Lezzet Diyarı Kastamonu...

Lezzet Diyarı Kastamonu...

Değerli başkanım, yöresel lezzetlere verdiğiniz önemi biliyorum, Kastamonumuzun çok özel, sağlıklı, doğal, hatta organik ürünlerinin tadına bakmanızı ve bu konularda...

Lezzet Diyarı Kastamonu...
Vasfi PAKMAN
 
Ldf Yönetiminin Lezzet Diyarı Kastamonu Ziyareti...
 
Geçtiğimiz hafta, Kastamonu Ticaret Borsası Bşk.Yrd.  değerli kardeşim Serdar İzbeli'nin, "Değerli başkanım, yöresel lezzetlere verdiğiniz önemi biliyorum, Kastamonumuzun çok özel, sağlıklı, doğal, hatta organik ürünlerinin tadına bakmanızı ve bu konularda üretim ve ikram yapan sembol Marka ve Mekanlarımızı tanımanızı isterim" diyerek yaptığı davete; 
 
LDF'nin Bşk.Yrd. Metin Dinçer (Ünlü Burak Kuru Fasulye lokantası sahibi ve şefi) ve Y.K.Gn.Sek. Ufuk Güngör (Gurme Magazin sahibi ve Şef) ile birlikte katıldım. 
 
3 günlük, tam bir lezzet turizmi yaptık. Kastamonu'nun, prestige mekanı; Hotel & Restaurant olarak hizmet veren, tarihi Kurşunlu Han'da konakladık.
 
Lezzet Diyarı Kastamonu...
Serdar başkanımızla ilk durağımız "Kırca Kuyu Kebap" oldu. Erdal Taşçı ve ailesinin yönettiği, ustası Adem Sürgit'in pişirdiği Karaman koyunu'nun lezzeti muhteşemdi. 
 
Lezzet Diyarı Kastamonu...
Akşamüstü yine bir ünlü mekanı, PENBE HAN'ı ziyaret ettik. 33 yıllık muhtar, Cahit abi ve kızı Filiz hanım'ın işlettiği, tarihi ve turistik mekan da akşam çayımızı ve meşhur Kastamonu simidi ile yapılan "Tirit" yedik. 
 
Lezzet Diyarı Kastamonu...
Akşam yemeğimiz Kurşunlu Han da İzbeli Çiftliğinden gelen "Kaz tandırı" idi. Lezzeti harika ve tadı'da doyulmaz olan kazdan, dakikalar içinde sadece kemikleri kaldı.
 
Ertesi sabah kahvaltımız: 
 
Lezzet Diyarı Kastamonu...
İzbeli Çiftliğinde, tamamen doğal ve organik ürünlerden oluşan, nefis çaylar ve soba üstünde kızartılmış Kastamonu ekmeği eşliğinde; Tamamen bahçenin reçelleri, peynirleri, zeytinleri, salatalık, domates ve biberleri ile kendi mandalarının enfes sucuk ziyafeti idi. 
 
Lezzet Diyarı Kastamonu...
Ancak, bu kahvaltının etkileyici tarafı; Sevgili Serdar'ın annesi Sabiha hanımefendinin soframızda olup, bizlere harika sohbetiyle, unutulmayacak bir anı kazandırması oldu.
 
Lezzet Diyarı Kastamonu...
Yediklerimizin, (oldukça fazla idi) değerlendirilmesi için İzbeli Çiftliği içinde Serdar İzbeli ile yürüyerek yaptığımız 20 - 25 km. lik gezide, organik tarlaları ve bahçeleri gezdik. Manda, inek ve koyunların ahırlarını, tamamen doğal olarak yetişen kaz, ördek, ve tavukların kümeslerini gördük. 
 
Lezzet Diyarı Kastamonu...
Öğleden sonra ise, ünlü "Kastamonu Gurme Pastırmacısı" Hasan Ayanoğlu ve Ayhan Ekicioğlunun farklı bir yöntemle üretip, değişik bir usulle doğradıkları enfes pastırmaları...
 
Türk aşçı haberleri olarak Sn. Vasfi Pakman' a gastronomi kültürümüze destek ve tanıtımları için teşekkür ederiz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler