En İyi Köfte Tariflerinden Sultan Köftesi Nasıl Yapılır?

En İyi Köfte Tariflerinden Sultan Köftesi Nasıl Yapılır?

Evde Sultan köftesi yapabilmek için hangi malzemeler kullanılır? Nefis yemek tariflerinden ve köfte tariflerinden Sultan köftesi yapmanın püf noktası nelerdir? Tavuklu ve etli seçenekleri..

En İyi Köfte Tariflerinden Sultan Köftesi Nasıl Yapılır? 
 
Evde Sultan köftesi yapabilmek için hangi malzemeler kullanılır? Nefis yemek tariflerinden ve köfte tariflerinden Sultan köftesi yapmanın püf noktası nelerdir?
 
Özel yemeklerden olan Sultan köftesi tarifinde tavuklu ve etli seçenekleriyle hem kolay hem pratik akşam yemekleri menülerinde yer alabilir. Bugün sizlere etli yada tavuklu Sultan köftesi tarifini paylaşıyoruz. İşte nefsi'mi nefis, lezzetli'mi lezzetli Türk mutfağı yemek arşivinden Sultan köftesi tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
 
En İyi Köfte Tariflerinden Sultan Köftesi Nasıl Yapılır?
Sultan Köftesi Tarifi...
Sultan Köftesi Yapımı İçin Kullanılan Malzemeler;
 
*     500 Gram Dana Kıyma Yada Tavuk Kıyması
*     1 Adet Kuru Soğan
*     1 Adet Yumurta
*     1/5 Demet Maydanoz
*     1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
*     1 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
*     1 Su Bardağı Galeta Unu
*     1 Çay Kaşığı Kimyon
*     1 Çay Kaşığı Karabiber
*     1 Tatlı Kaşığı Tuz
 
Sultan Köftesi İç Harcı İçin;
 
*     1 Su Bardağı Erişte
*     2 Yemek Kaşığı Kuş Üzümü
*     2 Yemek Kaşığı Çam Fıstığı
*     1 Yemek Kaşığı Tereyağı
*     200 Gram Kaşar Peyniri
 
Sultan Köftesi Yapılış Tarifi...
 
En İyi Köfte Tariflerinden Sultan Köftesi Nasıl Yapılır?
Öncelikle kıyma harcı için kuru soğanı küp küp doğrayın. Maydanozları da incecik kıydıktan sonra yumurtayı ve galeta ununu ekleyip yoğurmaya başlayın. Ardından biber salçası ve baharatları ekleyerek yoğurmaya devam edin.
 
Diğer yandan da iç harcını hazırlamaya başlayın. Bunun için ilk olarak erişteyi on dakika kadar haşlayın. Az miktarda haşlanmış erişteyi süzgeçten geçirip, tencerede yağı kızdırın ve erişteyi yağda bir iki kez karıştırın. Sonrasında kaşar peyniri hariç diğer malzemeleri ekleyerek ocağın altını kapatın.
 
Kıyma harcından mandalina büyüklüğünde parçalar alın ve çanak şeklinde içinde çukur açın. Bu çanağın içine erişteli iç harcından ekleyin. Sultan köftesinı 180 derecelik fırında köfteler yumuşayana kadar pişirin.
 
Köfteler yumuşamaya başlayınca üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirin ve peynirler kızarmaya başlayınca fırından alın.
 
Afiyet olsun...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler