Muğla Gözleme (Saç Böreği)

Muğla Gözleme (Saç Böreği)

Gözlemeyi istediğimiz çeşitlilikte yapmak mümkün. Biz otlu, patatesli, şekerli ve otlu acılı severiz. Muğla mutfak kültüründe ve Türk mutfağında en iyi lezzetlerden...

Muğla Gözleme (Saç Böreği)Muğla Gözleme (Saç Böreği)
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Rahime Arslan"
 
Eğer Muğla da  yaşıyorsanız mutlaka bilirsiniz bu lezzeti. Biz büyüklerimizden adını Saç böreği olarak duyduk.
 
Hatta yol kenarlarımız da bile sık sık rastlanır gözleme yapan mekanlara. Apartmanda yaşıyorsak bile yapılır mutlaka. En özlenen lezzet. 
 
Gözlemeyi istediğimiz çeşitlilikte yapmak mümkün. Biz otlu, patatesli, şekerli ve otlu acılı severiz...
 
Muğla mutfak kültüründe en iyi lezzetlerden Muğla Gözleme (Saç Böreği) Hamuru için: 
 
Un, su, tuz, az bi zeytin yağı. Hamurumuzu kulak memesi kıvamından biraz sert oluncaya kadar su ekleyerek yoğuruyoruz. Bir saat kadar dinlendirip, mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp un ile açıyoruz. İçerisine isteğinize göre malzeme koyabilirsiniz.
 
Geleneksel Türk mutfağında en iyi hamur işi tariflerinden Muğla Gözleme (Saç Böreği) İç harcı için: 
 
Muğla Gözleme (Saç Böreği)
Ispanak, dereotu, pazı, pancar yaprağı, taze soğan, taze sarımsak, köremen, gelincik otu iyice yıkanıp ince ince kıyılır. 
 
Taze çökelek, tuz ve yağ ile iyice harmanlıyoruz. yufkamızın içine koyup yufkayı kapatıyoruz. Acılı istiyorsak bol acı biber ekleyebiliriz. Patatesli istiyorsak, patatesi çiğ olarak rendeleyip suyunu sıkıyoruz. 
 
Muğla Gözleme (Saç Böreği)
Sonra yufkanın içine koyup üzerine karabiber, kaşar peyniri koyup kapatıyoruz. 
 
Şekerli içinse yufkanın içerisine şeker ekip biraz yağ ekip kapatıyoruz. Köyde sac üzerinde yapılanı makbuldür tabii. Fakat ben apartmanda tüplü sac üzerinde pişirdim eğer oda yoksa teflon tavadada pişirebilirsiniz.
 
Muğla Gözleme (Saç Böreği)
Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun...
 
Türk aşçı haberleri olarak:
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Rahime Arslan 'a mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler