Sütlü Tel Kadayıf Sarması

Sütlü Tel Kadayıf Sarması

Selçuklu Mutfağı ve Anadolu Mutfağında Beylikler zamanında aşhanelerde Beray-ı hassa adındaki mutfak defterinde geçmesi sultanların sofralarında dahi yer alan bir tatlı çeşidi olduğunu göstermektedir...

Selçuklular döneminde aşevlerinde hazırlanan temel tatlıların arasında yer almıştır. İçerisine ceviz, fındık, fıstık gibi farklı pekçok yağlı tohumlar ilave edilerek leziz tatlılar elde edilmiştir. Selçuklu Mutfağı ve Anadolu Mutfağında Beylikler zamanında aşhanelerde Beray-ı hassa adındaki mutfak defterinde geçmesi sultanların sofralarında dahi yer alan bir tatlı çeşidi olduğunu göstermektedir. 
 
Beray-ı Hassa dışında Melceü’t Tabbahin (aşçıların sığınağı) kitabında da farklı tatlı çeşitlerinin içerisinde adı geçmektedir. Günümüzde Kadayıf nedir diyecek olursak kullanım alanı oldukça genişlemiştir. Ana malzeme olarak kullanılmasının yanı sıra yan malzeme olarak puding türü tatlılarda bol miktarda kullanılmaktadır. Bugün vereceğimiz kadayıf tarifi Konyanın leziz tatlılarından “Sütlü tel kadayıf Sarması afiyet olsun.
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk Mutfak Kültüründeki tarihi lezzet miraslarımızı dikkate alarak mutfak sanatlarında geleceğin Türk şeflerine Aşçılık Eğitimlerinde ön planda tutarak yöresel mutfaklarımız, yöresel yemeklerimiz ve yöresel tatlılarımız hakkındaki akademik çalışmaları ile de bilinen ünlü şef Yılmaz Seçim’e;
 
Geleneksel Türk Mutfak Kültürüne  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Şeflerin Özel Tatlı Tariflerinden
Sütlü Tel Kadayıf Sarması - Konya Mutfağı 
Sütlü Tel Kadayıf Sarması Kullanılacak Malzemeler
 
*     500 Gram Tel Kadayıf
 
Sütlü Tel Kadayıf Sarması İçi İçin Malzemeler
*     100 Gram Ceviz İçi
 
Sütlü Tel Kadayıf Sarması Şerbeti İçin
*      2 Su Bardağı Süt
*     1 Su Bardağı Toz Şeker
 
Sütlü Tel Kadayıf Sarması Üzeri İçin
*     150 Gram Tereyağı
 
Sütlü Tel Kadayıf Sarması İşlem Basamakları
-Bir tencerede şeker ve sütü kaynatın. Ilımaya bırakın.
-Geniş bir tepsiye kadayıfları alın ve tel tel ayırın.
-Belirli kalınlıkta ve uzunlukta bir tutam tel kadayıfı elinize alın ve cevizi koyup yavaş yavaş sarın.
-Biten kadayıf sarmaların üzerine eritilmiş tereyağını eşit şekilde fırça yardımıyla sürün.
- Önceden ısıtılmış fırına koyun ve üzeri kızarana kadar pişirin.
-Fırından çıktıktan sonra ılık şerbeti üzerine dökün.
 
Türk Aşçı Haberleri Not; 
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli tatlı tariflerini denediğinizde yorumlar bölümünde sizlere daha iyi hizmet edebilmek amacı ile düşüncelerinizi bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler