Selçuklu ve Mevlevi Mutfağı 'nın Dünya Sahnesine Çıkışı

Selçuklu ve Mevlevi Mutfağı 'nın Dünya Sahnesine Çıkışı

Somatçı markasının kurucusu ve şefi Ulaş TEKERKAYA farklı kuruluşlardan birçok ödül almıştır. Ulaş şef Çatalhöyük, Selçuklu ve Mevlevi mutfağı temaları kapsamında...

 
Selçuklu ve Mevlevi Mutfağının Dünya Sahnesine Çıkışı...
 
Selçuklu ve Mevlevi mutfağı gibi temalı mutfak kültürlerini işleyen Somatçı 2011 yılında Konya’da hayat bulmuştur. Türkiye’de bir ilk olarak Selçuknâme ve Hz. Mevlana’nın eserlerinde geçen yemekleri uzun yıllar yerli ve yabancı birçok misafire sunmuştur. Bu bağlamda Somatçı; mutfak kültürünü anlatma, uygulama ve geliştirme hususunda yapmış olduğu çalışmalar ile geçmişten geleceğe köprü görevi üstlenmektedir. 
 
Selçuklu ve Mevlevi Mutfağı 'nın Dünya Sahnesine ÇıkışıSomatçı markasının kurucusu ve şefi Ulaş TEKERKAYA farklı kuruluşlardan birçok ödül almıştır. Ulaş şef Çatalhöyük, Selçuklu ve Mevlevi mutfağı temaları kapsamında “Somat’a Salâ, Neolitik Çağda Çatalhöyük 9000 Yıllık Mutfak Kültürü, Boncuklu Höyük ve Çatalhöyük 10000 Yıllık Mutfak Kültürü” eserlerini mutfak mirasına kazandırmıştır. 
 
Bu eserler ile 2022 yılında "Yemek kitapları Nobeli” olarak nitelendirilen dünyaca ünlü yemek kitapları yarışması "Gourmand Cookbook Awards” kategorisinde “Special Awards” ödülünü, 2020 yılında ise Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen turizm zirvesinde “Somatçı Fihi Ma Fih Restaurant” olarak SMS oylaması ile Türkiye’nin en iyi yiyecek içecek restaurantı unvanını almıştır. 
 
Ulaş TEKERKAYA bu kültürü gastronomi deneyimi kapsamında daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla 2022 yılında yurt dışına taşıma kararı almıştır. Bu kapsamda “European Union İntellectual Property Office” tarafından 30.05.2023 tarihinde 018823357 numarası ile “Somatçı” markasının uluslararası tescilini alarak Somatçı’yı bir dünya markası haline getirmiştir. 
 
Hollanda’da farklı sektörlerde faaliyet gösteren “Guler Holding” bünyesinde bulunan “La Quisine B.V.” şirketi ile “Somatçı” arasında 21.02.2024 tarihinde anlaşma imzalanmıştır. Böylelikle “Somatçı” markası Çatalhöyük, Selçuklu ve Mevlevi mutfağı temaları ile Avrupa’da yerini almıştır. Bu kapsamda Amsterdam Osdorp ta 01/05/2024 tarihi itibari ile hizmete başlayacaktır. 
 
Ulaş şef kültürümüzü dünyaya tanıtma yolunda bana ve “Somatçı” markasına değer verip birlikte çalışma kararı alan iş ortağımız “Guler Holding” başkanı çok kıymetli Sayın Bahattin GÜLER ile Sayın Abdullah Akın ALTAY ve Sayın Yusuf Ali ERDENER’e teşekkür ederim dedi.  
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler