En Eski Lezzetlerden Pekmezli Bulamaç Nasıl Yapılır?

En Eski Lezzetlerden Pekmezli Bulamaç Nasıl Yapılır?

Evinizde Pekmezli Bulamaç tatlısı yaptınız mı? En eski tatlılardan Pekmezli Bulamaç yapmanın özelliklerini yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan...

En Eski Lezzetlerden Pekmezli Bulamaç Nasıl Yapılır?
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı “Behiye Özdemir”
 
Muğla mutfak kültüründe Pekmezli Bulamaç nasıl yapılır? Muğla mutfağında en iyi lezzetlerden Pekmezli Bulamaç tatlısı için kullanılan malzemeler nelerdir?
 
Peki bugüne kadar evinizde Pekmezli Bulamaç tatlısı yaptınız mı? En eski tatlılardan Pekmezli Bulamaç yapmanın özelliklerini yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan olan Behiye Özdemir’ in kaleminden ve kendi yorumu ile denemek ister misiniz?
 
İşte Sizlere Tüm Detayları İle Muğla Yemek Kültüründe En Meşhur Lezzetlerden Behiye Özdemir Farkı İle Pekmezli Bulamaç Tarifi…
 
En İyi Muğla Lezzetlerinden Pekmezli Bulamaç Nasıl Yapılır?
Muğla Mutfağında En Eski Lezzetlerden Pekmezli Bulamaç İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     1 Su Bardağı Üzüm Pekmezi
*     1 Su Bardağı Süt
*     1 Su Bardağı Un
*     1,5 Su Bardağı Şeker
*     3 Su Bardağı Su
*     1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
 
En Eski Lezzetlerden Pekmezli Bulamaç Nasıl Yapılır?En Eski Osmanlı Ve Türk Tatlılarından Pekmezli Bulamaç Yapılış Tarifi:
 
Merhaba Grup Arkadaşlarım, Tam Adı Nedir Bilmiyorum Ama, Ben Pekmez Peltesi Diye Biliyorum.
 
Özellikle Kış Aylarının Güzel Bir Tatlısı…
 
Yukarıda verdiğim malzemeleri tencerede karıştırarak, ocağa alıyoruz, karıştıra karıştıra muhallebi gibi göz göz oluncaya kadar pişirip, tereyağını ekleyip hepsini karıştırarak kaselere döküyoruz.
 
Üzerine isterseniz ceviz, fındıkla süsleyip servis edebilirsiniz. Şeker miktarını bir su bardağına indirebilirsiniz, biz biraz şekerli sevdiğimiz için 1.5 su bardağı koyuyorum.
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından Behiye Özdemir ‘e mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler