Evde Bayram Çikilotası Nasıl Yapılır?

Evde Bayram Çikilotası Nasıl Yapılır? "Çikilota Çeşitleri"

En pratik bayram çikilotası evde nasıl yapılır? En pratik Çikilota tarifleri ve En iyi bayram çikilota 'larını evde yapmak mümkün 'mü? Bayram ikramlıkları..

Evde Bayram Çikilotası Nasıl Yapılır? "Çikilota Çeşitleri"
 
Bayram yaklaşıyor. Her ne kadar kurban bayramı olsa da Türk bayram kültüründe misafirlere mutlaka seker yada çikilota veya bayram ikramlıkları mutlaka hazırlanır. Son yüzyılı dikkate aldığımızda bayram ikramlıklarının içerisine çeşit çeşit nefis çikilotalarda dahil edildi.
 
Peki her şeyi çarsı pazardan mı almak gerekiyor? Kendimiz evimizde bayramlık ikram edeceğimiz çikilotaları kendimiz yapamaz mıyız? Türk aşçı haberleri olarak araştırdık en pratik bayram çikilotası evde nasıl yapılır? En pratik Çikilota tarifleri ve En iyi bayram çikilotalarını evde yapmak mümkünüm?
 
Evde Bayram Çikolatası Nasıl Yapılır?
Bayram ikramlıklarından en basit, en pratik ve en kolay nefis çikilota çeşitlerini evde yapmanın yollarını Türk mutfağı şeflerimizin özel çikilota tariflerinden Bu bayramda evinizde kendi çikilotanızı kendiniz yapabilirsiniz.
 
İşte sizleri şeflerin özel bayramlık çikilota tariflerinden ve farklı çikilota lezzetlerini kendinizin de yapabileceği özel tarifleri.
 
En Basit Çikilota Tariflerinden Evde Bayram Çikilotası Nasıl Yapılır?
 
Evde Bayram Çikolatası Nasıl Yapılır?
En Kolay Çikilota Tariflerinden Evde Bayram Çikilotası İçin Kullanılan Malzemeler;
 
*     500 Gram Bitter Çikilota
*     Silikon Buz Kalıpları
*     Fındık, 
*     Badem, 
*     Ceviz
*     Veya 
*     Fıstık
 
Evde Bayram Çikilotası Yapılış Tarifi;
500 gram bitter çikilotayı benmari usulü eritin. Silikon buz kalıplarının içini erimiş çikilotayla önce doldurun sonra kaba geri dökün ve kalıbı 20 dakika buzdolabında bekletin. Çikilotanın dış yüzeyi böylece hazır hale geldi. 
 
İçlerini fındık veya fıstık kremasıyla doldurup kalan bitter çikilotayı da üzerine ekleyin. Bir spatula ile düzleyin ve kalıpları tekrar dolaba atıp 50 dakika bekletin. Dikkatlice kalıptan çıkardıktan sonra ikram edebilirsiniz.
 
Evde Bayram Çikolatası Nasıl Yapılır?
Türk aşçı haberleri Evde Bayram Çikilotası Tarifi İçin Not; Aynı işlemi badem, ceviz ve fındık ile de yapabilirsiniz.
 
Evde Ceviz Ezmesi Nasıl Yapılır?
Evde Fındık Ezmesi Nasıl Yapılır?
Evde Badem Ezmesi Nasıl Yapılır?
 
Evde Bayram Çikolatası Nasıl Yapılır?
Evde Fıstık Ezmesi için kullanılan Malzemeler;
 
- 400 gr tuzsuz ve kabuksuz yer fıstığı
- 1-2 tutam toz tarçın 
- 2 tatlı kaşığı bal 
 
Evde Fıstık Ezmesi Yapılış tarifi;
 
Evde Bayram Çikolatası Nasıl Yapılır?
Yer fıstıklarını işleme almadan önce önceden ısıtılmış 190 derece fırında 8-10 dakika kavurabilirsin. Bu işlem hem fıstık ezmesinin fazla yağ bırakmamasını sağlayacak hem de ezmeye kavrulmuş bir tat katacaktır. İstersen bu adımı atlayabilirsin.
 
Bir mutfak robotuna yer fıstıklarını attıktan sonra yüksek hızda parçala. Bu işlemi 2’şer dakika arayla toplamda 8-10 dakika kadar devam ettir. Aralarda durarak hem kıvamı kontrol et hem robotu dinlendir.
 
Evde Bayram Çikolatası Nasıl Yapılır?
İlk başta taneli ve sert görünen fıstıklar bir süre sonra krema kıvamına gelmeye başlayacak. Ne kadar akışkan olmasını istiyorsan robotta o kadar parçalaman gerekiyor. Kıvamı sürülebilir hale gelince isteğe bağlı olarak bal ve tarçın ekleyip tatlılığını arttırabilirsin.
 
Yer fıstığı ezmeni ağzı sıkı kapalı bir kavanozda ve buzdolabında yaklaşık 2 ay saklayabilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler