Nevin Halıcı Hocamızdan Salepli Ve Safranlı “Sütlaç”

Nevin Halıcı Hocamızdan Salepli Ve Safranlı “Sütlaç”

İftar tatlıları ve Sahur tatlıları 'ndan Sn. Nevin halıcı hocamızın kaleminden sizlere özel salepli ve safranlı “sütlaç” tarifi… İftar ve Sahur menülerinden..

Araştırmacı Yazar Sn. Nevin Halıcı Hocamızdan Salepli Ve Safranlı “Sütlaç”
 
İftar tatlıları ve Sahur tatlılarından Sn. Nevin halıcı hocamızın kaleminden sizlere özel salepli ve safranlı “sütlaç” tarifi… ramazanda İftar ve Sahur menülerinde sütlaç nasıl yapılır? Evde salepli sütlaç yapmayı denediniz mi? 
 
Nevin Halıcı Hocamızdan Salepli Ve Safranlı “Sütlaç”Türk mutfağının en önemli süt tatlılarından olan safranlı sütlaçı birde bu sekilde denemeyi düsünürmüsünüz?
 
Corona virüs hapsinde ortaya çıkan salep ve safran ilavesiyle yapılmış damakları çiçeklendiren bir sütlaç...
 
İste Sizlere Araştırmacı Yazar Sn. Nevin Halıcı Hocamızdan Salepli Ve Safranlı “Sütlaç” Tarifi
 
Nevin Halıcı Hocamızdan "Sütlaç" Kullanılan Malzemeler;
 
*     8 Su Bardağı Süt
*     1/2 Çay Kaşığı Safran (Akşamdan Ilık Suda Bekletilmiş)
*     1/2 Su Bardağı Pirinç (Akşamdan Yıkanmış Ilık Suda Bekletilmiş)
*     1 Su Bardağı Şeker (İsteğe Göre Daha Az)
*     1 Tatlı Kaşığı Salep( Bir Tatlı Kaşığı Toz Şekerle Karıştırılmış)
 
Geleneksel Türk Mutfağında Yapılış Tarifi :
Pirinci önceden kaynatılmış ılık süt ile ateşe koy, kaynayınca çok hafif ateşe al.Salebi ilave et, Pirinçler yumuşayınca şekeri üç defada kaynadıkça vererek ilave et. 
 
Safranı suyuyla ilave et. Koyulaşınca kaselere doldur. Üzerine hiç bir şey koyma, salebin ve safranın tadını al. Afiyet olsun.
 
Sütlaç Bir Türlü Kıvam Almıyor Diyenler İçin:
Bu sütlacı kaynamaya başladıktan sonra ocağın kahve gözünü kısıp orada unutmanız gerekir. Ne zaman koyulaşırsa o zaman kaselere alırsınız. Şekeri üç defada ilave etmeye gelince pirinci birden kavrayıp sertleştirmemesi içindir. Şeker tadını zevkinize göre daha az koyabilirsiniz.
 
Osmanlı Saray Mutfağı, Osmanlı Yemek Kültürü ve Geleneksel Türk Mutfağına ve Kültürüne  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için "Araştırmacı Yazar Sn. Nevin Halıcı Hocamız" a teşekkür eder, sağlık, sıhhat ve mutluluklar dileriz...
 
Türk Aşçı Haberleri Sizlerle Yaşıyor!
Aşçılık Camiasının Haber Merkezi Türk Aşçı Haberleri Web Sitemize Destekleriniz İçin Sn. Nevin Halıcı Hocamıza, Tüm takipçilerimize, Meslektaşlarımıza ve Aşçılık Camiasına Teşekkür Ederiz...
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz İşte En Zengin İftar Menüleri, bu nefis ve lezzetli "Osmanlı Ve Türk Tatlıları" tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler