Gül Sulu Su Peltesi...

Gül Sulu Su Peltesi...

Muğla mutfak kültüründe Gül Sulu Su Peltesi nasıl yapılır? Evinizde En eski pelte tariflerimizden Gül Sulu Su Peltesi yapmak istermisiniz? İste sizlere Yeliz Tezcan Bingöl...

Gül Sulu Su Peltesi nasıl yapılır?
“Yeliz Tezcan Bingöl
 
Muğla mutfak kültüründe Gül Sulu Su Peltesi nasıl yapılır? Evinizde En eski pelte tariflerimizden Gül Sulu Su Peltesi yapmak istermisiniz? İste sizlere Yeliz Tezcan Bingöl'ün Kaleminden Muğla yemek kültüründe Gül Sulu Su Peltesi tarifi…
 
Gül Sulu Su Peltesi Nasıl Yapılır?
 
Gül Sulu Su Peltesi Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     4 Yemek Kaşığı Buğday Nişastası
*     1 Su Bardağı Şeker
*     5 Su Bardağı Su
*     Yarım Çay Bardağı Gül Suyu
*     1 Su Bardağı İri Dövülmüş Ceviz
*     Yarım Yemek Kaşığı Şeker
 
Gül Sulu Su Peltesi Yapılış Tarifi;
 
Gül Sulu Su Peltesi nasıl yapılır?
Tencereye nişasta, şeker ve suyu koyup iyice karıştırıyoruz. Nişasta çözülene kadar. Orta ateşte karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişiriyoruz. 
 
Kaynadıktan sonra kısık ateşte karıştırarak 5 dk daha pişiriyoruz. Ocaktan alınca gül suyunu ilave edip karıştırıyoruz. Arzuya göre kase veya borcama koyuyoruz. 
 
Üzerine dövülmüş cevizle şekeri karıştırıp üzerine serpiyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler