Mis Gibi Pekmezli Aşure'nin Tadına Doyamayacaksınız

Geleneksel Türk mutfağından Pekmezli Aşure nasıl yapılır? Pekmezli Aşure yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Evinizde Pekmezli...

Mis Gibi Pekmezli Aşure'nin Tadına Doyamayacaksınız
 
Geleneksel Türk mutfağından Pekmezli Aşure nasıl yapılır? Pekmezli Aşure yapabilmek için hangi malzemelere ihtiyaç vardır? Evinizde Pekmezli Aşure yapmak istermisiniz? Muharrem ayının vazgeçilmezlerinden olan Pekmezli Aşure tarifini en iyi Türk mutfağı şeflerimizden Harun aksu ‘nun kendi kaleminden ve kendi sözleri ile Pekmezli Aşure videosunu mutfaklarınıza getirdik…
 
İşte Sizlere Şef Harun Aksudan Pekmezli Aşure Tarifi;
Gaziantep'ten herkese selamlar! kanalıma ve mutfağıma hoş geldiniz. Kanalımda her hafta 3 yeni tarif yayınlıyorum önceliğim sizlerin istediği tarifleri yapıp yayınlamak arada bizde mevsimine ve şartlara uygun tarifler yayınlıyorum.
 
Yayınladığım yemek çeşitlerinde restoranlarda yediğiniz yemek, kebap veya tatlıları aynı tatta ve serviste yapabilmeniz için kendi restoranımda değil evimde sizlere ev ortamında aynı tadı ve görselliği yapabilmeniz için sizlere yardımcı oluyorum bazı şeyler yüzde yüz olmasa da en yakını yakalamak sizlerin ailecek zevkli bir öğlen veya aksam yemeğini yemenizi sağlamak söylediklerimi yaparsanız bunu sizde başarabilirsiniz.
 
Muharrem ayına girmiş bulunmaktayız, bu vesile ile evlerimizde mis gibi bol bereketli aşureler hazırlayıp komşularımız ve sevdiklerimizle paylaştık. Sizler de bu tarifimizi denerseniz tadına doyamayacağınız nefis bir aşure yiyebilirsiniz. 
 
 
En İyi Aşure Tariflerinden Pekmezli Aşure Nasıl Yapılır? “50 Kişilik”
En Eski Aşure Tariflerinden Pekmezli Aşure ’de Kullanılan Malzemeler;
 
*     2 Su Bardağı Fasulye (300 Gr”
*     2 Su Bardağı Nohut (300 Gr”
*     2 Su Bardağı Lolaz (300 Gr” 
*     2 Su Bardağı Bakla (320 Gr”
*     6 Su Bardağı Dövme “960 Gr”
*     2 Su Bardağı Kuru Üzüm “260 Gr”
*     1 Su Bardağı Fındık “110 Gr”
*     1 Su Bardağı Fıstık “110 Gr”
*     2 Su Bardağı Ceviz “170 Gr”
*     2 Su Bardağı Badem “230 Gr”
*     Kuru İncir “300 Gr”
*     Kuru Kayısı “350 Gr”
*     7 Su Bardağı Şeker (1250 Gr”
*     Pekmez “400 Gr”
*     Su “12 Litre”
*     Çörek Otu (25 Gr”
*     Susam (50 Gr”
 
Zengin Türk Mutfağı Yemek Arşivinden Pekmezli Aşure Üzerini Süslemek İçin;
*     Çekilmiş fıstık
*     Çekilmiş ceviz
 
Mis Gibi Pekmezli Aşure'nin Tadına Doyamayacaksınız


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler