Aşçılık Mesleğinde Urfa Gastronomi Projesisi Başladı

Aşçılık Mesleğinde Urfa Gastronomi Projesisi Başladı

Harran Üniversitesi ve Karacadağ Kalkınma Ajansının desteğiyle, “Şanlıurfa Tescilli Yiyecek İçecekleri İle Urfa Ev Yemeklerinin Standart Üretimi ve Modern Sunum İle Yaygınlaş..

Aşçılık Mesleğinde Urfa Gastronomi Projesisi Başladı...
 
Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından yürütülen“Şanlıurfa Tescilli Yiyecek İçecekleri İle Urfa Ev Yemeklerinin Standart Üretimi ve Modern Sunum İle Yaygınlaştırılması Eğitimi” adlı proje uygulaması tanıtıldı.
 
Şanlıurfa Tescilli Yiyecek İçecekleri İle Urfa Ev Yemekleri
 
Harran Üniversitesi ve Karacadağ Kalkınma Ajansının desteğiyle, “Şanlıurfa Tescilli Yiyecek İçecekleri İle Urfa Ev Yemeklerinin Standart Üretimi ve Modern Sunum İle Yaygınlaştırılması Eğitimi” adlı proje uygulama projesi tanıtımı yapıldı.
 
Harran Üniversitesi Eyyübiye Kampüsü Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda gerçekleşen tanıtıma Şanlıurfa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu müdürü Ragıp Terzi, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Aşçılık Mesleğinde Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Öğretim Görevlisi Hasan Kırmızı, okul yönetimi, öğretim görevlileri ve aşçılar katıldı.
 
Şanlıurfa Profesyonel Aşçılar Derneği (ŞAPADER) ortaklığı ile yürütülecek projenin koordinatörlüğünü Şanlıurfa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Öğretim Görevlisi Hasan Kırmızı yürütecek.
 
Şef, Aşçı Ve Aşçı Yardımcılarına Eğitimler Verilecek
 
Proje kapsamında öncelikli olarak otel mutfaklarında, restoran işletmeler, konuk evi, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri ile kamu misafirhanelerinde çalışan; şef, aşçı ve aşçı yardımcılarına aşçılık eğitimleri verilecek.
 
Şanlıurfa tescilli yemek ve içecekleri, menü bilgisi, yemek sunumu, çorba ve ara sıcaklar, ana yemekler, salata ve zeytinyağlılar, tatlı ve şerbetler, kahvaltı, mesleki İngilizce ve hijyen konu başlıklarında her gruba toplamda 30 saat eğitim verilecektir. Eğitimlere tam katılım sağlayan katılımcılara sertifika verilecek.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler