Hint Mutfağı Nedir? Tikka Masala Nasıl Yapılır?

Hint Mutfağı Nedir? Tikka Masala Nasıl Yapılır?

Hint mutfağı nedir? Hint mutfağı özelliklerini merak ediyormusu -nuz? Hindistan mutfağında en çok sevilen yemekler hangileri -dir? Hindistan mutfağı..

Hint Mutfağı Nedir? Tikka Masala Nasıl Yapılır?Hint Mutfağı Nedir? Tikka Masala Nasıl Yapılır?
 
Hint mutfağı nedir? Hint mutfağı özelliklerini merak ediyormusunuz? Hindistan mutfağında en çok sevilen yemekler hangileridir? Hindistan mutfağının bilinen özelliklerini Türk mutfağı şeflerinden Şef Özlem Mekik tanıttı.
 
Şef Özlem Mekik, Hint mutfağının en meşhur yemeklerinden ve en iyi lezzetlerden olan Tavuk Tikka Masala tarifini verdi!
 
Hindistan; 25 eyaleti, 7 bölgesi, 18 başlıca dili, 7 başlıca inanç şekli ile dünyada en çok çeşitliliğe sahip ülkelerden biridir ve bu muazzam çeşitlilik yemek kültürüne de yansımıştır. Kullanılan malzemeler ve pişirme yöntemleri ile ortaya çıkan yemekler sadece bölgeler arasında değil şehirden şehre hatta mahalleden mahalleye bile farklılık gösterir. 
 
Tüketilen yemekler bile dinsel gruplara göre de farklılık göstermektedir. Hint mutfağı, genellikle bol baharatlı yemeklerden oluşan bir mutfaktır. Tatlıdan tavuğa kadar tüm yemekler baharatlıdır. Tatlılar tarçın ağırlıklı ve tavuklar köri ağırlıklıdır. Hinduluk dini sebebiyle fazla dana eti kullanılmaz. Tavuk eti ağırlıktadır.
 
İnsanları, müziği, dansları, renkleri, festivalleri ve Bollywood’u ile dünyanın özel yerlerindendir Hindistan. Bu özel yerin çok özel bir de mutfağı vardır. Çoğu kişi nedense ön yargılıdır; yiyeceğinin çok yakıcı ya da tatsız olacağının ya da ne olduğu belirsiz bir şey yiyeceğinin korkusunu taşır.
 
Hint Mutfağının En Çok Tercih Edilen Yemeklerinden Tavuk Tikka Masala Nasıl Yapılır?
 
Hindistanda En Sevilen Tavuk Yemeklerinden Tavuk Tikka Masala İçin Kullanılan Malzemeler (4 Kişilik):
 
*     700 Gr Tavuk Göğüs Eti
*     4 Yemek Kaşığı Yoğurt
*     1 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
*     1 Adet Kuru Soğan
*     1 Diş Sarımsak
*     2,5 Cm’lik Kök Zencefil
*     1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
*     1 Su Bardağı Ilık Su
*     2 Yemek Kaşığı Tereyağı
*     1 Yemek Kaşığı Limon Suyu
 
Gram Masala Sos:
 
*     1 Çay Kaşığı Keten Tohumu
*     1 Çay Kaşığı Kişniş Tohumu
*     1 Adet Kakule
*     1 Adet Defne Yaprağı
*     1 Çay Kaşığı Kimyon Tohumu
*     1 Çay Kaşığı Tane Karabiber
*     1 Adet Karanfil
*     1 Tatlı Kaşığı Toz Kırmızı Biber
*     1 Adet Kuru Acı Biber / Çili Biberi
*     2 Çay Kaşığı Zerdeçal
*     1 Çay Kaşığı Pul Biber
 
En Meşhur Hint Yemeklerinden Tavuk Tikka Masala Hazırlanış Tarifi:
 
Gram Masala Sos:
 
Keten tohumu, kişniş tohumu , kimyon tohumu ve karabiberi küçük bir tavanın içerisine alın ve 3-4 dakika sürekli çevirerek ısıtın. Isıttığınız baharatları bir havana alın ve içerisine ayıkladığınız kakuleyi, defne yaprağını, karanfili, pul biberi ve çili biberi ekleyerek toz haline gelene kadar dövün. Baharatlar toz halini aldığında toz kırmızı biber , zerdeçalı ekleyin. Gram masala sosunuz hazır.
 
Tavuk göğüslerini güzelce yıkayın ve kurulayın. Göğüslerin üzerlerinde yağ varsa yağlarını ayıklayın. Tavuk etlerini 3 cm’lik küpler halinde doğrayın. Derin bir kabın içerisine 4 yemek kaşığı yoğurdu alın ve hazırladığınız baharat karışımından 2 yemek kaşığı kadar ekleyin. Tavukları da bu kaba alın ve karıştırın. Tavukların sosla tamamen karıştığından emin olduktan sonra kabın ağzını bir streç filmle kaplayın ve 4-6 saat kadar dinlendirin.
 
Tikka sosu için: Derin bir tencerede yağı kızdırın ve soğan , sarımsak ve rendelenmiş olan zencefili 5 dakika kadar kavurun. Kalan baharat karışımını yani gram masala sosunu da tencereye ilave edin ve 2 dakika kadar karıştırarak kavurun ardından domates salçasını ilave edin kısık ateşte 15 dakika ağır ağır pişirin
 
2 yemek kaşığı tereyağını ben-mari ile veya oda sıcaklığında eritin. Marineden aldığınız tavukları şişe dizmeye başlayın. Izgaranızın önceden ısınmış olmasına dikkat edin. Erimiş tereyağını bir fırça yardımıyla tavukların üzerine tamamen sürün. Tavukları arkalı önlü ızgarada 15 dakika kadar kontrollü bir şekilde pişirin.
 
Tikka sosunuz piştikten sonra bir mikser yardımıyla pürüzsüz hale gelene kadar püre haline getirin. Ve tikka sosunu derin bir tencereye alın. Üzerine ızgarada pişirdiğiniz tavukları ilave edin.1 yemek kaşığı limon suyunu ilave edin. Çok kısık ateşte 3 dakika kadar sos ve tavuklar birbirlerine tatlarını geçirene kadar çevirerek pişirin.
 
Yemeğiniz hazır. Dilerseniz sade pirinç pilavı , lavaş ekmeği, tandır ekmeği gibi ürünlerle sıcak olarak servis edebilirsiniz.
 
Tavuk Tikka Masala İçin Bilgilendirici Not: 
Tikka soslu tavuğu hazırlamak için ilk önce tikka sosunu hazırlamak gerekiyor. Tikka sosun yapımı içinde gram masala denilen baharat karışımını hazırlamanız gerekmektedir. 
 
Bazı marketlerde hazır olarak bulunabilen bu sosu dilerseniz hazır alabilir dilerseniz kendiniz bu şekilde hazırlayabilirsiniz. Eğer sosu hazır kullanacaksanız sadece yoğurtla karıştırıp ocağa almanız yeterli olacaktır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler