Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabı

vlerinde de bu lezzeti sunmak isteyen vatandaşlar yöresel mutfaklarımızdan “Çökertme Kebabı nasıl yapılır?” “şeflerin özel yemek tariflerinden Çökerme kebabı tarifi nedir?” sorularına yanıt aramaya..

Çökertme Kebabı nasıl yapılır? Şeflerin özel kebab tarifleri ve özel yemek tariflerinden Çökertme Kebabı tarifi!
 
Türk Mutfağı’nın sevilen lezzetlerinden biri olan Çökertme Kebabı, evlerinizde de kolaylıkla yapabileceğiniz tarifiyle haberimizde! şeflerin özel yemek tariflerinden yarışmacıları tarafından yapılarak kebab severlerin beğenisine sunulacak olan çökertme kebabı, en sık aranan yemek tarifleri arasında yerini aldı. 
 
Evlerinde de bu lezzeti sunmak isteyen vatandaşlar yöresel mutfaklarımızdan “Çökertme Kebabı nasıl yapılır?” “şeflerin özel yemek tariflerinden Çökerme kebabı tarifi nedir?” sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar…
 
Çökertme Kebabı nasıl yapılır? 2 Kasım şeflerin özel yemek tariflerinden Çökertme Kebabı tarifi!
Dana eti, patates ve yoğurt üçlüsünün bir araya gelerek oluşturduğu enfes lezzetlerden biri olan Çökertme Kebabı, Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yerini koruyor.
 
Şeflerin özel yemek tariflerinden yemek yarışmalarında yapacak olduğu Çökertme kebabı, kolay tarifi ve sunumuyla ilgi odağı olmaya devam ediyor. Peki çökertme kebabı nasıl yapılır?
 
Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Çökertme Kebabı Tarifi
 
*     400 Gr Biftek,
*     12 Adet Orta Boy Soğan,
*     5 Diş Sarımsak,
*     3 Adet Orta Boy Patates,
*     Patates Kızartması İçin Çiçek Yağı,
*     3 Yemek Kaşığı Sirke,
*     Toz Kırmızı Biber,
*     Kekik,
*     Tuz.
 
Çökertme Kebabı nasıl yapılır?
Yöresel Kebab Çeşitlerinden Çökertme Kebabı Domates Sosu İçin;
 
*     3 Su Bardağı Domates Rendesi,
*     3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı.
 
Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Kebab Tariflerinden Çökertme Kebabı Üzerine;
 
*     Sarımsaklı Yoğurt,
*     5 Adet Sivri Biber.
 
En Meşhur Kebablardan ve Kebab Tariflerinden Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır?
 
Çökertme Kebabı nasıl yapılır?
Öncelikle biftekler ince bir şekilde jülyen doğranır. Sarımsak ve soğan doğranarak bir kaba alınır. Üzerine yağ ve sirke eklenerek etler ilave edilir ve karıştırılır. 
 
Üzeri streç filmle örtülerek marine olması için bekletilir. Zeytinyağını bir tavaya alarak salça ile birlikte kokusu çıkarana kadar kavrulur. Üzerine domates rendesi de eklenerek suyunu çekinceye kadar pişirilir. Tuzu ilave edilir ve karıştırılarak ocaktan alınır.
 
Patatesler ince ince kibrit çöpü şeklinde doğranır. Bol yağ içerisinde kızartılır. 
 
Daha sonra geniş bir tavada etler için yağ eklenerek kızdırılır. Etler sotelenir. Kendini çekmeye başlayınca baharatları eklenir ve 2 dakika daha pişirilir. 
 
Çökertme Kebabı nasıl yapılır?
Ardından servis tabağına kızartılan patatesler yayılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. En üste domates sosu ve etler de ilave edilerek hazır olan çökertme kebabı servis edilir. Afiyet olsun…


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler