Pancarlı Kuskus Eşliğinde Kuzu Taraklık Nasıl Yapılır?

Pancarlı Kuskus Eşliğinde Kuzu Taraklık Nasıl Yapılır?

Kuzu Kafes nasıl yapılır? Evde Kuzu Kafes yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? Kuzu Kafes yapmanın püf noktaları nelerdir? Türk mutfağı şeflerinin özel tariflerinden..

Şef Emre İnanır’dan Pancarlı Kuskus Eşliğinde Kuzu Taraklık...
 
Kuzu Taraklık nasıl yapılır? Evde Kuzu Taraklık yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? Kuzu Taraklık yapmanın püf noktaları nelerdir? Türk mutfağı şeflerinin özel tariflerinden olan yöresel mutfaklarımızın en iyi lezzetlerinden Kuzu Taraklık yapmak istermisiniz?
 
Şef Emre İnanır’dan ağzının tadını bilen lezzet tutkunlarına Özel Pancarlı Kuskus Eşliğinde Kuzu Taraklık tarifi;
 
En iyi Yöresel Lezzetlerden Kuzu Taraklık  İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     Kuzu Kafes  : 1.5 Kg
*     Soğan : 150 Gr
*     Sarımsak: 40 Gr
*     Zeytinyağı: 20 Ml
*     Havuç: 150 Gr
*     Taze Kekik: 10 Gr
*     Taze Biberiye: 10 Gr
*     Deniz Tuzu: 15 Gr
*     Tane Karabiber: 15 Gr
 
Pancarlı Kuskus Eşliğinde Kuzu Kafes Yapılış Tarifi:
 
Kuzu kafesleri tavada mühürledikten sonra diğer bütün malzemelerini karıştırıp yağlı kağıda sarıyoruz. Fırında 100 derece kuru,  100 derece buharda 2 saat pişirip üçlü kemikler halinde porsiyonluyoruz.
 
Pancarlı Kuskus Nasıl Yapılır?
Pancarlı Kuskus İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?
 
*     Kuskus: 200 Gr
*     Soğan: 100 Gr
*     Pancar : 500 Gr
*     Elma Sirkesi: 15 Ml
*     Tereyağı: 50 Gr
*     Krema: 25 Gr
*     Rendelenmiş Parmesan: 20 Gr
*     İnce Doğranmış Maydanoz: 10 Gr
*     İnce Doğranmış Dereotu: 10 Gr
*     İnce Doğranmış Yeşil Soğan: 10 Gr
*     Tuz:  15 Gr
*     Karabiber:10 Gr
*     Su: 300 Ml
 
Pancarlı Kuskus Yapılış Tarifi:
 
Pancarları katı meyve sıkacağından geçirip suyunu çıkartın. Derin bir tencere’nin içerisine koyup çorba kıvamına gelesiye kadar kısık ateşte kaynatarak çektirip pancar suyunu elde edin. 
 
Tencerenin içerisine zeytinyağını koyup küp doğranmış soğanları ekleyip kavurduktan sonra sirke ile var ise, sebze suyu yoksa normal su ilave edelim. kuskusu ve kuru baharatları ilave edip pişirmeye devam edelim. 
 
Kuskuslar pişmeye yakın pancar suyunu ilave edip ocaktan sıcakken çekip tereyağını, parmesanını, kremasını ve taze baharatalarını ekleyip hızlıca karıştırıp bağlayalım.
 
Pancarlı Kuskus Eşliğinde Kuzu Taraklık Sunumu;
Tabağımızın sol tarafına herhangi bir kalıp yardımı ile kuskusu basalım. Tabağımızıın ortasına kuzu taraklıkları üçlü kemikler halinde yerleştirip servis edelim.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler