Kelledoş Nedir? Nasıl Yapılır?

Kelledoş Nedir? Nasıl Yapılır?

En eski yemek tariflerinden Kelledoş hangi yöresel mutfak -lara aittir? Bu güne kadar evinizde nefis yemek tarifleri -nden Kelledoş yaptınızmı? Evde Kelledoş yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel yem..

Kelledoş nedir? En eski yemek tariflerinden Kelledoş hangi yöresel mutfaklara aittir? Bu güne kadar evinizde nefis yemek tariflerinden Kelledoş yaptınızmı? Evde Kelledoş yapmak için Türk mutfağı şeflerinin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
Kış aylarının gelmesi ile birlikte sağlığımız açısından bağışıklık sistemimizi güçlü tutacak yemeklerden olan Kelledoş tarifine Türk mutfağı şeflerinden Doç. Dr. Üyesi şef Yılmaz SEÇİM'in yemek arşivinde rastladık...
 

Şeflerin Özel Çorba Tarifleri

İşte sizlere nefis yemek tariflerinden Kelledoş nasıl yapılır?
Doç. Dr. Üyesi şef Yılmaz SEÇİM
 
Doğu ve G. doğu da sıklıkla tüketilen muhteşem bir yemek kemikli etle çok daha lezzetli olduğunu düşünüyorum... afiyet olsun!!!
 
En Eski Yemek Tariflerinden Kelledoş Tarifi
 
Nefis Yemek Tariflerinden Kelledoş İçin Kullanılacak Malzemeler Nelerdir?
 
*     250 Gram Kuzu Eti
*     1 Çay Bardağı Buğday
*     1 Çay Bardağı Kuru Fasulye
*     1 Çay Bardağı Mercimek
*     1 Çay Bardağı Nohut
*     250 Gram Maydanoz
*     100 Gram Yağ
*     250 Gram Yoğurt
*     1 Yumurta Sarısı
*     2 Kaşık Un
*     1Adet Soğan
 
En Farklı Yöresel Lezzetlerimizden Kelledoş İçin İşlem Basamakları
 
Buğday, kuru fasulye ve nohudu düdüklüde yarım saat pişirin. Buğdayı da ayrı kapta yarım saat pişirin. Un, yoğurt ve yumurta akını karıştırıp iyice çırpın.
 
Maydonozla soğanı kavurun. Eti ayrı bir yerde kavurun. Nohut, mercimek buğday ve fasulyeyi aynı tencereye alarak on dakika pişirin. Kavurduğun malzemeleri de ekleyerek beş dakika pişirin.
 
Yoğurtlu içerisine yavaş yavaş ekleyin. Salçalı yağlı sosu da isteğe göre servisten önce üzerine gezdirebilirsiniz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler