• Kübbülmüşviyye & Kübülmişi

    Kübbülmüşviyye & Kübülmişi

  • Kübbülmüşviyye & Kübülmişi

    Kübbülmüşviyye & Kübülmişi


Kübbülmüşviyye & Kübülmişi

Kübbülmüşviyye nedir? Kübbülmüşviyye nasıl yapılır? İlginç yemek isimlerinden Kübbülmüşviyye yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Bu güne kadar evinizde Kübbülmüşviyye yaptınız mı?

Kübbülmüşviyye & Kübülmişi 
 
Kübbülmüşviyye nedir? Kübbülmüşviyye nasıl yapılır? İlginç yemek isimlerinden Kübbülmüşviyye yapmak için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Bu güne kadar evinizde Kübbülmüşviyye yaptınız mı?
 
Türk aşçı haberleri olarak kilis mutfağından Kübbülmüşviyye' yi araştırdık...
 
Kübbülmüşviyye tarifi merak ediliyor. Kilis'in geleneksel mutfağında en çok sevilen lezzetlerden biri olan kübbülmüşviyye bulgurla yapılan içli köfteyi andıran bir yemek türü. İşte farklı yemek arayanlara kübbülmüşviyye tarifi ve malzemeler...
 
Kübbülmüşviyye tarifi Kilis mutfağının en iyi lezzetlerden ve meşhur yemeklerinden biri. Peki, kübbülmüşviyye nasıl yapılır? Görüntüsü içli köfteyi andırsa da yapılışı farklı olan kübbülmüşviye doyurucu bir yemek.
 
Bulgurla yapılan kübbülmüşviye tarifinin püf noktası iç yağla yapılmasıdır. İşte kübbülmüşviyye tarifi ve malzemeler...
 
Kübbülmüşviyye & Kübülmişi En İlginç Yemek İsimlerinden Kübbülmüşviyye Tarifi Malzemeler
 
*     3 Su Bardağı Çiğ Köftelik Bulgur
*     300 Gram Yağsız Ve Sinirsiz Koyun Veya Dana Kıyma
*     300 Gram Koyun Gömlek Yağı (İç Yağı)
*     1 Adet Kuru Soğan
*     Yarım Kase Ceviz İçi
*     1 Tatlı Kaşığı Tarçın
*     2 Çorba Kaşığı Nane
*     Karabiber
*     Tuz
*     Kırmızı Biber
 
Geleneksel Türk Mutfağı Yemek Arşivinden En İlginç Yemek Tariflerinden Kübbülmüşviyye Tarifi
 
Kübbülmüşviyye tarifi için önce soğanı yemeklik doğrayın. Tepsiye bulguru koyun ve soğanı ekleyin.
 
Baharatları ve tuzu da ekleyip bir süre yoğurun. Ardından kıymayı ekleyip sakız gibi bir kıvam alana kadar yoğurmaya devam edin.
 
İç yağını ayrı bir yerde ufak ufak doğrayın. Sıcak su ilave edip o da sakız kıvamına gelene kadar yoğurun.
 
İç yağına, tuz, karabiber, kırmızı biber, nane, ceviz içi ve tarçın ekleyin. Badem büyüklüğünde parçalara ayırıp elinizle şekil verin.
 
Bulgurlu kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte gibi şekillendirin.
 
Ortalarına baharatlı iç yağından birer parça koyup ağzını kapatın.
 
Tüm malzemeyi bu şekilde hazırladıktan sonra ızgarada pişirin. İsteyenler fırında da yapabilir.
 
Pişirdikten sonra isterseniz sade yağda tekrar kızartabilirsiniz. Kübbülmüşviyye tarifi hazır. Afiyet olsun...
 
Ekşi sözlükte "cozefka" adlı kullanıcının tarifine göre;
 
kübbülmüşviyye kübülmişi de denir. kalp sağlığı düşünülerek çok sık yenmemesi tavsiye edilebilecek kilisli lezzet noktası. içine konan iç yağı ateşin üstünde eriyip köfteye içten yayılır. genelde orukla beraber yapılır, yayık ayranıyla yenilir. ohh...
 
malzemesi: üç su bardağı çiğ köftelik bulgur, 300 gr. yağsız ve sinirsiz koyun veya dana eti (kıyma), 300 gr. koyun gömlek yağı ( iç yağ), bir adet baş soğan, 1/2 komposto tabağı ceviz içi, bir tatlı kaşığı tarçın, iki çorba kaşığı nane, yeterince karabiber, tuz ve kırmızı biber.
 
yapılışı: bulgur tepsiye konur. üzerine soğan küçük parçacıklar halinde doğranır. nane, kırmızıbiber ve tuz eklenir. biraz yoğrulduktan sonra yağsız ette katılarak köfte, sakız kıvamına gelinceye kadar yoğrulmaya devam edilir. diğer yandan küçük bir tepsiye iç yağı ufak ufak doğranır. sakız gibi olana kadar sıcak su yardımı ile yoğrulur. yoğrulmuş iç yağına tuz, karabiber, kırmızı biber, nane, ceviziçi ve tarçın konur. 
 
yoğrulduktan sonra küçük parçalara ayrılır. her parçacığa bir badem içi şekli verilir. köfteden iri parçalar alınarak kısa bir yoğurmadan sonra gurup gurup sıkımlanır. her sıkım içli köfte şeklinde hatta biraz daha büyük oyulur. içine hazırlanmış olan bir badem büyüklüğündeki içyağından konur. 
 
parmaklar yardımıyla ağzı kapatılır. hepsi bu şekilde bitince bunlar meşe kömürü üzerine yerleştirilen ızgarada pişirilir. pişirme işlemi fırında da yapılabilir. istenirse pişen kübbülmüşviyyeler sade yağda tekrar kızartılabilir...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler