En İyi Muğla Yemeklerinden Çıntar Eşilemesi Nasıl Yapılır?

En İyi Muğla Yemeklerinden Çıntar Eşilemesi Nasıl Yapılır?

Muğla mutfak kültüründe mantarın ayrı bir önemi vardır. Özellikle mevsiminde tüketilen farklı mantar çeşitleri en iyi mantar yemeklerinde...

En İyi Muğla Yemeklerinden Çıntar Eşilemesi Nasıl Yapılır?
"Türk mutfağı sevdalısı Aynur Şahin"
 
Muğla mutfak kültüründe mantarın ayrı bir önemi vardır. Özellikle mevsiminde tüketilen farklı mantar çeşitleri en iyi mantar yemeklerinde kullanılır.
 
Geleneksel Türk mutfağında bulunan yöresel mutfaklarımızda mantarın önemi her ne kadar mantar yemeklerinin çoğunluğu ile ölçülse de Muğla mutfak kültüründe mantar yemeklerinin lezzet farklılığı eksi kullanılmasıdır diyebiliriz.
 
Geleneksel Muğla mutfak kültüründe en iyi mantar yemeklerinden biri de Çıntar eşilemesidir. Peki bugüne kadar evinizde mantar ekşilemesi yaptınız mı? İşte sizlere Türk mutfağı sevdalısı Aynur Şahin’in kaleminden sizlere Muğla yemek kültüründe Çıntar eşilemesi (ekşilemesi) tarifini veriyoruz.
 
En İyi Muğla Yemeklerinden Çıntar Eşilemesi (Çıntar Ekşilemesi) Nasıl Yapılır?
 
En İyi Muğla Yemeklerinden Çıntar Eşilemesi Nasıl Yapılır?
Ege Mutfağı Mantar Yemeklerinden Çıntar Eşilemesi İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     350 Gram Kadar Çıntar 
*     İki Yemek Kaşığı Buğday Unu 
*     Bir Kaşık Darı Unu (Karışık)
*     Bir Kahve Fincanı Koruk Suyu Ve Turunç Suyu Karışımı 
*     Acılı Karışık Yeşil Biber 
*     Naturel Zeytinyağı 
*     Altı Diş Sarımsak 
 
Geleneksel Türk Mutfağı Yemek Arşivinde En İyi Lezzetlerden Çıntar Ekşilemesi Yapılış Tarifi;
 
En İyi Muğla Yemeklerinden Çıntar Eşilemesi Nasıl Yapılır?
Kışlık olarak hazırlamış olduğum çıntarlar akşamdan buzluktan indirilir. Ertesi gün süzgüye konup üzerine bir miktar tuz serpilip yarım saat bekletilir. Unlanan çıntarlar zeytinyağında kurutmamaya dikkat ederek az miktarda kızartılır. 
 
Sonra çıntarın yağında biberler kızartılarak çıntarın üzerine şekilde görüldüğü gibi eklenir. Altı diş sarımsak ezilerek aynı yağın içinde az pembeleştirilir. 
 
Ekşi ilave edilip tabağın üzerine homojen şekilde dökülür. İster ara sıcak, ister soğuk meze olarak keyifle tüketilir. Deneyeceklere afiyet olsun ...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler