Enginar Tatlısı Nasıl Yapılır?

Enginar Tatlısı Nasıl Yapılır?

Yemek yapmayı sevdiğim için festivalin ilk yılından beri stant açıyorum bende. Standımda aklınıza gelen enginar çeşitlerinin hepsini yapıyordum. Bir iki uğraştan sonra..

Enginar Tatlısı Nasıl Yapılır?
Fazile Paksoy
 
Aile büyüklerimin geleneksel tatlı tariflerinin dışına çıktım bu tarifimde. Çoğunuzun bildiği gibi 2015 yılından beri enginar festivali düzenleniyor ilçemizde.
 
Yemek yapmayı sevdiğim için festivalin ilk yılından beri stant açıyorum bende. Standımda aklınıza gelen enginar çeşitlerinin hepsini yapıyordum.
 
Ancak bazı müşteriler ısrarla tatlısı yok mu deyip tatlı istiyorlardı. Bende gelen taleplere cevap vermek için tatlısını yapmayı denedim. 
 
Bir iki uğraştan sonra  bir tatlı çıktı ortaya. Daha sonraki yıllar tatlı almak için gelen müşterilerim bile oldu. Enginarın hem bol, hemde çiçeklenip bu seneki ömrünün bitmesinin yakın olduğu bu günlerde bu tatlıyı yaptım yine sipariş üzerine ve denemek isteyenler içinde tarifini hazırladım.
 
Enginar Tatlısı Nasıl Yapılır?Enginar Tatlısı İçin Kullanılan Malzemelerimiz : 
 
*     5 adet çanak enginar
*     1,5 bardak toz şeker
*     1 bardak su
*     1 limon 
 
Enginar Tatlısı Muhallebi için malzemeler
 
*     3 kahve fincanı un
*     2 kahve fincanı şeker
*     1 yumurta sarısı
*     2 su bardağı süt
*     1 paket vanilya. 
 
Enginar Tatlısı Yapılışı  :  
İlk olarak enginarlarımızın kararmasını önlemek için kaynayan limonlu suda enginarlarımızı şokluyoruz. Tatlımızın şerbetini hazırlamak için 1,5 bardak toz şeker ve 1,5 bardak suyu kaynatıyoruz. 
 
Şerbet biraz koyulaşınca şokladığımız enginarları bu şerbetin içine atıyoruz. Çanaklar yumuşayana kadar pişirip ocağın altını kapatıyoruz. Soğuduktan sonra  en az 3 saat buzdolabında tutuyoruz.
 
Enginar Tatlısı Muhallebinin Hazırlığı :
 
Bir tencerede  muhallebi için olan malzemeleri iyice karıştırıyoruz ve koyu bir kıvam alana kadar devamlı karıştırarak pişiriyoruz. Muhallebimizin kabuk tutmasını engellemek için  soğuyana kadar 10 dakikada bir karıştırıyoruz.Soğuduktan sonra en az 3 saat buzdolabında tutuyoruz. Çanaklarla birleştirme den önce son kez mikserle çırpıyoruz.
 
Son olarak iyice soğuyan  malzemelerimizi görsellerdeki gibi  birleştirip istediğimiz bir meyve veya reçel ve ceviz ile süsleyerek servis ediyoruz. Muhallebi yerine dondurma da kullanabilirsiniz.
 
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet Afiyet olsun.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler