Meşhur Kastamonu Yemekleri

Meşhur Kastamonu Yemekleri

Kastamonu Hangi tatlısı meşhur? Kastamonu'da ne yenir nerede yenir? Kastamonu'da ne yenir ne icilir? Kastamonu'nun Neyi Meşhur? Yerel Mutfağın İncileri, Kastamonu Tosyanin Neyi Meşhur?

En Meşhur Kastamonu Yemekleri Nelerdir?
 
Karadeniz Bölgesi yemek konusunda bir derya. İklim şartlarının belirlediği mutfakta en çok kullanılan ürün elbette hamsi. Kara lahana, mısır gibi sebzeler de çok sevilenlerden. Hamsili pilavdan kara lahana yemeklerine, sarmalardan turşu kavurmaya gurmeler için vazgeçilmez bir mutfak.
 
Karadeniz Bölgesinin önemli şehirlerinden Kastamonu, Karadeniz mutfağından nasibini almış.
 
Kastamonunun en meşhur yemeği nedir?
Kastamonu'nun Meşhur Yemekleri..
 
Etli Ekmek. 
Etli Ekmek Kastamonu'nun meşhur lezzetlerindendir. ...
Banduma. ...
Kuyu Kebabı ...
Paça. ...
İncir Dolması ...
Siyez Bulgur Pilavı ...
Ekşili Pilav. ...
Simit Tiridi.
 
Kastamonu, Karadeniz'in en güzel şehirlerinden. 'Kastamonu'nun neyi meşhurdur?' sorusunun bir tane cevabı yok. Ama en bilineni Taşköprü sarımsağı. Bunun dışında, Karadeniz mutfağının leziz yemekleri ile dolu Kastamonu mutfağı. Kastamonu yemekleri çeşit çeşit. Sulusundan kebabına, hamurlu tariflerden tatlılara, ne ararsanız var. Yemekleri kadar tatlıları da meşhur.
 
Kastamonu'nun meşhur tatlıları ne derseniz ilk cevap her zaman çekme helvası. Başka lezzetli tatlıları da var elbette. Kastamonu'nun o leziz yemeklerini öğrenmek için içeriğimize buyurun!
 
Kastamonu Hangi tatlısı meşhur?
 
Hasude tatlısı birçok yörede pekmezle yapılırken Kastamonu mutfağında şekerle yapılıyor. Lezzeti oldukça fazla yapımı ise oldukça kolay ve pratik olan hasude tatlısı Kastamonu yöresel tatlıları arasında tadılması gerekenlerden biri.
 
Kastamonu'da ne yenir nerede yenir?
 
Kastamonu Kahvaltı Mekanları Tekeli Simit Fırını İzbeli Çiftliği.
 
Kastamonu'nun En İyi Restoranları Daday Etli Ekmek Pide Salonu. Tarihi Nasrullah Çorbacısı Naila Döner. Tarihi Kastamonu Tiritçisi. Münire Sultan Sofrası Penbe Han. Kırcalar Kuyu Kebabı Kaya Pide & Kebap. Tabakoğlu Pastırma. Bülbüloğlu.
 
Kastamonu'nun nereleri meşhur?
 
Tarihi Mekanlar
Loç Vadisi. artvinden, edirneye kadar gezdim.harbiden burasıda görülmeye değer bir yer. ...
Ilıca Şelalesi. ...
Hamitli Köyü ...
Kastamonu Plaj ve Koyları ...
Çatak Kanyonu. ...
İsmail Bey Külliyesi. ...
Nasrullah Camii. ...
Kastamonu Pompeipolis Antik Kenti.
 
Kastamonu'da ne yenir ne icilir?
Kastamonu'nun Neyi Meşhur? Yerel Mutfağın İncileri Nelerdir?
 
Kuyu Kebabı
Banduma.
Çekme Helva.
Etli Etmek.
Simit Tiridi.
Patates Paçası
İnebolu Simidi.
Ekşili Pilav.
 
Hangi yemekler meşhur?
 
İşte sizin için derlediğimiz ve ünü dünyanın dört bir yanına yayılmış meşhur Türk yemekleri...
Döner Kebap. ...
Baklava. ...
Bu nedenle Avrupa'dan Asya'ya kadar pek çok ülkede baklava tadabilmek mümkün. ...
Lahmacun. ...
İskender Kebap. ...
Zeytinyağlı Sarma. ...
Köfte. ...
Künefe.
 
Kastamonu Cide Neyi Meşhur?
 
İşte Cide'nin eşsiz lezzetleri;
Kuyu Kebabı ( Piran ) KESİNLİKLE TAVSİYE EDİLİR.
Karma.
Köy Böreği.
Armut Tatlısı
Ceviz Helvası ( Cidella )
Kuyruklu Dolma.
Kestane Hoşafı
Kır Pidesi.
 
Kastamonu Tosyanin Neyi Meşhur?
 
Tosya'nın Meşhur Yemekleri
 
Patlıcanlı Pilav. Patlıcanlı Pilav. Normal pilav yemeğinden farklı olarak içerisinde patlıcan ve salçanın da yer aldığı yemek, genellikle Tosya ve çevresinde yapılmaktadır. ...
 
Keşkek Sürmek. Keşkek. ...
Tosya Taş Kadayıf. Tosya Taş Kadayıf. ...
Pastırmalı Ekmek Pide. Pastırmalı Pide.
 
Simit tiridi
Evde kalan simitleri değerlendirmenin en güzel yolu Kastamonu simit tiridi, iskenderin simitli hali. Üzerine koyulan yoğurt ve yağ ile servis edilen bu lezzeti denemeden dönmek olmaz.
 
Kastamonu döneri...
 
Kastamonu döneri yemeden döner yemiş olmazsınız. Döner, lezzetini içine koyulan kimyondan alıyor. Şimdiden afiyet olsun.
 
Çekme helva...
 
Kastamonu simit tiridi nerede yenir?
 
Kastamonu'da Nasrullah Meydanı'nın üst sokağında 4 kuşaktır sadece tirit yapan bir yer burası. Yıllardır da aynı düzeyde tirit yapabilmeyi başarıyorlar.
 
Kastamonu'nun meşhur çekme helvası ağızda dağılan bir lezzet. Helvanın en güzellerinden biri olan çekme helvadan dönerken yanınıza da mutlaka alın!
 
Etli banduma...
 
Tavuk veya hindi etiyle yapılan bu lezzet, Kastamonu'nun en sevilenlerinden. Yufka ve etin birleşimi ile hazırlanıyor. Lezzetine söylenecek söz bulunamayan bu lezzeti denemelisiniz.
 
Patates paçası...
 
Patates haşlamanın da lezzetli olabileceğinin kanıtı patates paçası, yoğurt ve tereyağlı sos ile sunuluyor. Bol yoğurtlu, bol yağlı patates paçasını yemeye doyamayacaksınız!
 
ekşili pilav...
 
Ekşili pilavın sırrı siyez bulgurunda. İçine türlü türlü sebzelerin de eklendiği yemekten kaşık kaşık yemek isteyeceksiniz!
 
Üryan eriği kompostosu...
 
Kastamonu'da yetişen ve buraya özgü üryan eriğinin çok faydalı olduğu biliniyor. Bu erik, kaynatılıp komposto haline getirildiğinde ise lezzetine lezzet katıyor. Hem faydalı hem lezzetli bu tadı denemelisiniz.
 
Köle hamuru...
 
En basit malzemelerin bir araya gelmesi ile yapılan köle hamuru lezzetiyle sizi şaşırtacak. Un, yağ ve pekmezle yapılan bu lezzeti ister tatlı yerine isterseniz yoğurtla yiyebilirisiniz.
 
Oğmaç çorbası...
 
Anadolu'da birçok yerde yapılan ve değişik isimlerle anılan oğmaç çorbası, hamurlu bir yoğurt çorbası. Hamurun elde yoğrulmasından adını alan oğmaç çorbası, Kastamonu'nun denenmesi gereken önemli lezzetlerinden.
 
Biryan kebabı...
 
Biryan kebabı kuzu etiyle yapılıyor. Lezzetini de kuzu etinden alıyor. Padişah yemeği olarak da bilinen bu lezzet dolu kebabı yemeden dönmek olmaz!
 
cırık tatlısı...
 
Cırık tatlısı için Kastamonu'nun lokması denebilir. Mayalı hamurdan yapılan tatlı, kızartıldıktan sonra şerbete atılıyor. Kastamonu'da bolca tüketilen tatlı, coğrafi işaretli ürün olarak da tescillenmiş.
 
Kastamonu simidi...
 
Kastamonu simidinin özelliği, böreklik un ile yapılması. Bir başka özelliği de önce haşlanması. Susam olmadığı için bu simide kel simit deniliyor. Kahvaltılarınızın, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bir lezzet.
 
kaşık helvası...
 
Un helvası gibi yapılan kaşık helvasının farkı, şeker yerine pudra şekeri koyulması. Adını kaşık ile şekillendirilmesinden alan bu helva, servis yapılırken üzerine ceviz de koyulabiliyor.
 
Taşköprü sarımsağı...
 
Sarımsak, yemeklerimizi lezzetli hale getiren temel bileşenlerden. Sarımsağın en güzelini bulmak için adresimiz Kastamonu. Taşköprü sarımsağının diğerlerinden farkı, kokusunun keskin olması ve diğerlerine göre daha acı olması. Sağlık açısından faydaları saymakla bitmeyen Taşköprü sarımsağı, Kastamonu'nun coğrafi işaretli ürünlerinden.
 
Kastamonu pastırması...
 
Pastırma denilince ilk akla Kayseri gelir ama Kastamonu pastırması da lezzetiyle dikkat çekenlerden. Kastamonu pastırmasının en büyük farkı, ısıl işlem görmeden yapılması. Pastırma da Kastamonu'nun coğrafi işaretli ürünlerinden.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler