Bayat Ekmekleri Köfte İle Lezzet Şölenine Dönüştürün

Bayat Ekmekleri Köfte İle Lezzet Şölenine Dönüştürün

Yöresel mutfaklarımızda bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yolunu sizlerle paylaşıyoruz. Evdeki bayat ekmekleri çöpe atmak yerine, bu nefis tarifle yeni bir tat yarata..

 
Bayat Ekmekleri Lezzet Şölenine Dönüştürün: Bayat Ekmek Köftesi Tarifi
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, yöresel mutfaklarımızda bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yolunu sizlerle paylaşıyoruz. Evdeki bayat ekmekleri çöpe atmak yerine, bu nefis tarifle yeni bir tat yaratabilirsiniz. İşte bayat ekmek köftesi tarifi ve detayları...
 
Bayat Ekmek Köftesi Tarifi
 
Malzemeler:
 
* 1 adet bayat ekmek
* 1,5 su bardağı su
* 2 yumurta
* 1 adet orta boy soğan
* 2 diş sarımsak
* 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* Tuz
* Karabiber
* Pul biber
* Kırmızı toz biber
* Kekik
* Nane
* Kimyon
* Sebzeli çeşni
* Maydanoz
* Dereotu
* 1,5 çay bardağı galeta unu
 
Hazırlanışı:
 
* Bayat ekmekleri su ile ıslatın ve iyice yoğurun.
* Yoğurma kabına ufalanmış bayat ekmekleri alın.
* Malzemeleri ekleyin.
* Üzerine yumurta, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber, pul biber, kırmızı toz biber, kekik, nane, kimyon, sebzeli çeşni, ince doğranmış maydanoz ve dereotu ekleyin. Galeta ununu da ilave ederek tüm malzemeleri iyice yoğurun.
 
* Köfteleri şekillendirin.
* Hazırladığınız köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizle yuvarlayın ve köfte şekli verin.
* Köfteleri kızartın.
* Bir tavada yağı kızdırın ve köfteleri altın rengi alana kadar her iki tarafını da pişirin. Pişen köfteleri kağıt havlu serilmiş bir tabağa alın ve fazla yağını süzün.
 
Servis Önerisi:
 
Bayat ekmek köftelerini sıcak olarak servis edin. Yanında yoğurt veya domates sosu ile sunarak lezzeti artırabilirsiniz.
Bayat ekmekleri değerlendirmenin bu pratik ve lezzetli yolu, sofralarınıza yeni bir tat katacak. Türk Aşçı Haberleri olarak, bu tarifi denemenizi ve bayat ekmeklerinizi israf etmemenizi öneriyoruz. Afiyet olsun!


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler