Balık Artarsa Fiyatlar Düşer

Balık Artarsa Fiyatlar Düşer

Yoğunluk olursa daha iyi olur balık fiyatları düşer. Balık daha çok olursa fiyat düşer. Havalar soğuyunca tezgahımız daha da genişler daha da büyür. Hamsi 'nin kilosu 25 lira geçen..

Balık Artarsa Fiyat Düşer...
 
Sivas'ta balık sezonunun açılmasıyla balıklar tezgahlarda yerini aldı, fiyatlar yüksek olunca tezgah önleri ise boş kaldı.
 
Balık av yasağının sona ermesiyle balıkçıların ağları denizle buluştu. Sezonun açılmasıyla birlikte birçok ilde çeşit çeşit balıklar tezgahlar da yerini aldı. Sivas'ta da Eylül ayının başı itibariyle balık satışları başladı. Çupradan istavrite, mezgitten hamsiye çeşit çeşit balık türleri vatandaşların satışına sunuldu. 
 
Fiyatlarda ise geçen yıla oranla artış gözlemlendi. En çok tercih edilen hamsinin kilosu 25 liradan, istavrit 20 liradan, çupra-levrek ise kilosu 60 liradan satılıyor. Sivas'ta Karadeniz kentlerine göre balık fiyatları yüksek olunca tezgah önleri de boş kaldı.
 
Halde Balık satışı yapan Oktay Duman, "Dokuzuncu ayın birinde sezon açılıyor, çıkan balıklar geliyor hepsi, günlük gelir. Arabalarımız soğuk havalı çalışıyor, taze gelir hayatta bayat balık olmaz. Yayından tutun A'dan Z'ye hepsi gelir. Çupra, levrek, mercan, mezgit, sarpa, palamut hepsi günlük gelir. Fiyatlarda geçen seneye göre hafif bir yükselme var ama düşer. 
 
Yoğunluk olursa daha iyi olur balık fiyatları düşer. Balık daha çok olursa fiyat düşer. Havalar soğuyunca tezgahımız daha da genişler daha da büyür. 
 
Hamsinin kilosu 25 lira geçen sene 20 liraydı. Alabalık 40, mercan 60, çupra-levrek yetiştirme 55, çupra-levrek deniz balığı 60, sarpa 35, mezgit 40, uskumru 40, yayın 40, kalkan 120, somon balığı 120, istavriti 20 liradan satıyoruz. Vatandaşın talebi süper hamsiye, çeşit balığa da süper. En çok çupra, levrek, hamsi bunlar gidiyor şu an" dedi.
 
Balık mevsiminin başlamasıyla birlikte hamsi tava da sofralarda sık sık yer almaya başladı. İçerdiği Omega-3 ile kalp damar dostu olan hamsinin en sevilen hallerinden biri olan hamsi tava, her ne kadar Karadeniz’e özgü bir lezzet olarak görülse de Türkiye’nin dört bir yanında yapılıyor. Peki, hamsi tava nasıl yapılır? İşte, adım adım Hamsi Tava Nasıl Pişirilir?…
 
Dünyada Balıkseverlerin en sevdiği en iyi balık yemekleri lezzetlerden biri olan hamsi tavanın yapılış aşamasını derledik:
 
Balık Artarsa Fiyat Düşer
Geleneksel Türk Mutfağında Hamsi Tava Tarifi
Hamsi Tava İçin Kullanılan Malzemeler
 
*     1 Kilogram Hamsi
*     1-2 Su Bardağı Mısır Unu Ya Da Un
*     Tuz
*     Sıvı Yağ
 
Hamsi Tava Nasıl Yapılır?
 
Hamsileri kafalarını kopararak, kılçıklarını çıkartmadan temizleyin. Bol su ile yıkayın ve kevgirde birkaç dakika süzülmeye bırakın. Tavada yağı iyice kızdırın. 
 
Hamsileri una bulayın ve hafifçe silkeleyip 2'li 3'lü gruplar halinde tavaya koyun. Bir tarafı kızarmış balıkları maşa ile ters çevirip öbür taraflarını da kızartın. 
 
Sıcak servis yapın. Kızartmadan önce unu ve tuzu karıştırmanız balığın lezzeti açısından daha iyi olur. Yağın kızgın olmasına dikkat edin ve yağı soğutmamak için hamsileri tavaya azar azar koyun.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler