Kuru Patlıcan Yemeği

Kuru Patlıcan Yemeği

Geleneksel Türk mutfağında patlıcan yemekleri sofraların vazgeçilmez yemek çeşitlerinden biridir. Yöresel mutfaklarımızda patlıcan yemekleri saymakla bit...

Kuru Patlıcan Yemeği
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı “Behiye Özdemir”
 
Geleneksel Türk mutfağında patlıcan yemekleri sofraların vazgeçilmez yemek çeşitlerinden biridir. Yöresel mutfaklarımızda patlıcan yemekleri saymakla bitmez. Patlıcan musakkası, patlıcan oturtma, patlıcan kebabı ve en iyi zeytinyağlılarımızdan karnıyarık…
 
En zengin yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında en iyi lezzetlerden Kuru Patlıcan Yemeği nasıl yapılır? Kuru Patlıcan Yemeği yaparken nelere dikkat edilir? kış ayları gelmiş kis hazırlıklarından olan kurutulmuş patlıcanlardan yapılan Kuru Patlıcan Yemeği için hangi malzemeler kullanılır?
 
İşte bunların tamamını Muğla mutfak kültüründe yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan Behiye Özdemir’in kaleminden mutfaklarınıza getirdik.
 
Muğla Mutfak Kültüründe Kuru Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?
 
Muğla Yemek Kültüründe En İyi Lezzetlerden Kuru Patlıcan Yemeği İcin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     1 Dizi Kurutulmuş Patlıcan
*     Küçük Bir Kase Haşlanmış Nohut
*     1 Adet Kuru Soğan
*     Bir, İki Tane Kuru Biber
*     1 Adet Domates Rendesi, Yazdan Hazırladığımız
*     Yarım Limon Suyu
*     6-7 Diş Dövülmüş Sarımsak
*     1 Yemek Kaşığı Salça
*     Zeytinyağı, 
*     Tuz
 
Geleneksel Türk Mutfağında Ve Türk Mutfağı Yemek Arşivinde Kayıtlı Lezzetlerden Kuru Patlıcan Yemeği Yapılış Tarifi:
 
Varsa biraz kavrulmuş et şahane olur, yoksa bir su bardağı et suyu
Kışa yavaş yavaş girerken eski Muğla yemeklerinden birini paylaşmasam olmaz.
Önce patlıcanı çok yumuşamayacak şekilde haşlıyoruz. 
 
Tencereye zeytinyağı koyalım içine yemeklik doğranmış soğanı atalım, soğanlar pembeleşince salçasını ekleyip kavuralım, sonra domates rendesini, tuz, patlıcanları ve nohutu ve varsa biraz kavrulmuş et katıp hepsini biraz kavuralım. 
 
Eğer kavrulmuş etle yapacaksak et suyu koymaya gerek yok, normal yapacaksak et suyunu yemeğin üzerine çıkacak kadar katalım, limon suyunu ekleyelim, su az gelirse biraz normal su ekleyebilirsiniz. 
 
Yemeğimiz kıvam alıncaya kadar pişince, içine dövülmüş sarımsağı katıp, kapağını kapatalım. Ocaktan alıp demlenince servis edelim.
 
Geleneksel Türk mutfağında Yöresel Lezzet Taşıyıcılarından "Behiye Özdemir" mevcut bilgileri dahilinde mutfağımıza katkılarından dolayı teşekkür eder çalışmalarında başarılar dileriz...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler