En İyi Yöresel Tatlılarımızdan Bulamaç Tatlısı Nasıl Yapılır?

En İyi Yöresel Tatlılarımızdan Bulamaç Tatlısı Nasıl Yapılır?

Geleneksel Türk mutfağında yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında en iyi yöresel tatlılarımızdan Bulamaç Tatlısı nasıl yapılır? Bulamaç...

Geleneksel Türk mutfağında yöresel mutfaklarımızdan Muğla mutfağında en iyi yöresel tatlılarımızdan Bulamaç Tatlısı nasıl yapılır?
 
Bulamaç Tatlısı
Yeliz Tezcan Bingöl
 
Bulamaç Tatlısı Malzemeler
*     1 su bardağı un
*     2 su bardağı toz şeker 
*     5 su bardağı süt
*     5 su bardağı su
*     Yarım çay kaşığı tuz
 
Bulamaç Tatlısı Üzerini süslemek için 
*     toz tarçın
 
Bulamaç Tatlısı Yapılışı: 
Tencereye öncelikle un ve şekeri koyuyoruz. Topaklanmaması için güzelce karıştırıyoruz. Böylece süzgüden geçirmemize gerek kalmıyor. 
 
Azar azar suyu ilave ediyoruz. Aynı zamanda çırpıcıyla sürekli karıştırıyoruz. Un çözülene kadar. Sütü ve tuzu ilave edip iyice karıştırıyoruz. 
 
Önce orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayınca kısık ateşte 10 - 15 dk pişiriyoruz. Kâseleri koyup üzerine tarçın serpip soğuk olarak servis ediyoruz. 
 
Deneyeceklere AFİYET OLSUN.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler