Fırtına Balık Fiyatlarını Uçurdu

Fırtına Balık Fiyatlarını Uçurdu

Tezgahlarda balığın miktarı azalırken, fiyatı da katlandı. Sinoplu balıkçı İsmail Değer, fırtına nedeniyle av yapılamadığı -nı belirterek, "Fırtına 1 haftadır devam ediyor, teknelerimiz..

Fırtına Balık Fiyatlarını Uçurdu...
 
Denizlerde, 1 Eylül’de başlayan balık avı sezonu, fırtına engeline takıldı. Karadeniz'de etkili olan fırtına nedeniyle balıkçılar, 1 haftadır tekneleriyle denize açılamadı. Tezgahlarda balığın miktarı azalırken, fiyatı da katlandı. Sinop'ta 20 TL'ye satılan palamudun tanesi 40 TL'ye, hamsinin kilosu da 40 TL'ye çıktı.
 
Denizlerde 1 Eylül’de başlayan av sezonu, fırtına nedeniyle aksıyor. Karadeniz'de 1 haftadır etkili olan fırtına nedeniyle tekneleri ile denize açılamayan balıkçıklar yeteri kadar avlanamadı.
 
Tezgahlarda balığın miktarı azalırken, fiyatı da katlandı. Sinoplu balıkçı İsmail Değer, fırtına nedeniyle av yapılamadığını belirterek, "Fırtına 1 haftadır devam ediyor, teknelerimiz yatıyor, denize çıkamıyorlar. Bu durum da balık fiyatlarına yansıyor'' dedi. 
 
Tezgahlarda fazla balık olmadığını söyleyen Değer, Dün 20 TL’ye sattığımız palamutları bugün 40 TL’ye satıyoruz. Gönül isterdi ki halkımıza ucuz palamut ve hamsi yedirelim'' diye konuştu.
 
Balık almaya gelen Rafet Arabacı da “Balık kimisine göre pahalı, kimisine göre ucuz. Balık seviyoruz” diye konuştu.
 
Balık Bollaştığında Fiyatlar Düşecek...
 
Balık almaya gelen Selim Değer de “Şu anda balık fiyatları normal zaten balıklar da yeni çıkıyor. Gayet güzel, balığı çok seviyoruz. Ben istavrit aldım, kilosu 20 TL. İleride balık bollaştığında bu fiyatlar daha da düşecek” dedi.
 
İstanbul' da İse Bu Durum Şaşırtıcı Bir Şekilde Karadeniz' in Tam Tersine...
 
İstanbul Balık Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Yaşar Gün, açıklamada, yeni balık sezonunun bereketli başladığını söyledi.
 
Hava şartlarının iyi gitmesiyle balık miktarının her geçen gün arttığını belirten Gün, "Değişen hava şartlarına göre arada balık miktarında azalmalar meydana gelebiliyor. Ama geçen sezona göre bu yıl balık daha iyi." diye konuştu.
 
Gün, yeni sezonda tezgahların balıkla dolu olduğunu dile getirerek şöyle devam etti:
 
"Tezgahlarda her çeşit balık var. Hamsi, mezgit, istavrit, palamut, tekir bol. Bu sene tezgahlardan balık eksik olmayacak. Tezgahların dolu olması esnafımızın da yüzünü güldürüyor. Balık fiyatları oldukça iyi. Şu anda hamsinin kilogramı 20, istavritin 20-25 lira arasında. 
 
Kalkanın fiyatı ise gramajına göre 150-200 lira arasında değişiyor. Hava şartlarının iyi gitmesi ve balığın artmasıyla birlikte fiyatlar düşecek. Tezgahlarda en pahalı balık ise ıstakoz. Istakozun fiyatı şu anda 800 lira ve çeyrek altınla yarışıyor. Ayrıca jumbo karidesin kilogram fiyatı da 350-400 lira arasında."
 
Marmara Denizi'nde ortaya çıkan müsilajın devlet tarafından başarıyla temizlendiğini vurgulayan Gün, "Şu anda deniz temiz ve balık avlanmaya uygun halde. Hiçbir sorun yok. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla sağlıklı deniz ürünlerini tüketebilirler." dedi.
 
"Palamutun da bollaşmasını bekliyoruz"
 
Kumkapı Balıkçılar Çarşısı Esnafı Erkan Sarıyaprak ise sezona çok hızlı başladıklarını anlatarak, "Balıktan gayet memnunuz. Hamsi, istavrit bol geliyor. Şu anda palamut az geliyor ama onun da bollaşmasını bekliyoruz. Bu sene bol bol balık yiyeceğiz. Vatandaşın ilgisi de oldukça iyi. Son iki haftada bir hareketlilik var. İnsanlar mevsiminde balık yemeliler. Şu anda hamsi, palamut ve istavritin mevsimi." şeklinde konuştu.
 
"Bu sene İstanbullu balığa doyacak"
 
Esnaf Erdoğan Gün de balık sezonunun başlamasıyla birlikte vatandaşların balığa olan ilgisinin arttığını belirterek, "Bu hafta vatandaşların balığa ilgisi daha da arttı. Balık da artmaya başladı. Bu sene İstanbullu balığa doyacak." dedi.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler