Modern Saray Lezzetleri: Haşhaşlı Revani Tarifi

Modern Saray Lezzetleri: Haşhaşlı Revani Tarifi

Eğer yenilikçi tatlar arayan bir tatlı düşkünüyseniz, haşhaşlı revani sizin için mükemmel bir tercih olabilir. Osmanlı saraylarında sofraları süsleyen bu özel tatlı haşhaşın eşsiz..

 
Türk mutfağının zamansız lezzetlerinden biri olan en iyi tatlı tariflerinden olan revani, haşhaş ile yeniden yorumlanıyor ve evlerimize Osmanlı saray mutfağının esintilerini taşıyor. Geleneksel tatlılar arasında yer alan revani, bu kez haşhaşın benzersiz dokunuşuyla tatlı severler için vazgeçilmez bir alternatif haline geliyor.
 
Eğer yenilikçi tatlar arayan bir tatlı düşkünüyseniz, haşhaşlı revani sizin için mükemmel bir tercih olabilir. Osmanlı saraylarında sofraları süsleyen bu özel tatlı, haşhaşın eşsiz aromasıyla modern mutfaklara adapte ediliyor. En beğenilen osmanlı ve Türk tatlılarından Haşhaşlı revani, hem özel günlerinizde hem de günlük akşam yemeklerinizde Saray Lezzetlerinden tatlı ihtiyacınızı şık ve lezzetli bir şekilde karşılayabilir.
 
Malzemeler
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 su bardağı irmik
* 1 su bardağı un
* Yarım su bardağı haşhaş
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
 
Şerbet için:
* 3 su bardağı toz şeker
* 2 su bardağı su
* Birkaç damla limon suyu
 
Yapılışı
Yumurtaları ve şekeri bir kapta iyice çırpın. Sıvı malzemeleri ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Kuru malzemeleri (un, haşhaş, vanilya, kabartma tozu) ekleyerek karıştırmaya devam edin.
 
Harcı yağlanmış fırın kabına dökün ve önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Şerbet için, su ve şekeri kaynatın ve kaynama noktasına geldiğinde limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
 
Fırından çıkan sıcak keke ılık şerbeti dökün. Arzu ederseniz üzerini krem şanti ile süsleyerek servis yapın.
 
Bu tarif, Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitemizin yaptığı araştırmalar sonucu sizlere sunulmuştur. Haşhaşlı revani, geleneksel lezzetlerimizi modern bir dokunuşla sunarak damak zevkinize yeni bir soluk getirecek. Şimdiden afiyet olsun!


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler