Steakhouse Restoranı Nasıl Açılır? Steak Restoranların Özellikleri...
Has Aşçıbaşı - Ahmet Özdemir
Öncelikte belirtmek isterim ki konunun daha iyi anlaşılabilmesi için bu güne kadar yazmış olduğum daha önceki makalelerime sarı renkteki kelimeler ile link vererek bağlantı kurdum. Merak ettiğiniz etiketli kelimelere tıklayarak o konuda daha detaylı ve geniş bilgiye sahip olabilirsiniz. Bilgi paylaştıkça güzeldir ve çoğalır düşüncesi ile sizleri yeni makalem ile baş başa bırakıyorum. İlgilenenlere faydalı olmasını umut ediyorum...
Türkiye’de ve özellikle Amerika ve Arap ülkelerinden en çok rağbet gören restoran konseptlerinden biri de Steak Restoranı yani uluslararası ismi ile steakhouse restoranlar. Profesyonel alakart
restoran konseptinden alakart restoranlar ile hizmet vermekte olan (Steakhouse) steak restoranları en önemli ürünlerinden önde geleni (Dry Aged) yaşlandırılmış ve dinlendirilmiş etler.
Son zamanların en çok sorulan sorulardan biri olan Alakart Restoran Nasıl Açılır sorusuna şimdi bir de Steak Restoranı Nasıl Açılır? Sorusu eklenmiş durumda.
Peki (Steakhouse) Steak restoranları ya da Steak restoranı açmak maliyetleri nelerdir? Yeni Steak
Restoran Açılış Bütçesi Nasıl Hazırlanır sorularıda şimdiden sorulmaya başlandı bile...
Steakhouse restoranlarının farklı konseptleri olmakla birlikte restoran maliyetleri aşağıdaki şartlara göre değişmekte;
Steak Restoranı İş Merkezinde mi Açılacak?
Steakhouse Daha Büyük Bir Mall'da mı Açılacak?
Steak Restoranı Şehir Merkezindemi Yoksa Şehre Yakın Bir Yerde mi Olacak?
Steak Restoranı (Steakhouse) Özel Ve Müstakil Bir Binada'mı Açılacak?
Steakhouse Restoranı Deniz Kenarında mı Açılacak?
Steak Restoranı Alkollümü Yoksa Alkolsüz mü Olacak?
Ben uluslararası mesleki özgeçmişimi dikkate alarak gerçeklik taşımayan rakamlar vermek istemiyorum, çünkü verilen rakamlar kesinlikle yanıltıcı olur. Farklı alternatifler o kadar çok ki bu şekilde bir rakam verenlerde kesinlikle yanıltıcı olur. Net olarak
2022'de Dünya gastronomi Trendleri'ni dikkate aldığımda sonuç odaklı
En İyi Restoranlardan birine sahip olmak isteyenler ana temada düşüncelerini oluşturduktan sonra bu konuda sürprizler ile karşılaşmamak için mutlaka hizmet alanlarım içerisinde bulunan gastronomi danışmanlığı hizmetlerinden faydalansınlar.
Hazır bir dükkan da dahi ilgili Restoran Konsepti ve Konsept Tasarımları arasında kat ve kat farklar olabiliyor.
Bu konuda 2021 yılında açılan restoranları dikkate aldığımda özellikle Arap ülkelerinde görünüm itibarı ile tasarım maliyetleri minimum 80.000 - 100.000 doların üzerinde. Sonrasında ise zevk sahibi restoran yatırımcılarının zevklerini dikkate alacak olursak bu konuda son limit gökyüzü... Burada belirtmem gereken konulardan en önemlisi ne yapmak istediğinizi işin profesyonellerine anlatınız ve maddelendirerek bir fizibilite oluşmasını sağlayınız. Çıkan çalışmanızda mutlaka iç mimarınızdan fiyatlandırmasını isteyiniz.
Yiyecek ve içecek sektöründe Yeni Açılan Bir Restoran Nasıl Başarılı Olur,
Kalıcı Bir Restoran Sahibi Olabilmek için neler yapmalıyım diyorsanız eğer bilgim dahilinde daha önceki mesleki yazılarımı da dikkate alarak Restoran Projeleri hakkında bilgiler vermeye çalışacağım.
Sağlıklı beslenme açısından Steak çeşitleri normal bir bifteğe göre daha yağlı bir et olduğu için yumuşaklığı ile insanla tarafından daha çok rağbet görmesi pek de şaşırtıcı değil. Buna bir de etin dinlendirilerek kurutulması ayrı bir lezzet ve daha fazla yumuşaklık sağlamaktadır. Günümüzde mutfak biliminde ve
pişirme tekniklerinde bunlar detaylı bir şekilde anlatılmaktadır.
Yapacak olduğunuz masraflar, kira gideriniz,
Restoran Tanıtımına harcayacağınız bütçeleri de dikkate aldığınızda Genelde ekonomik durumu iyi, üst gelir sınıfının uğradığı restoranlardan olacağınız için kısa sürede para kazanmaya başlarsınız. Ama burada aşağıdaki maddeleri bir şekilde aklınızda tutarak negatif ve pozitif oranda cevaplamanız ve unutmamanız gerekir.
Kira Kontratınız Kaç Yıllığına Yapıldı?
Dükkan Kiranızı Hangi Şartlarda Uzatabileceksiniz?
Demirbaşlarınızın ve Dekorasyonunuzun Amortisman Ömrü Ne Kadar?
Tedarik Zinciriniz Ne Kadar Güvenilir?
Kullandığınız Gıda Ürünlerinin Sürdürülebilirliği Var Mı?
Mutfak Personeli Ve Servis Personelleri Tedariği Tedbiriniz Var mı?
Profesyonel Restoran Yönetiminde Kimlerle Çalışacaksınız?
Başarı Odaklı Restoran Yönetim Sirkülerinizi Oluşturdunuz Mu?
İş Akışına Göre Mutfak Yönetiminde Gerekli Tedbirler Alındımı?
Gelen Misafir Sayısına Göre Mevcut Mutfak Organizasyonunuz Hizmet Sağlayabilecek Mi?
Tasarladığınız Hizmet Kalitesini Yakalayabilmek İçin Mutfak Çalışanlarınıza İhtiyacı Olan Mutfak Eğitimi Verdiniz Mi?
Daha bitmedi, Steakhouse Kurulum Maliyetleri hakkında bu soruların devamı diğer paragraflarda ilgili konularda karşınıza gelecek ve
Restoran Nasıl Açılır dediğiniz zaman kolay bir iş olmadığına şahit olacaksınız. Ama bir o kadar da makul ve mantıklı yaklaşarak konuya vakıf kişiler ile çalışırsanız yaptığınız yatırımdan ve işinizden zevk alacaksınız.
Yeni Restoran Mutfağı Nasıl Kurulur sorusunun cevabında Profesyonel Mutfak Tasarımını yaptırdıktan sonra karşınıza yeni masraflar çıkacak.
Bunlar muhtemelen Restoran Açılış Bütçesinde daha önceden belirtilmiş olan maddeler olduğunu varsayıyorum. Başlıca Mutfak Planlanmasındaki Mutfak Ünitelerinden bahsedecek olursam en önemlilerinden biride Pişirme Ekipmanları ve kullanılacak olan araç gereçler.
Tabiki aşağıda belirtilenler sadece örnektir. Kuvvetle muhtemel restoranın özelliklerine ve Menü Çeşitlerinize göre daha fazlasını kullanacaksınız. Steak Restoranı Açmak İçin Gereken Ekipmanlar Nelerdir? Steak Restoranında "Mutfak Bölümü" Kullanılacak Demirbaşlar Nelerdir?
Blok Kapaklı Deepfreeze (150 Lt'lik)
Çalışma Tezgâhı
Çalışma Tezgâhı Ara Raflı Sırtsız
Çekmeceli Yatay Tip Buzdolabı
Çöp Arabası (65 Lt'lik)
Davlumbaz Altı Rafı
Davlumbaz Aydınlatması Gömme Tip
Davlumbaz Duvar Tipi Filtreli
Dik Tip Buzdolabı-3
Dry Aged Dolabı
Duvar Dolabı
Duvar Rafı-4
Duvar Tipi Davlumbaz
El Yıkama Evyesi-3
Elektrikli Fırın
Evyeli Tezgâh
Konvansiyonel Fırın
Fırın Alt Tezgâhı Taban Raflı
Gıda Dilimleme Makinesi
Hareketli Çalışma Tezgâhı-2
İç Tepsi Kiti
Kömürlü Izgara
Mayalama Dolabı
Mikrodalga Fırın 23 Lt'lik
Mikser (30 Kg'lık)
Salamander
Set Altı Soğuk Dolap
Set Ustu 4'Lü Ocak
8 Ocaklı Kuzine
Set Ustu Ara Tezgâh
Fritöz
Basınçlı Fritöz
Set Ustu Hazırlık Tezgâhı
Set Üstü Bein Marie
Soğuk Teşhir Ünitesi
Tepsi Taşıma Arabası
Tezgâh Altı Buzdolabı
Tezgâh Tipi Soğuk Dolap
Un Şeker Arabası
Yatay Tip Buzdolabı Çekmeceli
Restoranın iç özelliklerinden sonra misafirin karşısına çıkacağınız en önemli imtihanlardan biri olan yemeklerinizin lezzeti ve sunumu.
Sadece bilinen steak çeşitleri değil dinlendirilmiş steak çeşitleri, Arjantin steak, kobe steak vb. Etler de bulunduracağınız için
Özel Soslar ile de misafirlerin beğenisini kazanmak gerekir. Tabiki her şeye rağmen yine kullanacak olduğunuz mutfak demirbaşları tamamen Örnek Restoran Menüleriniz ile ilgilidir. Aynı zamanda Şov Mutfağı "Açık Mutfaklar" konusunda ön plana çıkmak istiyorsanız mutfak maliyetleriniz biraz daha fazla olacaktır.
En önemli sorulardan biri Etler Nasıl Yaşlandırılır, "Dry Aged" Nedir sorusu hakkında edinebildiğiniz kadar sağlam kaynaklardan bilgi sahibi olmak.
Diğer Mutfak Bölümlerinden olan Bulaşıkhane Bölümü restoranın en ağır yüklerinden birini taşıdığı için işin sağlıklı bir şekilde işleyişi açısından çok önemlidir. Bu konuda Restoran Danışmanlığı alanlar genelde bu sıkıntıları yaşamazlar. Çok güzel bir mutfak yapmış olsanız da gerekli özelliklere sahip bir bulaşıkhane yapmadığınız takdirde aynı sorunları yine yaşarsınız.
Sektörde Kesin Başarı İçin yeni açacağınız Steak Restoranında (Bulaşıkhane Bölümünde) Kullanılacak Demirbaşlar ana temada aşağıdaki gibidir. Özellikle belirtirim ki sadece örnektir. Restoranın özelliklerine göre bu demirbaşlar artabilir ya da azalabilir.
Bulaşık Alma Tezgahı- Sıyırma Hunili
Bulaşık Yıkama Makinesi (Tünel Veya Kaldırmalı)
Bulaşık Yıkama Makinesi Çıkış Tezgâhı
Bulaşık Yıkama Makinesi Giriş Tezgâhı (Evyeli Tezgah)
Çöp Konteyneri
Çöp Kovası (65 Lt'lik)
Duvar Tipi Davlumbaz
İstif Rafları
Sprey Ünitesi
Yağ Tutucu
Özellikle yüksek restoranlarda Mutfak Danışmanlığı almayanlar ya da konuya vakıf kişiler ile çalışmayanların zaruri hizmet vermesi gereken Mutfak Çeşitlerinden olan Ziyafet Menüleri Ve Protokol Hizmetlerinde ciddi problemler yaşadıkları görülmektedir.
Burada Ana Mutfağın Diğer Bölümlerle İlişkisi ve takibi için gerekli altyapı mutlaka işin başında düşünülerek oluşturulmalıdır. Bir benzetme yapmam gerekirse lütfen ciddi yatırımlarınızda Ferrari 'ye reno lastiği takmaya çalışmayınız. Uluslararası çalışmalarımda küçük maliyetlerden dolayı deneyenleri gördüm, olmuyor!!!
Bulaşıkhane ve ana mutfağı geçtikten sonra misafir memnuniyetinde en önemli bölümlerden olan Servis Bar Bölümünden bahsetmek istiyorum. Tabi yine burada da kullanılan demirbaşlar restoranın özelliklerine ve alkollü olup olmamasına göre değişkenlik gösterecektir. Nasıl ki bir Ferrari'nin bütün parçaları motorun gücüne göre tasarlanırsa restoranın gücü de mutfak ve servistir. Kişi sayısı mutlaka göz önünde bulundurularak tasarlanmalıdır. Burada en önemli etkenlerden biri de sandalye sayısı ve Menü Yönetimindeki
Restoran Menüsünün Önemi ve Özelliklerinden geçer. Restoran içecek menüsü ve içecek menüsünün sorunsuz servis edilmesi bunlardan biridir.
Bar Blender
Bar Buzdolabı
Bulaşık Yıkama Makinesi
Buz Kırıcı
Buz Makinesi (40 Kg'lık)
Çalışma Tezgahı
Çalışma Tezgahı (Çekmeceli)
Çalışma Tezgahı (Taban Raflı, Sırtlı, Dolaplı)
Çay Kazanı (3 Demlikli)
Duvar Tipi Davlumbaz
Evyeli Tezgah
Kahve Değirmeni
Kahve Makinesi
Kapaklı Çöp Kovası (65 Lt'lik)
Katı Meyve Presi
Kokteyl Hazırlık Ünitesi
Mikser
Portakal Sıkma Makinesi
Türk Kahvesi Makinesi
Yatay Tip Buzdolabı
Gastronomi sektöründe uluslararası konumda “Steak Restoranı & Steakhouse açmak istiyorum” diyenler her ne kadar çok olsa da karşılarına çıkan maliyetlerden dolayı pes edenleri de gördüm. Konuya vakıf kişiler tarafından yapılmayan Yanlış yatırım fizibilite ve bütçeleri yüzünden yolun yarısında kalanları da gördüm. Tabiki bunlar üzücü durumlar. Milyonluk araçlarınız ile 1000 km'lik yollara çıkıyorsanız navigasyon’ unuz olacak. Belki Türkiye’de sorabilirsiniz ama Avrupa’da, Amerika’da ve Arap ülkelerinde kimseye yol tarifi soramazsınız.
Bu işteki navigasyonunuz ya da yol haritanız' da ilgili fizibiliteleriniz ve profesyoneller tarafından hazırlanan bütçelerinizdir.
Bu konuda Yeni
Restoran Açmadan Önce Nelere Dikkat Etmeliyim sorusunun cevabında alınması gereken bazı danışmalıklar, Menü Danışmanlığı,
Restoran Menüsü Nasıl Yapılır, Menü Analizi Nasıl Yapılır ve Menü Planlaması en önemli danışmanlıklar arasındadır. Mutfak ve yeni restoran açmak o kadar önemlidir ki Bıçak Çeşitleri dahi bir detay olmaktan ötedir.
Peki (Steakhouse) Steak restoranı açabilmek için Türkiye'deki resmi evraklardan bahsedecek olursam bunlar aşağıdaki gibidir. Ama diğer ülkelerde yasal zorunluluklar bazılarında daha az bazılarında daha fazla durumlar gerektirebilir. Bu işe karar vermeden önce mutlaka Türkiye’de Steakhouse & Steak restoranı açmak için istenen yasal maddeleri iyice araştırınız. Bunlardan bazıları aşağıdaki gibidir.
Adli Sicil Kaydı
Adres Bildirimi
Çöp Konteyneri İçin Talep Dilekçesi
Elektrik Abonelik Belgeleri
Su Abonelik Belgeleri
Doğalgaz Abonelik Belgeleri
Esnaf Odası Kayıt Belgesi
İmza Sirküleri
SGK Belgeleri
Tapu Fotokopisi Veya Kira Kontratı
Tc Kimlik Belgesi Fotokopisi
Ustalık Belgesi
Vergi Levhası
Sonuç itibarı ile yeniden hatırlatmak isterim.
Restoran yatırımınız için Yeni Restoran Bütçesi Nasıl Hazırlanır ve Restoran Açılış Bütçesi Nasıl Yapılır sorularının cevabını tatmin edici bir şekilde cevaplayınız ve cevaplarınızı da bir bilene doğrulatınız, hatta ikinci bir bilene dahi doğrulatabilirsiniz. Uluslararası yatırımlarda ülkelere göre restoran maliyetleri değişir. Restoran yatırımınızı nerede yapacaksanız ilgilli araştırmalarınızı o ülkenin güncel ekonomik verilerine göre olup olmadığını mutlaka teyit ettiriniz.
Gastronomide Kalıcı Bir Restoran Sahibi Olabilmek amacı ile Özellikle Arap ülkelerinde bazı resmi işleriniz biraz uzun sürebilir. Gerekli gecikmeleri planlamalarınızda önceden dikkate almanız sizi yanılgıya düşmekten koruyacaktır. Farklı restoran konseptleri için örnek restoranlar'a bakabilirsiniz.
Kaynak:
Not:
Daha fazla bilgilendirici etiket sayısına sahip olduğu için orijinal metni yada kaynağın ana sayfasını incelemenizi tavsiye ederiz.
Asyada Yeni Açılan Bir Restoran İçin Gereken Demirbaş Listesi
Her zaman yeni açılan restoranlarda en büyük sorunlardan biri de Demirbaş Listeleridir. Ben her zaman bilgimi paylaşan bir Türk mutfağı şefi olarak yeni yetişen aşçılık mesleğindeki gönüllü meslektaşlarıma yardımcı olmak istedim. Ayrıca bu konuda sıkıntı yaşayacak olan diğer meslektaşlarıma'da yardımcı olmak istediğim bir gerçektir.
Aşağıdaki listeler 3 restoran ve bir kahve dükkanı içeren ve Ortalama 100 çalışanı bulunan bir grup'ta gerekli olan mutfak ve restoran malzemeleridir. Burada şunu da özellikle belirtmek isterimki ben koordinatör olarak tüm servis ve mutfak bölümlerinden sorumluyum. Yani çalıştığım işletme ve gruplarda "patron vekili" yada patrondan sonraki kişi olarak A'dan Z'ye tüm işlerimi koordine ederim.
Gündüz işyerimde, akşamları ise evimde çalışırım. Çünkü bu iş benim işimdir. Ben çalışırsam sonuca ulaşır. Ben uğraşırsam, çabalarsam, kontrol edersem ve hedefleri iyi hesaplarsam aksaklıklar ortadan kaybolur. İşverenlerimede günlük rapor veririm.
Tarafımca hazırlanan bu faaliyet raporları;
* Yapılan işler,
* Yapılacak işler,
* Bekleyen işler
* Problemli işler
-- şeklinde başlıklara sahiptir. Aynı şekilde ben de çalışanlarımdan bu tür ve farklı özelliklerde raporlar alırım. 50 kişiye kadar çalışanı olan işletmelerde genelde 2 asistanım olur. 50-100 kişi arasında çalışanı olan işletmelerde 3 asistanım olur. İşletme açıldığı zaman bu asistanlarımdan biri işletme müdürü, ikicisi, yiyecek ve içecek müdürü, üçüncüsü ise yönetici sekreteri olarak profesyonel kariyerlerine aynı işyerinde devam ederler.
Bu kişiler işletme sahibi tarafından onaylanan ve güvenilir olan kişilerdir. Benim yaptığım iş işletmenin kendi kadrosunu kurmak ve kendi alnlarında onları yetiştirmektir. Bu tercih işletme sahiplerinin tercihindedir. Ben yalnız çalışırım. Gittiğim ülkelere yanımda ekip götürmem.
İstenilen ölçülerdeki işletmenin personel hiyerarşisini çıkartırım ve işverenime sunarım. Onun bana önerdiği kişiler arasında seçimlerimi yaparım ve kendilerine sunarım. Onaylandığı takdirde "HİZMET ALANLARIM" içerisinde olan bilgi ve tecrübelerimi onlar le paylaşırım.
Yukarıda belirttiğim özelliklerde bir restoran grubu için Bu listeler kendi aralarında farklı isimler altında listelenirler.
Özellikle belirtmek isterimki aşağıda belirtilen demirbaş isteleri ihtiyaç olunan malzemelerin "TAMAMI" değildir. Belirtilen malzemeler sadece belirttiğim özelliklerde bir restoranın öncelikli ihtiyaçlarından sadece bazılarıdır.
Ana demirbaşlar listesi;
Soğuk Oda Ve Dondurucu Oda
Üç Gözlü Kahve Makinası- 1 Adet- Pastane
İki Gözlü Kahve Makinası- 1 Adet- bistro
Türk Kahvesi Makinası- 1 Adet- Pastane
Cam Demleme Kapları -20 Adet
Krema Torbaları- Küçük, Orta Ve Büyük Boylardan 3'Er Adet
Tartölet Kapları-
Tart Kalıpları- Küçük, Orta Ve Büyük Boylardan 3'Er Adet
Kek Kalıpları- Küçük, Orta Ve Büyük Boylardan 3'Er Adet
Kagıt Kalıplar - Küçük, Orta Ve Büyük Boylardan 20'Şer Adet
Orta Boy Turbo Konvansiyonel Fırın -2 Adet (Pastane Ve Ana Mutfak)
Mermer Çalışma Tezgahı - Pastahane - 1 Adet- Pastane
Hamur Yoğurma Makinası - Pastahane - 20 Lt. -1 Adet -Pastane
Raflı Yemek Taşıma Arabası 1 Adet -Garden Restoran
Hamur Dinlendirime Arabası -1 -Adet -Pastane
Pasta Paletleri- Küçük, Orta Ve Büyük Boylardan 2 Adet
Sıvama Paletleri- Küçük, Orta Ve Büyük Boylardan 2 Adet
Kesme Paletleri- Küçük, Orta Ve Büyük Boylardan 2 Adet
Pasta Sıvama Tabağı (Dönerli) Küçük Boy-1 Orta Boy-1 Büyük Boy-1
* Steak Yaşlandırma Dolabı-Tek Kapılı-Dikey
* Çalışma Tezgâhı
* Çalışma Tezgâhı Ara Raflı Sırtsız
* Çekmeceli Yatay Tip Buzdolabı
* Davlumbaz Altı Rafı
* Davlumbaz Duvar Tipi Filtreli
* Duvar Dolabı
* Duvar Rafı-4
* Duvar Tipi Davlumbaz
* El Yıkama Evyesi-3
* Evyeli Tezgâh
* Fırın Alt Tezgâhı Taban Raflı
* Gıda Dilimleme Makinesi
* Hareketli Çalışma Tezgâhı-2
* İç Tepsi Kiti
* Kömürlü Izgara
* Mayalama Dolabı
* Mikrodalga Fırın-2 Adet
* Salam Kesme Makinası
* Sebze Doğurama Makinası
* Robot Tencere-Parçalayıcı
* Mikser (20 Kg'lık)
* Salamander- elektrikli
* Set Altı Soğuk Dolap-4
* Set Ustu 4'Lü Ocak
* Salata Dolabı Kapaklı
* Pizza Hazırlık Dolabı Kapaklı
* 8 Ocaklı Kuzine
* Set Ustu Ara Tezgâh
* Ayaklı Fritöz
* Set Ustu Hazırlık Tezgâhı
* Set Üstü Bein Marie-uzunluk 1 metre
* Soğuk Teşhir Ünitesi
* Tepsi Taşıma Arabası
* Tezgâh Altı Buzdolabı
* Dikey Çift Kapılı Buzdolabı-2 Adet
* Tezgâh Tipi Soğuk Dolap
* Un Şeker Arabası-1
* Yatay Tip Buzdolabı Çekmeceli
* Adana Şiş 70 Cm
* Yuvarlak Tepsi 40,5 Cm Siyah
* Dikdörtgen Tepsi 37*53 Cm Siyah
* Oynar Soyacak Plastik
* Çırpıcı Çelik 40 Cm
* Hamur Kazıyıcı 12 Cm Creme Sı
* Spatula No:2 11.5 Cm Creme B
* Spatula No:5 13.5 Cm Creme S
* Sote Tava Çift Ağızlı 24*8 Cm
* Kaçarola Tabanlı 20*13 Cm 4.1
* Sote Tava Çift Ağızlı 20*7 Cm
* Kaçarola Tabanlı 16*8 Cm 1.4
* Kaçarola Tabanlı 16*11 Cm 2.2
* Kaçarola Tabanlı 18*9 Cm 2 Lt
* Silindirik Tencere 36*29 30 Lt
* Silindirik Tencere 32*32 26 L
Bulaşıkhane
* Bulaşık Alma Tezgahı- Sıyırma Hunili
* Bulaşık Yıkama Makinesi (Kaldırmalı)
* Bulaşık Yıkama Makinesi Çıkış Tezgâhı
* Bulaşık Yıkama Makinesi Giriş Tezgâhı (Evyeli Tezgah)
* Duvar Tipi Davlumbaz
* İstif Rafları
* Sprey Ünitesi
Bıçaklar
Doğrama Bıçakları-5
Fileto Bıçağı-2
Et Doğrama Bıçağı-3
Et Ayıklama Bıçağı-3
Sebze Ayıklama Bıçağı-3
Sebze Doğrama Bıçağı-4
Masat -3
Tavalar:
Küçük Boy Tava -8
Orta Boy Tava -10
Büyük Boy Tava -6
Vok Tava -6
Krep tavası-2 boy
Küvetler;
1/1-10 Cm- 20 adet- kapak- 10
1/2-10 Cm- 20 adet- kapak- 10
1/3-10 Cm- 20 adet- kapak- 10
1/4-10 Cm- 20 adet- kapak- 10
1/1-5 Cm- 20 adet- kapak- 10
1/2-5 Cm- 20 adet- kapak- 10
1/3-5 Cm- 10 adet- kapak- 10
1/4-5 Cm- 20 adet- kapak- 10
1/1-3 Cm- 20 adet
1/2-3 Cm- 10 adet
1/4-3 Cm- 20 adet
Fiş Sıkıştırma Cetvelleri (Mıknatıslı Ve Ya Bilyeli)- 4 Metre
Tel Süzgüler -3 Boy- 3'Er Adet
Tencereler;
5 Litrelik- 6 adet
10 Litrelik- 6 adet
15 Litrelik- 6 adet
20 Litrelik- 5 adet
30 Litrelik- 2 adet
Doğrama Tahtaları
Beyaz- Orta-2 Büyük-1
Kırmızı -1 Orta-2 Büyük-1
Yeşil -1 Orta-2 Büyük-1
Sarı- Orta-2 Büyük-1
Çırpma Telleri
20 cm'lik- 4-adet
30Cm'lik- 2- adet
40Cm'lik- 2 adet
50Cm'lik- 1 adet
60Cm'lik- 1 adet
Kepçeler
Sosiyer kepçe- 15 adet
20 Cm'lik- 4-adet
30 Cm'lik- 4-adet
40 Cm'lik- 4-adet
50 Cm'lik- 4-adet
Kevgirler
15 cm'lik- 8-adet
20 Cm'lik- 4-adet
30 Cm'lik- 4-adet
40 Cm'lik- 4-adet
50 Cm'lik- 4-adet
Sote Kaşıkları
15 Cm'lik- 20-adet
20 Cm'lik- 4-adet
30 Cm'lik- 4-adet
40 Cm'lik- 4-adet
Et Çatalı
20 Cm'lik- 4-adet
30 Cm'lik- 2- adet
40 Cm'lik- 2-adet
Sote Delikli Kaşıklar
15 Cm'lik -12 adet
20 Cm'lik- 8-adet
30 Cm'lik- 4-adet
40 Cm'lik- 4-adet
Bar Malzemeleri
* Bar Blender -2
* Bar Buzdolabı-Yatay 2 Adet-3 Kapılı
* Bar Buzdolabı- Dikey 2 Adet -2 Kapılı
* Bardak Yıkama Makinesi -2 Adet
* Buz Makinesi (20 Kg'lık)-1 Adet
* Çalışma Tezgahı (Çekmeceli) Ahşap
* Kahve Değirmeni-2
* Katı Meyve Presi-2
* Kokteyl Hazırlık Ünitesi-2
* Portakal Sıkma Makinesi-2
* Taze Meyve Sıkacağı-2
* Buz Kırıcı Kokteyl Makinesi-2
* Su Isıtıcı (ketel)-2
* şişelere takılan elektronik sayaç -60 adet
* Bardak buzdolabı- 2 adet
Servis;
balık bıçağı-50 adet
Balık çatalı- 50 adet
Steak bıçağı- 50 adet
Yemek kaşığı- 200 adet
Yemek çatalı- 200 adet
Kahve kaşığı- 100 adet
Çorba kaşığı- 200 adet
Çay kaşığı- 100 adet
Tatlı kaşığı- 100 adet
Tatlı çatalı- 100 adet
Tatlı bıçağı- 100 adet
Tuzluk ve biberlik takımı- 40 adet finde dining
Tuzluk ve biberlik takımı- 40 adet garden
Vazo- 40 adet garden
Vazo- 40 adet finde dining
Yağ ve sirkelik- 20 adet finde dining
Yağ ve sirkelik- 20 adet garden
Peçetelik -20 adet garden
Peçetelik -20 adet finde dining
Tabaklar;
Starter tabağı- 80 adet
Soğuk ve sıcak başlangıçlar tabağı- 200 adet
Makarna tabağı- 100 adet
Salata tabağı- 100 adet
Pizza tabağı- 60 adet
Pide tabağı - 60 adet
Ana yemek tabağı- 200 adet
Servis tabağı -200 adet
Ekmek tabağı- 200 adet
Balık tabağı- 60 adet
Özel sunum tabağı (minimal) 100 adet
Sos tabakları- 80 adet
Steak tabağı- 50 adet
Tatlı tabağı- 200 adet
Çorba tabağı-100 adet
Havyar sunum aynası (özel tabak çit katlı)- 10 adet
Burger sunum tabağı - 50 adet
Bardaklar;
Su bardağı- 200 adet
Kırmızı şarap bardağı- 200 adet
Beyaz şarap bardağı- 200 adet
Meşrubat bardağı- 200 adet
Şampanya bardağı- 60 200 adet
Şat bardağı- 80 adet
Kanyak bardağı- 50 adet
Viski bardağı- 100 adet
Likör bardağı- 60 adet
Bira bardağı- 200 adet
Kahve fincanı- 100 adet
Çay bardağı- 100 adet
Alkollü kokteyl bardağı- 100 adet
Alkolsüz kokteyl bardağı- 150 adet
Ekspresso fincanı- 60 adet
Türk kahvesi fincanı- 60 adet
Martini bardağı -60 adet
Kristaller (fine dining)
Kristal şampanya takımı -24
Kristal Viski bardağı -24
Kırmızı şarap bardağı, -24
Beyaz şarap bardağı,-24
Meşrubat bardağı,-24
Şampanya bardağı,-24
Şat bardağı,-24
Kanyak bardağı,-24
Viski bardağı,-24
Likör bardağı,-24
Bira bardağı,-24