Gül böreği Nasıl Yapılır?

Gül böreği Nasıl Yapılır?

Muğla mutfak kültürünün en önemli özelliklerinden biri de misafir sofralarının mükemmel 'liği olduğuna göre belki de kendileri için bile yapmadıkları Muğla yemek çeşitlerini...

Gül böreği Nasıl Yapılır? 
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı “İbrahim Özkan”
 
Yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında o kadar harika hamur işi tarifleri vardır ki belki bir gün misafirperverlikleri ile bilinen yöre halkından birinin evine misafir olursanız belki nefis mi nefis yöresel börek çeşitlerinden birini tatma ihtimaliniz yüksektir.
 
Muğla mutfak kültürünün en önemli özelliklerinden biri de misafir sofralarının mükemmelliği olduğuna göre belki de kendileri için bile yapmadıkları Muğla yemekleri çeşitlerini misafirleri için yapmalarıdır.
 
Bir ata sözümüzde de olduğu gibi “lokma misafirin ağzında daha lezzetlidir” sözü misali anlamda sanki Muğlalılar için söylenmiştir.
 
İste sizlere en iyi yöresel Muğla böreklerinden Gül böreği tarifini Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından İbrahim Özkan’ın kaleminden mutfaklarınıza getirdik.
 
Gül böreği Nasıl Yapılır?
Muğla Mutfak Kültüründe En İyi Hamur İşi Tariflerinden Gül Böreği Nasıl Yapılır?
 
En İyi Muğla Lezzetlerinden Gül Böreği Yapabilmek İçin Hangi Malzemelere İhtiyaç Vardır?
 
*     6 Adet Yufka
*     1 Kg Ispanak
*     1/2 Kg Lor
*     2 Baş İri Soğan
*     2 Su Bardağı Zeytinyağı
(Bardaklar Tam Dolu Olmayıp Üstünde Bir Parmak Boşluk Olacak) 
*     1 Tatlı Kaşık Karabiber
*     Yarım Çay Kaşığı Tuz
*     Çay Kaşığının Ucuyla Çok Az Kimyon
*     1 Çorba Kasesi Ayran
*     1 Adet Yumurta
 
En Farklı Yöresel Börek Tariflerinden Gül Böreği Yapılış Tarifi:
 
Gül böreği Nasıl Yapılır?
Ispanak ve soğanlar ayıklanıp yıkanır bir kaba doğranır. Ayran ve yumurta hariç diğer malzemeler ilave edilerek güzelce karıştırılır. Yufkayı düz bir zemine serip üstüne üç yemek kaşığı ayran döküp tüm yüzeyine dağıtıyoruz ve dörde bölüyoruz. 
 
Hazırladığımız içten koyup sigara böreği gibi sardıktan sonra kıvırarak son şeklini verip yağlanmış tepsiye koyuyoruz.  Tepsi dolunca yumurtanın sadece sarısını bir iki kaşık ayranla çırpıp  böreklere sürüyoruz. 
 
180 dereceye ayarlı kızdırılmış fırına koyup yarım saat sonra alt üst yaparak toplamda bir saat pişiriyoruz. Fırından çıkarıp onbeş yirmi dakika bekletip ılınınca servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından İbrahim Özkan ‘na mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler