıkayın ve alacalı olarak soyun. Ardından büyük parçalar halinde doğrayıp, 15-20 dakika tuzlu suda bekletin.
 
Domatesleri, sarımsakları ve soğanı soyup, küp küp doğrayın. Mercimeklerin suyunu değiştirin ve kara suyu çıkana kadar 8-10 dakika arasında kaynatın.
 
Ardından mercimeği süzerek bir kap içerisine alın. Üzerine patlıcan hariç tüm malzemeyi ekleyerek harmanlayın.Orta boy bir tencerenin tabanına, hazırladığınız harçtan bir miktar yayarak koyun.
 
Patlıcanların yarısını sıkarak sudan alın ve tenceredeki harcın üzerine dizin. Aynı işlemi harç ve patlıcan bitene kadar sırayla tekrarlayın.
 
Tencereye 1 su bardağı su ekleyip kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte patlıcanlar yumuşayana kadar ocakta tutup, ardından kuru nane ile servis edebilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler