Çameli Belediyesi 1. Şef Blogger Yemek Yarışması Düzenlendi...
Çameli Belediyesi tarafından Taş Konaklar’da ‘Çameli Belediyesi 1. Şef Blogger Yemek Yarışması’ yapıldı. Yarışmada Damla Demirtaş ve blogger in Ersin Köktaş’ın yaptığı ‘Tiftik alabalık tarhana sos ve fasulye püresi’ yemeği birinci seçildi.
Çameli İlçesi’nin meşhur lezzetleri, şeflerin elinde damak çatlatan yemeklere dönüştü. Belediye tarafından yaptırılan Taş Konaklar’da bu yıl il k kez ‘Çameli Belediyesi 1. Şef Blogger
Yemek Yarışması’ düzenlendi. Yarışmaya; Şef Caner Aydoğan blogger Zehra Tekin Dörteri, Şef Damla Demirtaş, blogger Ersin Köktaş, Şef Halef Noyan blogger Reyhan Bişkin ile birlikte ilçenin coğrafi işaretli kuru fasulyesi, meşhur alabalığı ve tarhanasını ana ürün, yardımcı ürünlerle birlikte 40 dakikada iki farklı yemek yaptı.
Yarışmanın jürisi;
Çameli Kaymakamı Kerem Yenigün, Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve İşletme Müdürü Ahmet Sağdıç hijyen, tabaklama, sunum lezzet üzerinden değerlendirme yaptı. Yarışmada şef Damla Demirtaş ile brogger Ersin Köktaş’ın yaptığı ‘Tiftik alabalık tarhana sos ve fasulye püresi’ yemeği birinci seçildi.
Bölgenin
gastronomi turizmine de etkisi olacağı düşünülen yemek yarışmasında Ödül olarak şef Damla Demirtaş’a ağırlığınca ilçenin meşhur kuru fasulyesi hediye edildi. Belediye Başkanı Cengiz Arslan, yarışmada dereceye giren yemeklerin Taş Konaklar’da ve ilçede faaliyet gösteren aile restoranların menülerine ekleneceğini söyledi.
“Çameli’nin Güzelliklerine Gastronomi De Eklenecek”
Çameli’nin güzelliklerinin yanına gastronominin de ekleneceğini, yarışmanın düzenlenme amaçlarından birinin de bu olduğunu anlatan Başkan Arslan,
“2015 de Kalkınma Bakanlığımızın ve Güney Ege Kalkınma Ajansımızın destekleriyle
gastronomi haritamızda Çameli’deki yayla turizminin desteklenmesi ve geliştirilmesi, Çameli'nin turizm merkezi haline getirilmesiyle ilgili çalışmalardan bir tanesi taş konaklardayız. Bu gün arkadaşlarımız güzel bir organizasyon yapmışlar Türkiye’nin değişik noktalarından şeflerimiz geldiler.
Burada Çameli'nin özellikle yöresel tatları Çameli tarhanasıyla başlayıp, Çameli'nin alabalığı ve ceviziyle şeflerimiz güzel yemekler yaptılar.
Biz de onlara naçizane notlar verdik. Görüyoruz ki şeflerimiz zaten bu işte maharetliler. Önemli olan Çameli'nin balığıyla Çameli'nin tarhanasıyla yöresel ürünleriyle nasıl bir yemek yapabiliriz, bu beğenilen yemeklerde Taş Konaklar’da Elmalı Yöresi’nde çok güzel restoranlarımız var.
Oradaki restoranlarda Türkiye den farklı olarak, nasıl bu yemek tatlarını verebiliriz bunu peşindeyiz.
Sulanabilir alanların artmasıyla kuru fasulye üretiminin artmasıyla belediyemizin projeleri var. Geçen yıllarda ücretsiz, tescilli tohumun dağıtımının yapılmasıyla ilgili bir çalışma yapmıştık. Çameli'ye gelen yerli yabancı turistlerimiz Çameli kuru fasulyesini bildikleri için, yöresel lezzetlerle pişmiş kuru fasulyeyi tatmak istiyor. Tüm işletmelerimizde kuru fasulye ikramımız var. Biz arkadaşlarımıza da kuru fasulyemizi tatmaya davet ediyoruz” dedi.
“Dünyaya Alabalık Gönderiyoruz”
Çameli’nde üretilen alabalığın dünyaya ihraç edildiğini belirten Başkan Arslan, “Önemli olan kendi yöresel ürünlerimizi dünya mutfağında çok değişik yemekler var. Bizim buradaki maksadımız; Çameli'nin tarhanasını bulgurunu, katmerini ve yemeklerini tanıtmak.
Biz çok iddialıyız. Şeflerimizden bir tanesi de Karadenizli, Karadeniz'den sonra en iddialı alabalık üreticisiyiz.
O da Çameli alabalığını tattığını gerçekten çok güzel, Karadeniz e benzer Karadeniz in bazı noktalarıyla yarışabilecek şekilde olduğunu söylediler. Biz Denizli'nin en büyük balık üreticisi ilçesiyiz.
92 ruhsatlı balık çiftliğimiz var.
Çameli’den Avrupa başta olmak üzere Amerika, Japonya ya kadar alabalık flato gönderebiliyoruz. Bunlara dikkat çekmek için onlarla ilgili değişik yemekler yapmak için bugün, burada güzel bir organizasyon yapıyoruz ben tüm katılımcılara çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.