Sofralarınızı Taçlandıracak Hasanpaşa Köftesi Tarifi

Sofralarınızı Taçlandıracak Hasanpaşa Köftesi Tarifi

Hasanpaşa köftesi, yüzyıllardır Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Dana kıyma ve patates püresi ile hazırlanan bu leziz tarif, aileniz ve misafir 'leriniz için sunabileceğiniz..

 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri Sunar: Sofralarınızı Taçlandıracak Bir Lezzet - Hasanpaşa Köftesi Nasıl Yapılır?
 
Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Hasanpaşa köftesi, dana kıyma ve patates püresinin mükemmel uyumu ile damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Osmanlı saray mutfağından günümüze uzanan bu lezzet, şimdi evde hazırlamanız için sizlere sunuluyor. Her öğünde beğeni toplayacak bu tarifi evde kolayca hazırlayarak, geleneksel ve modern sofralarınıza zenginlik katabilirsiniz.
 
Hasanpaşa köftesi, yüzyıllardır Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Dana kıyma ve patates püresi ile hazırlanan bu leziz tarif, aileniz ve misafirleriniz için sunabileceğiniz enfes bir seçenek olacaktır. Evde hazırlamak için ideal olan bu özel tarif ile adım adım lezzetli bir yemeğin sırlarını keşfedin ve sevdiklerinizi bu enfes lezzetle tanıştırın.
 
En Sevilen Köfte Tariflerinden Hasanpaşa Köfte Malzemeleri
 
Hasanpaşa köftesi Köfteler için:
 
* 500 gram dana kıyma
* 4 dilim rendelenmiş bayat ekmek içi
* 1 adet orta boy rendelenmiş soğan
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2 çay kaşığı tuz
 
Hasanpaşa köftesi İçi için:
 
* 4 adet orta boy patates
* 1 su bardağı süt
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
 
Hasanpaşa köftesi Üzeri için:
 
* 3-4 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı pulbiber
 
Hasanpaşa Köfte Yapılışı
Bütün malzemeleri derin bir kapta karıştırarak köfte harcını hazırlayın. Harçtan avucunuzu dolduracak kadar parçalar koparın ve ortası boş kaseler şeklinde fırın tepsisine dizin.
Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Üzerine süt, sıvıyağ ve tuzu ilave edip püre haline getirin. 
 
Püreyi bir sıkma torbası yardımı ile köftelerin ortalarına dikkatlice sıkın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra her köftenin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı koyup pulbiber serperek servis yapın.
 
Hasanpaşa köftesi, lezzetli malzemelerin ve geleneksel Türk mutfağının bir araya gelmesiyle oluşan, evinizde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz enfes bir yemektir. Bu tarif ile sofralarınıza eşsiz bir tat katabilir, sevdiklerinizle bu özel lezzeti paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun!


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler