Tarladan Sofraya Projesi İçin Güzergahlar Oluşturuldu

Tarladan Sofraya Projesi İçin Güzergahlar Oluşturuldu

Sürdürülebilir tarıma devam edildiğini belirten Başkan Oran, “Yeryüzündeki cennet Çeşmemizin toprağından bereket fışkırıyor! Çeşme...

Tarladan Sofraya Projesi İçin Güzergahlar Oluşturuldu...
 
Çeşmelilere Tarla’dan Sofraya Projesi ile taze meyve sebze
Tarla'dan Sofraya Projesi ile üreticinin ve tüketicinin yüzünü güldürmeyi, vatandaşların taze gıdaya ulaşmasını hedeflediklerini söyleyen Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, ziyaretçilerin tarladan istediği ürünü toplayıp satın alabileceğini de vurguladı.
 
Üreticiyi doğrudan tüketici ile buluşturmayı hedefleyen Çeşme Belediyesi “Tarladan Sofraya Projesi ile vatandaşların sağlıklı gıdalara ulaşmasını sağlıyor.
 
Taze meyve ve sebzelerin, geleneksel yöntemlerle üretilmiş tarhana, erişte, köy ekmeği, ev salçası, zeytinyağı, doğal bal, pekmez ve birbirinden lezzetli yöresel tatların zenginleştirildiği Çeşme Belediyesi Organik Mutfak ve Organik Tarım'da Tarladan Sofra’ya Projesi ile köylü ve çiftçiden aracısız alışveriş yapma imkânı sunduğu ziyaretçilerine de önemli bir ekonomik avantaj sunacak.
 
“Tarladan Sofraya Projesi” için güzergahlar oluşturuldu
Vatandaşların üretici pazarına Gastronomi Haritamız'da kolay ulaşabilmesi amacıyla Çeşme Belediyesi resmi internet sayfasında üretici esnafı ve güzergahları oluşturuldu.  Ovacık’ta kent merkezinden uzakta doğa ile baş başa bir gün geçirmek isteyen ziyaretçiler tercihe göre tarladan istedikleri ürünleri taze taze de toplayabilecek.
 
Tarladan Sofraya Projesi İçin Güzergahlar Oluşturuldu...
“Üreticilerimiz hak ettiği gelire ulaşacak!”
Başka bir tarım mümkün diyerek kollarını sıvayan ve son dönemde tarımda yaptığı projelerle adeta devrim yapan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Tarladan Sofra’ya Projesi ile üreticilerimizin hakettiği gelire ulaşmalarına, vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaya erişmelerine, esnafımızın ise yüzünün gülmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
 
“Vatandaşlarımızın sağlıklı gıdalara ulaşmasını sağlayacağız!”
Tarladan Sofraya Projesi ile sürdürülebilir tarıma devam edildiğini belirten Başkan Oran, “Yeryüzündeki cennet Çeşmemizin toprağından bereket fışkırıyor! Çeşme Limonu, Çeşme Kavunu, Beyaz Soğanı ve Çeşme Sakız Enginarı gibi yerel değerlerimizin üretimini destekleyerek, yerli tohumlarımızı koruyacak, gelecek kuşaklara sağlıklı gıdaların ulaşmasını sağlayacağız. Başka bir tarım mümkün diyerek, Kadim buğdayımız Karakılçık buğdayını üreticimize dağıttık, belediyemiz bünyesinde kendi zeytinimizi ve zeytinyağımızı üretmeye başladık. 
 
40 yıl sonra 200 yıllık sakız ağaçlarımızdan ilk sakız hasadını yaptık. Her zaman çiftçimizin ve üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Sürdürülebilir Çeşme
Geçtiğimiz günlerde WWF (Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan Plastik Atıksız Şehirler Ağı (Plastik Smart Cities) protokolü kapsamında Pilot İlçe olan Çeşme iki yıl içerisinde plastik kirliliğini yüzde 30 oranında azaltmayı taahhüt etmişti.
 
Tarladan Sofraya Projesi İçin Güzergahlar Oluşturuldu
Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları kapsamında atacağı adımlarla da gelecek yıllarda Çeşme sadece kendi sınırları için değil, dünya için önemli adımlar atma eğiliminde olduğunu gösterdi. Dünya Kenti Çeşme’nin bu kapsamda hayata geçirilen “Tarladan Sofraya” Projesi Sürdürülebilir Kalkınma hedefleri kapsamında yer alan başta “Gıda güvenliğinin sağlanması, beslenmenin iyileştirilmesi ve sürdürülebilir tarımın desteklenmesi, sürdürülebilir üretim kalıplarının güvence altına alınması” amaçları başta olmak üzere birçok amacı yerine getirmektedir.
 
Sürdürülebilir Kalkınma Nedir?
Birleşmiş Milletlerin 25 Eylül 2015 tarihinde New York’ta düzenlenen Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi’nde bir araya gelen ülke liderleri 2030 yılına kadar dünyada yoksulluğun tüm boyutlarıyla ortadan kaldırılması ve insanlığın ortak refahının sağlanması için 17 hedef ve 169 alt başlıktan oluşan “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri”ni kabul etti. 
 
Bu hedefler Birleşmiş Milletlerin 2000 yılında gerçekleştirdiği Milenyum Zirvesinde kabul ettiği Binyıl Kalkınma Hedeflerinin devamı niteliğini taşımaktadır. Bu hedeflerin, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri adı altında daha kapsamlı bir şekilde yeniden dünya gündemine getirilmesinin altında, Binyıl Kalkınma Hedeflerinin uygulama sürecinde kazanılan ivme ve tecrübenin devam ettirilme isteği yatmaktadır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler