Yöresel Ve Ulusal Yemek Yarışmasında Yılın Altın Şefi

Yöresel Ve Ulusal Yemek Yarışmasında Yılın Altın Şefi "Mustafa Özoğlu"

Aşader kızılcahamam belediye sinin beraber organize ettiği Yöresel ve ulusal yemek yarışma sında katıldıgı Kızılcaha mam Yılın altın şefinde 1. olm..

Yöresel Ve Ulusal Yemek Yarışmasında Yılın Altın Şefi "Mustafa Özoğlu"
Aşader kızılcahamam belediyesinin beraber organize ettiği Yöresel ve ulusal yemek yarışmasında katıldıgı Kızılcahamam Yılın altın şefinde 1. olmuştur.
 
Kızılcahamam ve Aşader derneğinin  ortak yürüttüğü yemek yarışmasında  favori katagorilerde 6 tane Altın kupa, 6 tane Altın madalya, 3 tane gümüş madalyayla yarışmayı tamamlayan Ankarada ismiyle bilinen ve tanınan "murat keklik" Şefimizin ekibi yarışmada yer alarak Kazanmıştır.
 
Ekip olarak hareket edilerek bir çok ulusal ve uluslararası yarışmalar bulunacağı belirterek bu işi ve mesleklerini severek ve Geleneksel türk mutfağı ve Yöresel Mutfaklara sahip çıkmak istediklerini belirttiler...
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Mutfağımızın Ünlü Şeflerinden "Murat Keklik" şefimize ilgili açıklamaları için teşekkür eder başarılar dileriz…  
 
Mevlüt Yıldız
Aşader ve Kızılcahamam  Belediyesinin beraber organize ettiği "Yöresel ve Ulusal Yemek Yarışması’nda  katıldığı 3 kategoride, 1 tane birincilik, 2 tane ise ikincilik kazanarak, Kızılcahamam yılın şefinde de 2. olmuştur altın kupaları, altın  madalyaları alarak büyük bir başarı ve derece elde ederek 3 kategoride de Kendine öz tarif, spesiyalleriyle ve sunumlarıyla jürilerin beğeni ve takdirini kazanmıştır.
 
Mevlüt Yıldız Kimdir ?
1988 Konya-Kulu doğumlu. Evli ve 1 çocuk babası. 15 yıldır aşçılık /mutfak sektöründe çalışmakta olup  Çıraklıktan başlayıp mutfak şefliğine  kadar yükselerek , 5 senedir de  Ankara'da çeşitli kafe ve restoranlarda mutfak şefliği  olarak görev yapmaktadır. Şuan Ankara'nın en gözde  mekanlarından olan, Çukurambar'da Qubbe Vip Restauruantta mutfak şefliği yapmaktadır.
 
Yöresel Ve Ulusal Yemek Yarışmasında Yılın Altın Şefi "Mustafa Özoğlu"
Mustafa Özoğlu
Aşader Kızılcahamam belediyesinin beraber organize ettiği Yöresel ve ulusal yemek yarışmasında katıldığı Kızılcahamam Yılın altın şefinde 1.olmuştur
 
Mustafa Özoğlu Kimdir
Çorum oğuzlar ilçesinden Evli 2çocuk babası mutfak sektörüne 1999 yılında bulaşıkçılıktan başlayıp  turizm otel ve restoran  mutfaklarında yetişip mutfak şefliğine kadar yükselerek şuan kızılay’ın gözbebeği olan bulvar ot kafe ve yeşil mutfakta   mutfak şefi olarak görev yapmaktadır.
 
Aşader Kızılcahamam belediyesinin beraber organize ettiği Yöresel ve ulusal yemek yarışmasında Pancarlı  buğday yatağında KUZU KÜŞLEME portakallı kemik suyu sos ile.
*     Kuzu 160gr
*     Buğday 50gr
*     Pancar 50gr
*     Tereyağı 40gr
*     Tuz 4 gr
*     Tane karabiber 2gr
*     Kekik taze 1dal
*     Taze kasar 30gr
*     Kemik suyu 100gr
*     Portakal suyu 70gr
*     Ayçiçek yağ 40gr
 
Yöresel Ve Ulusal Yemek Yarışmasında Yılın Altın Şefi "Mustafa Özoğlu"KUZU SARMA tarifi
Kuzu sarma kullanılan malzemeler;
 
*     Kuzu Karski 250gr
*     Pazı 80gr
*     Ispanak 80gr
*     Karamelize sogan 60gr
*     Kültür mantarı 40 Gr
*     Patlıcan beğendi 130gr
*     Demi glacce sos 40ml
*     Baby kabak 1adet
*     Baby havuç 1adet
*     Kocan mısır 1/2
*     Avakado 1/2
*     Taze barbunya 1adet
*     İsli erik 20gr
 
Kuzu Sarma yapılış tarifi
Önce 1adet soğanımızı julyen şekilde doğrayıp pekmez ve şekerle karamelize ettikten sonra daha önceden ayıklayıp yıkadığımız pazı ve ıspanaklarımızı da içine doğrayarak hafif kavurduktan sonra içine mantarimizi dogruyoruz biraz kavurduktan sonra hafif sebze çeşni ile baharatlan dirip soğumaya bırakıyoruz
 
İc malzeme soğurken kuzunun en yumuşak ve lezzetli tarafı olan karskiden etimizi ayıklayıp ince bı şekilde açtıktan sonra hazırladığımız içi yayıyoruz.
 
Komple ince bir şekilde sonrasında ince bir şekilde hassasiyet göstererek sarıyoruz.
Önceden ocağa koyduğumuz sıcak tavamıza biraz yağ ekleyip rulo sarmamızın her bı yanını mühürledikten sonra folyoya sarıp 200 derece de olan fırınımıza atıyoruz.
 
15 dakika  süresince Kuzu sarmamız fırında pişerken kocan mısır, ortadan kestiğimiz avokadonun çekirdeğini alıp ızgaraya koyuyoruz.
Beğendi içinde patlıcanlarımızı ocağa atıp közlerken o sırada beğendi için olan beşamel sosumuzun ununu kavurup süt le açıyoruz.
İçine biraz rendelenmiş muskat koyarak güzel bı tat verilebilir, közlenmiş patlıcanlarımızı kabuğunu aldıktan sonra doğrayıp yaptığımız beşamel sosun içine atıyoruz. 
 
karıştırdıktan sonra kasarımızı ekliyoruz biraz sebze çeşni ile de tatlandırıp bı kenara alıyoruz hazır olan patlıcan beğendimizi Bir tavada da baby kabak ve baby havucumuzu bir tavada hafif yağda soteleyip kaldırıyoruz.
 
Hazır olan kuzu sarmamızı fırından çıkarıp öncesinde yaptığımız patlıcan beğendiyi yayıyoruz tabağa ve üstüne rulo halindeki kuzu sarmamızı kesip koyuyoruz üzerine az Bir demi glacce sos gezdirip lezzetlendikten sonra garnitür olarak da hazırladığımız kocan mısır, avokado ve baby kabak, baby havucumuzu görsel bir şekilde sunum Edip üzerine de ortadan kestiğimiz taze barbunyamızı koyup hazır ediyoruz.
Afiyet olsun.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler