Evde Cacıklı Arap Köftesi Nasıl Yapılır?

Evde Cacıklı Arap Köftesi Nasıl Yapılır?

Gaziantep mutfağı denince akla birçok lezzetli yemek gelir ancak cacıklı köfte, özellikle yöresel mutfaklarımızın ve sofraların vazgeçilmezi olmuştur. Bu enfes tarif, her aşamasıyla evde..

 
Evde Cacıklı Arap Köftesi Nasıl Yapılır?
 
Geleneksel Türk mutfağının zenginliği en iyi lezzetler ile ve lezzet derinliği, her bölgenin kendine has tarifleriyle öne çıkıyor. Gaziantep'in meşhur cacıklı köftesi, hem sağlıklı hem de oldukça lezzetli bir alternatif sunuyor. Ağızda dağılan köfteler ve ferahlatıcı cacık bir araya geldiğinde ortaya ne kadar lezzetli bir sonuç çıktığına inanamayacaksınız!
 
Gaziantep mutfağı denince akla birçok lezzetli yemek gelir ancak cacıklı köfte, özellikle yöresel mutfaklarımızın ve sofraların vazgeçilmezi olmuştur. Bu enfes tarif, her aşamasıyla evde kolaylıkla hazırlanabilecek bir lezzet sunuyor. İşte, tane tane dökülen köftelerin sırrı...
 
En İyi Köfte Tariflerinden Cacıklı Köfte Nasıl Yapılır? Ağızda Dağılan Gaziantep Cacıklı Köfte Tarifi...
 
Cacıklı Arap Köftesi (Gaziantep Yemeği) Tarifi...
 
Cacıklı Arap Köftesi İçin Kullanılan Malzemeler;
 
Cacıklı Arap Köftesi "Köfte İçin" Kullanılan Malzemeler;
 
* 2 Su Bardağı İnce Bulgur
* 2 Su Bardağı Kaynamış Su
* Tuz
* Bir Yumurta
 
Cacıklı Arap Köftesi "Cacık İçin" Kullanılan Malzemeler;
 
* 1 Bağ Ispanak
* 4 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
* Tuz
* 2 Su Bardağı Yoğurt
* 5 Diş Sarımsak
 
Cacıklı Arap Köftesi "Üzeri İçin" Kullanılan Malzemeler;
 
* 6 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
* 1 Yemek Kaşığı Pul Biber
 
Cacıklı Arap Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır? 
 
Ispanakları güzelce yıkadıktan sonra iki parmak genişliğinde doğrayın ve zeytinyağı döktüğünüz tavada yüksek ateşte sulandırmadan kavurun. Tuzunu ekleyip ocaktan alın. Pişen ıspanakları soğuması için küçük bir kaseye alın.
 
Bulguru geniş bir kaba alın. Üzerine sıcak su gezdirin ve 10 dakika kadar bekleyin. Köfte malzemelerini üzerine ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Köfte kurudukça azar azar su ekleyin. Sakız kıvamında bir hamur olana kadar yoğurmaya devam edin.
 
Köfteden fındık büyüklüğünde parçalar koparın ve iki elinizin arasında yuvarlayın. Tüm köfteleri yuvarlayıp bir tabağa dizin. Derin bir tencereye su ve 1 yemek kaşığı kadar tuz ekleyip kaynatın. Köfteleri yavaş yavaş suya atın.
 
10 dakika haşladıktan sonra sudan çıkararak tekrar tabağa alın. Geniş bir tavaya sıvı yağ, tereyağı ve kırmızı toz biberi alarak ısıtın. Haşlanan köfteleri ekleyerek dışı hafif renk alıncaya dek karıştırın.
 
Süzme yoğurda sarımsakları ezerek ekleyin. İçine ıspanakları ve tuzu da ekleyerek karıştırın.
 
Ispanaklı cacığı geniş bir servis tabağına alın, üzerine köfteleri ekleyip servis edin. Üzerine tavada kalan biberli yağı ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler